Ο χάρτης δείχνει πού γεννήθηκε ο κάθε παίκτης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018

Δείτε σε έναν διαδραστικό χάρτη τον τόπο γέννησης καθενός από τους 736 παίκτες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Η Γαλλία με 29 μη Γάλλους, ο εκπρόσωπος της Ιταλίας και το… ξένο Μαρόκο.

Ενας φίλαθλος του ποδοσφαίρου ετοίμασε έναν εκπληκτικό διαδραστικό χάρτη που δείχνει τον τόπο γέννησης κάθε παίκτη που βρίσκεται στις αποστολές των 32 ομάδων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν εθνικές ομάδες με παίκτες που γεννήθηκαν εκτός συνόρων της χώρας, με το Μαρόκο να έχει την πρωτοκαθεδρία με 16 και να ακολουθούν Σενεγάλη (9), Τυνησία (9), Ελβετία (7) και Πορτογαλία (7).

Η Γαλλία αποτελεί την πιο… φιλόξενη χώρα, αφού εκεί έχουν γεννηθεί 29 παίκτες που βρίσκονται στη διοργάνωση αλλά δεν εκπροσωπούν τους “τρικολόρ” (8 Μαροκινοί, 3 Πορτογάλοι, 9 Τυνήσιοι, 8 Σενεγαλέζοι και ο Αργεντινός Γκονσάλο Ιγκουαΐν).

Η Ιταλία μπορεί να μην κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση της διοργάνωσης, ωστόσο… εκπροσωπείται από παίκτη που γεννήθηκε εντός των συνόρων της, τον… πολιτογραφημένο Ισπανό Τιάγκο Αλκάνταρα. Ομοίως, οι ΗΠΑ έχουν τον Ιάπωνα Γκότοκου Σάκαϊ κι ο Καναδάς τον Μαροκινό Γιασίν Μπουνού.

Μπορείτε να δείτε τον χάρτη ΕΔΩ.

Σχόλια