Ο Μανόλο καλύπτει το κενό στην άμυνα της ΑΕΚ, με Άνταμ Τζανετόπουλο και Γιώργο Γιαννούτσο

Η ΑΕΚ «ψάχτηκε» στο φινάλε των μεταγραφών για να πραγματοποιήσει μια προσθήκη κεντρικού αμυντικού, με βάση κυρίως την απουσία του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Ιταλία και τη Δευτέρα μπαίνει χειρουργείο για την γνωστή αποκατάσταση στο χέρι.

Η απόφαση που πάρθηκε -τελικά- με την σύμφωνη γνώμη (και) του Μανόλο Χιμένεθ, είναι η ομάδα να προχωρήσει ως έχει στα στόπερ, με τον προπονητή να ποντάρει στο υπάρχον ρόστερ. Είναι ξεκάθαρο πως ο Μανόλο έκρινε πως η «τρύπα» μπορεί να καλυφθεί εκ των έσω, αφού πιστεύει στις δυνατότητες τόσο του Άνταμ Τζανετόπουλου, όσο και του Γιώργου Γιαννούτσου (τον υπολογίζει για αριστερό στόπερ).

Όλη η κουβέντα -για την «τρύπα» στην άμυνα- γίνεται επί της ουσίας για τον «καυτό» Σεπτέμβρη, όπου η ΑΕΚ έχει πρόγραμμα φωτιά σε Ελλάδα και Ευρώπη, το οποίο θα κληθεί να βγάλει με τους Βράνιες-Τσόσιτς-Τζανετόπουλο και υπό προϋποθέσεις τους Γιαννούτσο-Γιόχανσον. Ο μήνας Οκτώβρης θα είναι εκείνος των επιστροφών, καθώς είναι πιθανό ο Τσιγκρίνσκι να γυρίσει σε εκείνο το διάστημα και να αγωνιστεί με νάρθηκα στο χέρι (όπως έχει κάνει και στο παρελθόν).

Παράλληλα, μέσα στον Οκτώβριο υπολογίζεται να είναι 100% πανέτοιμος να αγωνιστεί σε παιχνίδια και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο οποίος ήδη έχει ανεβάσει στροφές και σιγά-σιγά μπαίνει σε φουλ πρόγραμμα. Η περίπτωση του «Λαμπρό» πάντως πρέπει να σημειώσουμε πως είναι ιδιαίτερη, καθώς μιλάμε για σοβαρή ζημιά και χειρουργείο στο γόνατο και για μακροχρόνια αποχή, που σημαίνει πως ο παίκτης θα χρειαστεί χρόνο για να βρει ρυθμό.

Βέβαια, κανένας στην ΑΕΚ δεν αμφιβάλει για τη δυναμική επιστροφή του Λαμπρόπουλου! Άλλωστε πρόκειται για ένα παιδί που πέρυσι με σκληρή δουλειά και μεγάλη… ψυχή, είχε τρομερή βελτίωση παιχνίδι με παιχνίδι και έφτασε να αποτελεί όχι μόνο βασικότατο στέλεχος αλλά και τον πλέον καθοριστικό κεντρικό αμυντικό της ομάδας. Ο Μανόλο περιμένει πως και πως την οριστική επάνοδο του και είναι βέβαιος πως ο «Λαμπρό» θα δώσει πολύ σημαντικές βοήθειες για τα παιχνίδια πρωταθλήματος και Κυπέλλου που θα υπολογίζεται.

Όσον αφορά την τέταρτη επιλογή για αντί-Τσιγκρίνσκι, είναι αυτή του Γιάκομπ Γιόχανσον. Ο Σουηδός μέσος, έχει αποδείξει και στο παρελθόν πως μπορεί να ανταποκριθεί (και) ως στόπερ, αφού λόγω σωματοδομής, λόγω εμπειρίας και λόγω των εξαιρετικών του τοποθετήσεων, είναι ικανός να ανταπεξέλθει πίσω. Βέβαια εδώ πρέπει να μπει ένα ερωτηματικό, καθώς μένει να δούμε από την διαχείριση που θα γίνει, τι εννοούσε η Ένωση όταν έλεγε στον παίκτη ότι δεν θα υπολογίζεται το ίδιο αν δεν ανανεώσει.

Πάντως, ούτως ή άλλως και με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια να το δει κάποιος, έτσι όπως διαμορφώνεται η μεσαία γραμμή, με την έλευση του Κονέ και το «δέσιμο» που δείχνουν να έχουν οι Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος ο Γιόχανσον φαίνεται να αποτελεί εναλλακτική επιλογή για το κέντρο και μια καλή λύση -υπό προϋποθέσεις- και για τα στόπερ…

Στα στόπερ, βεβαίως, που η ΑΕΚ θα είναι υπερπλήρης τέλη Οκτώβρη, με τον προπονητή να έχει επτά επιλογές (Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Γιόχανσον) για τρεις ή δύο θέσεις, ανάλογα με τη διάταξη που θα επιλέγει.

Από aek365.com, ΝΙΚΟΣ ΤΖΑΛΙΔΗΣ

Σχόλια