Ο Έλληνας της Ντιναμό Μόσχας

Ένας από τους ιστορικότερους συλλόγους της  Ρωσίας, η Ντιναμό Μόσχας, προσέλαβε τον Έλληνα Στέργιο Φωτόπουλο ως υπεύθυνο για την εκγύμναση των ποδοσφαιριστών της.

Ο 40χρονος fitness trainer, συνεργάτης πλέον του προπονητή Σεργκέι Σλίκιν στη Ντιναμό, έχει «βαρύ» βιογραφικό. Διετέλεσε γυμναστής σε Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση, Ολυμπιακό, ΕΝΠ και Παναθηναϊκό έπιασε δουλειά στην Δυναμό Μόσχας η οποία βρίσκεται στην Αυστρία για προετοιμασία. Ο Φωτόπουλος ήταν ο γυμναστής του Παναθηναϊκού όταν οι “πράσινοι” κατέκτησαν το νταμπλ το 2004 με προπονητή τον Σουμ και το 2010 όταν το επανέλαβαν με τον Νίκο Νιόπλια στον πάγκο.

Ο Στέργιος Φωτόπουλος, ο οποίος πρόσφατα αποφοίτησε και από την φημισμένη σχολή προπονητών του Κονβερτσιάνο, μίλησε στο επίσημο site της Ντιναμό για τη νέα σελίδα της καριέρας του:

“Η Ντιναμό είναι πολύ μεγάλη ομάδα με υψηλούς στόχους. Συναντήθηκα με τον πρόεδρο Γιούρι  Ισάεφ και τον προπονητή Σεργκέι Σίλκιν στην Κύπρο πριν από δύο εβδομάδες, είχαμε μια σχεδόν δίωρη συνομιλία, στη διάρκεια της οποίας συζητήσαμε πολλά πράγματα. Για το μέλλον της ομάδας, τι φιλοδοξίες της, την οργάνωσή της. Είναι τιμή μου που η Ντιναμό με επέλεξε, η συνεργασία αυτή αποτελεί σοβαρή επαγγελματική πρόκληση. Ένα συμβόλαιο με μια μεγάλη ομάδα με εξαιρετική οργάνωση. Ένα βήμα μπροστά για μένα, μια νέα εμπειρία σε υψηλού επιπέδου πρωτάθλημα”.

Σχόλια