Ο Δρακουμέλ ήταν αφρικανικό λιοντάρι και το έλεγαν Ντιντιέ

Του Τάκη Κεφάλα

Ήρθε η ώρα της εμφάνισης του Δρακουμέλ στο στρουμφοχωριό των μπλαουγκράνα. Μετά από το πέρασμα-χτύπημα του μεγάλου Ζοζέ, εμφανίστηκε το ιβοριανό λιοντάρι και έφαγε όλα τα στρουμφάκια της πολυδιαφημισμένης, ανυπέρβλητης, μοναδικής, τεράστιας ποδοσφαιρικής ομάδας.

Άρχισε λοιπόν το πολυδιαφημισμένο προϊόν να ξεφτίζει και να επιστρέφει στον πλανήτη από όπου μας έχουν ζαλίσει, ήρθε .

Άντε στο καλό και ας μας αφήσουν να επανέλθουμε στο κόσμο του ποδοσφαίρου που όλοι γνωρίζουμε και καθόμαστε να παρακολουθήσουμε χωρίς να σκεφτόμαστε – ωχ πάλι τα ίδια με τα λιβανιστήρια δημοσιογράφους και τους απίστευτους κοντούληδες – και να απολαύσουμε το αναπάντεχο για το οποίο αγαπάμε το ποδόσφαιρο.

Μία ομάδα με ένα σύστημα και μόνο, που ακόμη και αν στραβώσει δεν αλλάζει με τίποτα γιατί απλά τα εργαλεία του είναι όλα ίδια και δεν έχουν καμία προσωπικότητα και δύναμη έτσι ώστε στα δύσκολα να φορτωθούν στις πλάτες τους την ομάδα και να βγάλουν τον ανήφορο και μέσα σε όλα που έχουμε ακούσει από τα ανά τον κόσμο λιβανιστήρια να υπάρχουν και κάποιοι που συγκρίνουν το Μέσσι-στρουμφ με τον τεράστιο Ντιέγκο Μαραντόνα. Ντροπή!!!!!

Όλοι στο χώρο αυτό έχουμε παρακολουθήσει κατά καιρούς μεγάλες ομάδες που έχουν καταφέρει να μας κερδίσουν. Αυτή όμως η υποβολή, το λιβάνισμα, η μοναδικότητα, το εξασφαλισμένο αποτέλεσμα, το ανίκητο, επιτέλους μας κούρασαν.

Σώνει και καλά η Μπαρτσελόνα είναι ένα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο που μας υποχρεώνει να το αποδεχτούμε και να φτάνουμε ν’ ακούμε αμίμητο δημοσιογράφο, να τελειώνει ημιτελικό Champions League, από το 42ο λεπτό του α’ ημιχρόνου. Να σουτάρουν (όποτε το έκαναν τα στρουμφάκια) και να φωνάζει λες και κέρδισε τον πρώτο αριθμό του λαχείου, ήμαρτον πια.

Ένα τσούρμο κοντούληδες τους έκανε μια χαψιά το παλληκάρι , ο Ντιντιέ Ντογκμπά, αφού τους είχε τσαλακώσει πολύ λίγο πριν, ο τεράστιος κόουτς που ακούει στο όνομα Ζοζέ Μουρίνιο.

Τώρα λοιπόν ηρεμήστε, παρότι μπαίνει ο Τέγιο, που έχει φοβερή έκρηξη και θα δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα σαν γνήσιο προϊόν της Μασία και προσαρμοστείτε στο γνήσιο κόσμου του ποδοσφαίρου και αφήστε τον Πέπ να σκέφτεται πως έγινε.

Όπως έχω ξαναγράψει αυτή η ομάδα θα τελειώσει όταν θα καούν οι δυο κεντρικοί διακόπτες – Τσάβι και Ινιέστα – που παίζουν τώρα με οξυγόνα και συρματάκια, γιατί  αυτοί είναι η δύναμη και όχι το αγοράκι με την ιστορία του κατατρεγμένου από την μοίρα που δικαιώθηκε πανηγυρικά από τη ζωή που του χρωστούσε.

Σχόλια