Στη Γουέστ Χαμ o 12χρονος Οδυσσέας Σπυρίδης

Μεγάλη επιτυχία αποτελεί για τους Cyprus Elite Players η μετακίνηση του 12χρονου Οδυσσέα Σπυρίδη στη Γουέστ Χαμ. Ο σέντερ φορ του Junior/ Διγενή γίνεται ο πρώτος ποδοσφαιριστής που μέσω των Cyprus Elite Players αποκτά συμβόλαιο με ομάδα του εξωτερικού.

Ο Σπυρίδης, μαζί με τους Χριστόφορο Ιωάννου και Χαράλαμπο Χαραλάμπους ήταν οι τρεις ποδοσφαιριστές που μετέβησαν στο Λονδίνο τον Σεπτέμβριο για τα τελικά δοκιμαστικά στην Τότεναμ. Οι τρεις τους ξεχώρισαν μέσα από χιλιάδες παιδιά και μια διαδικασία που ξεκίνησε από το Τουρνουά Αγίας Νάπας του 2012, συνεχίστηκε με το καμπ των Cyprus Elite Players τον Μάιο του 2012 και ολοκληρώθηκε με ταξίδια στην Αγγλία τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς και τον Φεβρουάριο του 2013.

Ο Οδυσσέας Σπυρίδης υπέγραψε συμβόλαιο δύο χρόνων με τη Γουέστ Χαμ, σκάουτερ της οποίας τον είδαν αγωνιζόμενο το φθινόπωρο. Πρόκειται για τον νεαρότερο παίκτη από την Κύπρο που κερδίζει συμβόλαιο με ομάδα εξωτερικό. Ο Σπυρίδης έχει πλέον εγκατασταθεί μόνιμα στο  Λονδίνο.

Συμβόλαιο από την Τότεναμ προτάθηκε στον 12χρονο Χαράλαμπο Χαραλάμπους, όμως η οικογένεια του νεαρού επιθετικού προτίμησε να παραμείνει στην Κύπρο. Ο Χαραλάμπους θα φοιτά από φέτος στο αθλητικό σχολείο του Pascal English School στη Λάρνακα και θα συνεχίσει να παίζει στην ακαδημία Αθλέτικο.

Στους Σπυρίδη και Χαραλάμπους ανοίχτηκε ο δρόμος για συμβόλαιο στην Αγγλία μέσω των Cyprus Elite Players, στην πρώτη μόλις χρονιά λειτουργίας των επίλεκτων.

Ο τρίτος της παρέας, ο τερματοφύλακας Χριστόφορος Ιωάννου άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στα τελικά δοκιμαστικά και έφτασε μια ανάσα από την επιλογή από την Τότεναμ. Ο γεννημένος το 2001 πορτιέρο θα παίζει από φέτος στην Ομόνοια και θα φοιτά στο αθλητικό σχολείο της Ελληνικής Σχολής ΠΑΣΚΑΛ, στη Λευκωσία.

Σχόλια