Ο Γιώργος Μακρής, ανέλαβε Chief Scouter, στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού

Από την 1η Ιουνίου 2017, ο πολύπειρος προπονητής και τεχνικός διευθυντής Γιώργος Μακρής, είναι ο νέος επικεφαλής του τμήματος Σκάουτινγκ, στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού, μετά από προσωπική επιλογή του Τάκη Φύσσα.

Ο Γιώργος Μακρής, με το έργο του στο ποδόσφαιρο, εδώ και περίπου 27 χρόνια, έχει καταφέρει να κερδίσει με το σπαθί του τον τίτλο του αναβαθμιστή των Ακαδημιών στην Ελλάδα.

Η συνεισφορά του Γιώργου Μακρή στις υποδομές του ποδοσφαίρου είναι τεράστια και αναγνωρισμένη από αυτούς που ασχολούνται ενεργά με τις Ακαδημίες του τόπου μας. Έχει αποδώσει σπουδαίο έργο σε όποια θέση έχει αναλάβει και αναγνωρίζεται ευρέως από την ποδοσφαιρική αγορά, τόσο για την οργάνωση και εύρυθμη λειτουργία των Ακαδημιών που έχει εργαστεί, όσο και για το ποδοσφαιρικό του… μάτι. Η γνώση του για το ποδόσφαιρο τόσο των ελληνικών όσο και των ευρωπαϊκών υποδομών, τον καθιστά ξεχωριστό και κατά συνέπεια περιζήτητο.

Ο Γιώργος Μακρής με τον Αλαν Μιούρεν (μεγάλη δόξα του Άγιαξ)

Ο Γιώργος Μακρής εντάχθηκε στο τεχνικό επιτελείο της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού, ως προσωπική επιλογή του Τάκη Φύσσα, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του επικεφαλής του τμήματος Scouting, σε μια κίνηση που είναι λιγότερο επικοινωνιακή και περισσότερο ουσιαστική έως καθοριστική, ως προς τον τρόπο που θέλει να λειτουργήσει η πράσινη Ακαδημία.

Σε συνδυασμό με την επιλογή του Θόδωρα Ελευθεριάδη, o Τάκης Φύσσας έχει πλέον δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό staff στην Ακαδημία, το οποίο προβλέπεται στο εγγύς μέλλον να αποδώσει τα μέγιστα στην ολική αναβάθμισή της.

Όσοι γνωρίζουν τον Γιώργο Μακρή, μιλούν με τα καλύτερα λόγια και τον θεωρούν ως μια πολύ «ψαγμένη περίπτωση» για να καλύψει έναν τέτοιο ρόλο σε μια ομάδα που, δεδομένου του χαμηλού οικονομικού της ταβανιού, θέλει να ρίξει το βάρος στην αναζήτηση ταλέντων.

Ο Γιώργος Μακρής στην Ακαδημία της Μπαρτσελόνα, τη La macia

Στη σταδιοδρομία του ο Γιώργος Μακρής ταξίδεψε αρκετά στο εξωτερικό για να εμπλουτίσει τις γνώσεις του, αλλά και την ατζέντα του. Έχει επισκεφτεί πολλές Ακαδημίες μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, όπως η Manchester United, ο Ajax, η Barcelona, η Bayern Leverkusen, η Lille και άλλες. Έχει παρακολουθήσει πάνω από 150 παιχνίδια υποδομών μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, με αποτέλεσμα να γνωρίζει καλύτερα, από οποιονδήποτε άλλον στην Ελλάδα, τα χαρακτηριστικά των παικτών ανά ηλικιακή κατηγορία, στοιχείο που αποτελεί το μεγάλο του πλεονέκτημα στην αξιολόγηση των νεαρών ποδοσφαιριστών.

Ο Γιώργος Μακρής με τον Ρόναλντ ντε Γιονγκ (Άγιαξ)

Οι επιτυχίες που έχει σημειώσει ο κ. Μακρής είναι πολυάριθμες. Κατά το χρονικό διάστημα που εργάστηκε στα τμήματα υποδομής, οι ομάδες που τον εμπιστεύθηκαν απόλαυσαν μεγάλη ανάπτυξη και επιτυχίες.

Επί εποχής του Γιώργου Μακρή, οι Νέοι του Ολυμπιακού κατέκτησαν το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους στις υποδομές. Οι νεαροί παίκτες που βρίσκονταν κατά καιρούς στις Ακαδημίες στις οποίες ήταν υπεύθυνος, μεταγράφονται επιτυχώς στις επαγγελματικές ομάδες και προάγονται στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Γιάννης Φετφατζίδης, ο οποίος αποτελεί προσωπική του επιλογή και μάλιστα εξαιρετικά επιτυχημένη. Τα πρωταθλήματα που έχει κερδίσει με Νέους και Παίδες των ομάδων του, στα κατά τόπους πρωταθλήματα, είναι επίσης, πολυάριθμα.

Ο Γιώργος Μακρής με τον Μπομπ Τσάρλτον

Ποιος είναι ο Γιώργος Μακρής

Ο Γιώργος Μακρής, ξεκίνησε την πορεία του από τα ΤΕΦΑΑ της Αθήνας όπου και έλαβε ειδικότητα στο ποδόσφαιρο. Το 1990 εκκινεί την επαγγελματική καριέρα του και μέχρι το 2001 διατελεί υπεύθυνος σε πολλά αθλητικά προγράμματα. Η δράση του επεκτείνεται και στο θεραπευτικό πρόγραμμα «Στροφή».

Συγκεκριμένα, από το 1991 έως το 2000 κατέχει τη θέση, είτε του βοηθού είτε του προπονητή σε ομάδες ποδοσφαίρου ενηλίκων, όπως το Χαϊδάρι, η Προοδευτική, η Χαλκηδόνα και ο Φωστήρας.

Από το 2001 έως το 2004 ανέλαβε υπεύθυνος της Ακαδημίας του Ολυμπιακού.

Από το 2005 έως το 2013 συνέχισε ως Τεχνικός Διευθυντή στο Χαϊδάρι. Από το 2013 έως το 2017 εργάστηκε ως Τεχνικός Διευθυντής ταυτόχρονα σε δύο ομάδες, στο Ηράκλειο και στον Ατρόμητο Χαλανδρίου (Ακαδημία Λάκη). Από το 2010 έως το 2012 θήτευσε και ως Διευθυντής της Ακαδημίας στον Ajax Ελλάς.

H ανακοίνωση της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός

«Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Γιώργο Μακρή, ο οποίος εντάχθηκε στο τμήμα scouting της Ακαδημίας μας.

Ο Γιώργος Μακρής έχει εργαστεί σε Προοδευτική, Χαϊδάρι, Φωστήρα ως πρώτος προπονητής αλλά και βοηθός, από το 2001 έως το 2004 ήταν υπεύθυνος υποδομών του Ολυμπιακού, από το 2005 έως το 2013 τεχνικός διευθυντής στην ακαδημία Χαϊδαρίου και παράλληλα την τριετία 2010-2012 διευθυντής των ακαδημιών του Άγιαξ στην Ελλάδα. Την τελευταία τετραετία εργάστηκε στον Ατρόμητο Χαλανδρίου ως τεχνικός διευθυντής.
Τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια του Παναθηναϊκού».

Με πληροφορίες από το sport24.gr – Πέτρος Παπαμακάριος

Σχόλια