Ο Καρεμπέ αποκαλύπτει τα μυστικά του κοντρόλ και της κοντινής πάσας [VIDEOS]

Ο Κριστιάν Καρεμπέ δίνει τις συμβουλές του μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της UEFA, σχετικά με τον τρόπο που μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να υποδέχεται ή να επιχειρεί κοντινές πάσες με υψηλό ποσοστό επιτυχίας. Δείτε τα βίντεο.


Ο σπουδαίος Γάλλος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής δίνει τις δικές του συμβουλές για το πως πρέπει ένας παίκτης να υποδέχεται την μπάλα και να επιχειρεί κοντινές πάσες, έχοντας παράλληλα υψηλό ποσοστό επιτυχίας στις κινήσεις.

Ο Καρεμπέ στέκεται στην σημασία που έχει το πόδι που στηρίζεται ο παίκτης και πρέπει πάντα να πατάει δίπλα στην μπάλα, την σωστή στάση και ισορροπία του σώματος κατά την διάρκεια του κοντρόλ και της πάσας, όπως και στο γεγονός πως ο ποδοσφαιριστής οφείλει να κρατάει πάντα την μπάλα “ζωντανή” (δηλαδή να κυλάει) μόλις την υποδέχεται ώστε να μπορεί με περισσότερη ευκολία να την μεταβιβάσει γρήγορα.

 

Ο βετεράνος άσος μοιάζει να διαφωνεί για τον τρόπο που ολοένα και περισσότεροι παίκτες κοντρολάρουν την μπάλα (σ.σ. με τις τάπες, όπως ζητάνε κάποιοι προπονητές σήμερα) και επιμένει πως είναι καλύτερα η πρώτη επαφή να γίνεται με το εσωτερικό του ποδιού.

 

Ο Καρεμπέ τονίζει επίσης τη σημασία, του να μπορεί κάποιος να αγωνίζεται με το κεφάλι ψηλά, ακόμη και όταν έχει την μπάλα υπό την κατοχή του, καθώς αυτό του επιτρέπει να βλέπει ανά πάσα στιγμή, την κίνηση των συμπαικτών του στο γήπεδο και να μπορεί να τους τροφοδοτήσει.


{dmotion width=”615″ height=”400″}x17yiwk{/dmotion}

 

{dmotion width=”615″ height=”400″}x17yizd{/dmotion}

Σχόλια