Νίκος Κεχαγιάς: “Περηφάνια για την προσπάθεια, αλλά και πικρία για τον αποκλεισμό”

Η Εθνική Νέων U19 βρέθηκε κοντά στην πρόκριση στην Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αλλά δεν τα κατάφερε.

Η πορεία της στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2019-20 (4ος όμιλος) άφησε ανάμικτα συναισθήματα στον ομοσπονδιακό τεχνικό Νίκο Κεχαγιά: περηφάνια για την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών αλλά και πικρία για τον αποκλεισμό.

«Αν πρέπει να βάλω ένα πρόσημο στην πορεία μας στην προκριματική φάση, θα είναι θετικό, παρά τον αποκλεισμό. Κι αυτό γιατί έγινε μεγάλη προσπάθεια από τους παίκτες μας και υπήρξε μεγάλη διάθεση για καλό ποδόσφαιρο και πραγματική επιθυμία για την πρόκριση.

«Πετύχαμε μεγάλης έκτασης νίκη 5-1 επί της Αλβανίας στην πρεμιέρα, αλλά είχαμε ένα κακό εικοσάλεπτο στο δεύτερο παιχνίδι μας με την Ισλανδία, η ήττα από την οποία τελικά μας κόστισε την πρόκριση. Μπορώ να πω ότι ήταν το μοναδικό διάστημα στα τρία παιχνίδια του ομίλου, που δεν ακολουθήσαμε το πλάνο μας», σχολίασε και πρόσθεσε:

«Στο τελευταίο παιχνίδι, αυτό με το πολύ ισχυρό Βέλγιο, η προσπάθεια των παιδιών ήταν συγκινητική. Αντιμετωπίσαμε σαν ίσος προς ίσο έναν μεγάλο αντίπαλο και διεκδικήσαμε τη νίκη.

Όσο για το γκολ που δεχτήκαμε, αυτό ήταν απόρροια τους γεγονότος ότι είχαμε μάθει πως η Ισλανδία είχε ανατρέψει το εις βάρος της σκορ στο παιχνίδι της με την Αλβανία και καθώς γνωρίζαμε ότι δεν περνούσαμε ως δεύτεροι, βγήκαμε μπροστά στα τελευταία λεπτά για να πετύχουμε ένα γκολ και να φτάσουμε στη νίκη και τους έξι βαθμούς, ώστε να έχουμε ελπίδες να περάσουμε ως καλύτεροι τρίτοι.

Έτσι, σε μια αντεπίθεση, δεχτήκαμε το γκολ στο 93′. Τώρα, οφείλουμε να ανασυνταχθούμε ώστε να προετοιμάσουμε την ομάδα, για διάκριση στην επόμενη διοργάνωση και εκεί θα εστιάσουμε τη δουλειά μας».

Σχόλια