Ντρίμπλες και γκολ με μυαλό!!!

Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ενεργοποιούν περισσότερες ζώνες του εγκεφάλου τους, σύμφωνα με έρευνα.

Ξεχάστε την κοινοτυπία ότι οι αθλητές και οι ειδικά οι ποδοσφαιριστές είναι ανεγκέφαλοι.

Σύμφωνα με έρευνα βρετανικού πανεπιστημίου που δημοσιεύεται στην «Εφημερίδα του αθλητισμού και της ψυχολογίας της άσκησης» οι παίκτες υψηλού επιπέδου είναι ικανοί να ενεργοποιήσουν περισσότερες ζώνες του εγκεφάλου απ’ ότι οι ερασιτέχνες. Γι αυτό και μπορούν να αποφεύγουν πιο εύκολα τους αντιπάλους τους στη διάρκεια ενός ματς.

Ο Λιονέλ Μέσι για παράδειγμα οφείλει τις μυθικές προσποιήσεις του στον εγκέφαλό του που μπορεί να κάνει περισσότερες αναζητήσεις από ότι αυτός ενός κοινού ποδοσφαιριστή.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπρούνελ στο Δυτικό Λονδίνο απέδειξαν ότι σε κάθε περίπτωση οι έμπειροι παίκτες είναι ικανοί να τιθασεύσουν την επιθυμία τους να αντιδράσουν με τρόπο καθαρά ενστικτώδη, γεγονός που τους εκθέτει λιγότερο στις επεμβάσεις των αντιπάλων τους.

«Τα στοιχεία μας πάνω στην απεικόνιση του εγκεφάλου μας δείχνουν καθαρά μια καλύτερη ενεργοποίηση των εγκεφαλικών δομών για τους παίκτες υψηλού επιπέδου, όταν πρόκειται για μια άσκηση που αφορά την ικανότητα πρόβλεψης» εξηγεί ο Ντάνιελ Μπίσοπ του Πανεπιστημίου του Μπρούνελ.

«Θεωρούμε ότι αυτή η ανώτερη εγκεφαλική λειτουργία αναπτύσσεται με τις προπονήσεις υψηλού επιπέδου».

Σχόλια