Η “Μπάρτσα” μαζεύει τα παιδιά της – (O Άλμπα στα 16 του, κρίθηκε ανεπαρκής να συνεχίσει στη “Μπάρτσα”)

Τον…πυραυλοκίνητο Ζόρντι Άλμπα,δύσκολα θα τον ξεχάσουν όσοι παρακολούθησαν τον τελικό της Ισπανίας με την Ιταλία, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Κυρίως, μάλιστα, στη φάση του δεύτερου γκολ των Ισπανών. Εκεί όπου έκανε κούρσα…50 μέτρων ο Άλμπα, λες και τον…κυνηγούσαν.

Βέβαια, ο Ινιέστα ήταν η πραγματικά μεγάλη φυσιογνωμία του τελικού κι ο ποδοσφαιριστής που έκανε τη διαφορά με την απόδοση του αλλά και με τις επιλογές του.

Ωστόσο, οι ποδοσφαιρόφιλοι δεν πρόκειται να βγάλουν από τη σκέψη τους τον Άλμπα, απλώς, επειδή είδαν κάτι που δεν περίμεναν.

Και για όποιο λόγο κι αν έχει γίνει αυτή η μεταμόρφωση του Άλμπα, σε σχέση με την εικόνα που παρουσίαζε στην Ακαδημία της Μπαρτσελόνα, από το 1999 έως το 2005, όταν ήταν μέλος της περίφημης Λα Μάσια, η αλήθεια είναι ότι αυτός ο παίκτης δημιουργεί, με την παρουσία του, την αίσθηση ότι υπάρχει συνέχεια και διαχρονικότητα στην κυριαρχία της Εθνικής Ισπανίας.

Ποιος είναι ο Άλμπα ; Πρώτα από όλα, να θυμίσουμε ότι μόλις πριν από μερικές ημέρες πήρε μεταγραφή από την Βαλένθια στην Μπαρτσελόνα για 14.000.000 ευρώ.

Πάλι καλά δηλαδή. Γιατί, η Βαλένθια είχε ρήτρα αποδέσμευσης 20.000.000 ευρώ για τον Άλμπα, αλλά, δέχθηκε να τον παραχωρήσει με μικρότερο ποσό, καθώς έκανε …έκπτωση στους Καταλανούς.

Η περίπτωση του Άλμπα είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με εκείνες του Φάμπρεγας και του Πικέ.

Ναι μεν έφυγε από την Ακαδημία της Μπαρτσελόνα, αλλά, η αλήθεια είναι ότι εκείνος απομακρύνθηκε επειδή, στα 16 του, κρίθηκε ανεπαρκής ώστε να συνεχίσει με την “Μπάρτσα” κι όχι γιατί υπήρχαν προτάσεις για την απόκτηση του από άλλες ομάδες, όπως συνέβη με την Άρσεναλ που ήθελε τον Φάμπρεγας και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία εξασφάλισε τις υπηρεσίες του Πικέ.

Η Άρσεναλ έδωσε 500.000 ευρώ για τον Φάμπρεγας κι άλλα τόσα η Γιουνάιτεντ για τον Πικέ.

Όμως, ο Άλμπα έμεινε ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα κι έτσι έφθασε εντέλει, μετά από σύντομη περιπλάνηση του σε ερασιτεχνικές ομάδες, χωρίς κόστος στην Βαλένθια, όπου αρχικώς εντάχθηκε στη δεύτερη ομάδα της.

Την τελευταία διετία, ο Άλμπα είναι ο βασικός αριστερός μπακ της Βαλένθια, που προσπάθησε και τα κατάφερε να δώσει χρόνο συμμετοχής και να αναδείξει νέα πρόσωπα, μέσα από την βαθιά οικονομική κρίση στην οποία μπήκε κι εξαιτίας της οποίας, αναγκάσθηκε να παραχωρήσει τις πιο πολλές από τις καλύτερες μονάδες της.

Η επιστροφή του στην Μπαρτσελόνα ήταν φυσιολογική εξέλιξη, σύμφωνα με την πρόοδο την οποία παρουσίασε, μόνο που πράγματι πρέπει να περισσεύουν χρήματα από τους Καταλανούς, αν σκεφθεί κανείς ότι έδωσαν, μόνο για τους Φάμπρεγας, Πικέ, Άλμπα, συνολικά, 65.000.000, ώστε να πάρουν πίσω τρία δικά τους παιδιά.

Μεγάλη …επιτυχία…

Ο Ζόρντι Αλμπα προορίζεται να είναι στη νέα σεζόν, στην βασική ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα, ένας από τους 7 παίκτες οι οποίοι προέρχονται από την Ακαδημία της κι έχουν καταφέρει να πάρουν θέση στην πρώτη ομάδα, στην βιτρίνα της “Μπάρτσα”.

 

Πικέ, Φάμπρεγας, Μέσι, Βαλντέζ, Άλμπα, Ινιέστα, Πουγιόλ, είναι οι 7 σίγουροι και αν σε αυτούς προσθέσει κανείς κι εκείνους που μπορεί να φύγουν, αλλά ίσως και να μείνουν ( Μπούσκετς, Τσάβι), τότε φτιάχνει, ουσιαστικά, μία ομάδα που προέρχεται από το ίδιο το φυτώριο της Μπαρτσελόνα.

Φαινόμενο σπάνιο, καθώς, δεν το είχε καταφέρει, αν και το είχε πλησιάσει με τους αδελφούς Νέβιλ, τον Μπέκαμ, τον Σκόουλς, τον Μπατ και τον Γκιγκς, σε ρόλους βασικών στην ίδια ενδεκάδα, ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον, στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πηγή:balleto.gr

Σχόλια