Νικολάου: «Περιμένω την ευκαιρία μου»

Ο 18χρονος αμυντικός του Ολυμπιακού, μπήκε στην αποστολή για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και μίλησε για την ευκαιρία που του δίνει ο Μπέντο

Μετά τον Ρέτσο, τον Μανθάτη και τον Ανδρούτσο ο Πάουλο Μπέντο εμπιστεύτηκε και τον Νικολάου. Ο Πορτογάλος τεχνικός τον πήρε στην αποστολή για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και ο νεαρός αμυντικός μίλησε στην κάμερα της Nova για όλα.

-για το πόσο δύσκολο είναι το μεταβατικό στάδιο από την ομάδα Νέων στην πρώτη ομάδα:
«Δεν πιστεύω ότι είναι δύσκολο, αλλά θέλει πολλή δουλειά. Στην Ακαδημία δουλεύουμε με το ίδιο πλάνο, αλλά ο ρυθμός είναι πολύ διαφορετικός ανάμεσα στην Ακαδημία και το επίπεδο της πρώτης ομάδας. Εάν δουλεύεις σωστά, όπως δουλεύει η Ακαδημία, μπορείς να ενσωματωθείς πολύ καλά στην πρώτη ομάδα. Όλο το θέμα έχει να κάνει με το ρυθμό».

-για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη του Πάουλο Μπέντο στα νέα παιδιά:
«Το να ξέρεις ότι ο προπονητής της πρώτης ομάδας στηρίζει τα νέα παιδιά είναι ένα μεγάλο κίνητρο. Σου δίνει ώθηση να δουλεύεις περισσότερο και να αποδεικνύεις κάθε μέρα τι μπορείς να κάνεις. Περιμένεις κι εσύ την ευκαιρία σου, που αν δοθεί, να την αρπάξεις και να κάνεις το καλύτερο δυνατό που μπορείς».

-για το γεγονός ότι υπάρχουν κι άλλα παιδιά από την Ακαδημία στην πρώτη ομάδα, όπως ο Ρέτσος με τον οποίο γνωρίζεται πολλά χρόνια:
«Με τον Παναγιώτη είμαστε 10 χρόνια μαζί στην Ακαδημία. Και με τα άλλα παιδιά, τον Ανδρούτσο, τον Μανθάτη. Είμαστε πολύ καλοί φίλοι, είναι πολύ καλή η συνεργασία. Με τον Παναγιώτη (σ.σ.: τον Ρέτσο) συνεργαζόμαστε 10 χρόνια, παίζουμε στην ίδια θέση, είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον.  Η πορεία που έχουμε κάνει τα τρία παιδιά φαίνεται μέσα στο γήπεδο και είναι πάρα πολύ καλή».

-για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στα παιδιά της Ακαδημίες και των Σχολών και αν πρέπει να “κυνηγούν” τα όνειρά τους:
«Σίγουρα. Κι εγώ πριν έρθω στον Ολυμπιακό “κυνηγούσα” να έρθω στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας και να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Πιστεύω κάθε παιδί, σε όλη την Ελλάδα, θέλει να παίξει στη μεγαλύτερη ομάδα που είναι ο Ολυμπιακός. Θέλει πολλή δουλειά, ταπεινά και σωστές βάσεις…»

-για το αν οι γονείς πρέπει να εμπιστεύονται τα παιδιά τους στις Σχολές και την Ακαδημία του Ολυμπιακού:
«Εδώ από τα μικρότερα τμήματα μέχρι την πρώτη ομάδα είναι μια οικογένεια. Έχεις μια οικογένεια εδώ για τη μισή σου ημέρα την περνάς στο Ρέντη. Οπότε οι γονείς να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη και δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Δουλειά και σωστή καθοδήγηση».

-για το “βαρύ” πρόγραμμα των επόμενων εβδομάδων κι αν είναι έτοιμος να αγωνιστεί, εάν του ζητηθεί:
«Εννοείται πώς είμαι έτοιμος. Και περιμένω και εγώ την ευκαιρία μου. Είτε μου δοθεί, είτε όχι, εγώ θα κάνω αυτό που μπορώ στην προπόνηση. Και ευελπιστώ να παίξω και εγώ σε κάποιον αγώνα φέτος».

-για τον αν ο Ολυμπιακός μπορεί να ανταποκριθεί στις δυσκολίες του προγράμματος των προσεχών εβδομάδων:
«Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα και σίγουρα μπορεί να ανταποκριθεί στα δύσκολα και στους πολλούς αγώνες. Πιστεύω πώς όλα θα πάνε καλά και η ομάδα θα δείξει το καλό της πρόσωπο».

-για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και την εικόνα που έχει από τους Αρκάδες:
«Είναι μια καλή ομάδα, έχει πολλούς Έλληνες και νεαρά παιδιά στο ρόστερ της. Κάθε αντίπαλο τον βλέπουμε διαφορετικά. Ο Αστέρας Τρίπολης θα έρθει στο Καραϊσκάκη και θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Εμείς κοιτάμε τη δικιά μας δουλειά, τι κάνουμε σε κάθε προπόνηση. Κι αυτό θα βγάλουμε μέσα στο γήπεδο».

-για το όνειρό του που θα ήθελε να πραγματοποιηθεί τη νέα χρονιά:
«Το όνειρό μου, όπως έχω ξαναπεί, είναι να καθιερωθώ στην πρώτη ομάδα, να παίξω, να πάρω συμμετοχές και ημέρα με την ημέρα να γίνομαι καλύτερος και να βελτιώνομαι»

Σχόλια