Νεαροί ποδοσφαιριστές, αξιολογούνται τον Οκτώβριο στη Μπενφίκα – SL BENFICA EXPERIENCE – Scouting and Evaluation

Μετά από τις κορυφαίες διοργανώσεις των “Sports Exelixis Training & Tryout Camp” του Απριλίου και του Ιουνίου, καθώς και τις συνεχείς αξιολογήσεις σε ποδοσφαιριστές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, η  Sports Exelixis, η πρώτη και μοναδική εταιρεία συμβούλων Αθλητισμού στην Ελλάδα, διοργανώνει το κορυφαίο event του φθινόπωρου, αυτή τη φορά στο εξωτερικό.

Το “SL BENFICA EXPERIENCE – Scouting and Evaluation – Lisbon Portugal 25-27 October 2018” είναι γεγονός και η ανταπόκριση των νεαρών ποδοσφαιριστών είναι τεράστια.

Η SPORTS EXELIXIS το είχε υποσχεθεί και πραγματοποιεί μια άνευ προηγουμένου διοργάνωση. Το πρώτο ταξίδι της εταιρείας σε ευρωπαϊκή χώρα, επιλέχθηκε να είναι σε ένα τεράστιο σύλλογο, τον κορυφαίο της Πορτογαλίας και έναν από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης, αυτόν της Μπενφίκα.

Σκοπός του ταξιδιού είναι, οι νεαροί παίκτες που θα συμμετάσχουν σε αυτό, να δείξουν το ταλέντο τους, να προπονηθούν και να αξιολογηθούν από τους προπονητές της Ακαδημίας της Μπενφίκα να γνωρίσουν παιδιά της ηλικίας τους που παίζουν στη Μπενφίκα και να γευματίσουν μαζί τους μέσα στην Ακαδημία, να παίξουν φιλικό αγώνα με τις αντίστοιχες ομάδες της Μπενφίκα παρουσία σκάουτερς, οι καλύτεροι να επιλεγούν από τη Μπενφίκα, ακολουθώντας τη μετέπειτα διαδικασία προώθησής τους, καθώς και να επισκεφθούν το γήπεδο DA LUZ και στο Μουσείο της Μπενφίκα και στο τέλος να γυρίσουν στην Ελλάδα γεμάτοι ανεπανάληπτες εμπειρίες.

Το 1ο γκρουπ των ποδοσφαιριστών έχει κλείσει και έως την Τρίτη 28/8 θα έχει οριστικοποιηθεί και η συγκρότηση του 2ου γρουπ. Συνολικά θα μεταβούν στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας 28 νεαροί ποδοσφαιριστές και αρκετοί συγγενείς, φίλοι, αλλά και άλλοι, που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία της Μπενφίκα, ως θεατές και ξεναγούμενοι.

Στο γκρουπ της αποστολής μπορούν να συμμετέχουν τόσο συγγενείς και φίλοι των ποδοσφαιριστών, όσο και οποιοσδήποτε άλλος, που δεν έχει σχέση με ποδοσφαιριστή, αλλά που επιθυμεί να μεταβεί στη Λισσαβόνα και στην Ακαδημία της Μπενφίκα και να ζήσει την εμπειρία ως θεατής και ξεναγούμενος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Sports Exelixis

Με στόχο την αξιολόγηση, την ανάδειξη ταλέντων, την εκπαίδευση και βελτίωσή τους, καθώς και την προώθησή τους σε Ομάδες και Ακαδημίες στην Ευρώπη, η SPORTS EXELIXIS οργανώνει μια άνευ προηγουμένου διοργάνωση.

Για ένα τριήμερο από 25 έως και 27 Οκτωβρίου 2018, επιλεγμένοι νεαροί ποδοσφαιριστές μέσα από τις ως τώρα αξιολογήσεις που έχει διενεργήσει η SPORTS EXELIXIS, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν στο SL BENFICA EXPERIENCE – Scouting and Evaluation – Lisbon Portugal 25-27 October 2018.

Ήδη τα γρούπ των συμμετεχόντων ηλικιακών κατηγοριών συμπληρώνονται από την εταιρεία και τα ταλέντα της Ελλάδας θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στη Λισσαβόνα για να αξιολογηθούν και να προπονηθούν από προπονητές της Μπενφίκα.

Η αποστολή θα μείνει στο ξενοδοχείο Hotel Amazónia Jamor στη Λισσαβόνα που βρίσκεται δίπλα από το Εθνικό αθλητικό συγκρότημα Jamor στο οποίο την πρώτη ημέρα θα γίνει προπόνηση. Τη δεύτερη ημέρα η αποστολή θα μεταβεί από το πρωί στο προπονητικό κέντρο της Ακαδημίας της Μπενφίκα, το Caixa Futebol Campus – Centro de Estágios Sport Lisboa e Benfica.

Αρχικά θα γίνει ξενάγηση και κατόπιν τα ελληνόπουλα θα προπονηθούν από προπονητές της Ακαδημίας της Μπενφίκα. Στη συνέχεια της ημέρας η αποστολή θα παραμείνει μέσα στο προπονητικό κέντρο, όπου θα γευματίσει. Το απόγευμα θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας μεταξύ των ποδοσφαιριστών που συμμετέχουν στην αποστολή της Sports Exelixis και ομάδων του ιδίου ηλικιακού γκρουπ της Ακαδημίας της Μπενφίκα. Την Τρίτη ημέρα θα γίνει επίσκεψη στο γήπεδο DA LUZ και στο Μουσείο της Μπενφίκα, μόνο αν το επιτρέψει η ώρα αναχώρησης του αεροσκάφους για Αθήνα.

Caixa futebol campus

Αναλυτικά το πρόγραμμα γκρουπ, για το SL BENFICA EXPERIENCE – Scouting and Evaluation

 • 1η ημέρα – Αναχώρηση για Λισσαβόνα, από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας
 • 1η ημέρα – Άφιξη στο αεροδρόμιο Lisboa Airport
 • 1η ημέρα – Μεταφορά στο Hotel Amazónia Jamor
 • 1η ημέρα – Γεύμα στο ξενοδοχείο
 • 1η ημέρα – Προπόνηση (90 λεπτά) στο εθνικό αθλητικό συγκρότημα Jamor Sports Complex ,της Λισσαβόνας.
 • 1η ημέρα – Δείπνο στο ξενοδοχείο.
 • 2η ημέρα – Πρωινό στο ξενοδοχείο.
 • 2η ημέρα – Άφιξη στην Ακαδημία της Μπενφίκα – Ξενάγηση στην Ακαδημία της Μπενφίκα.
 • 2η ημέρα – Προπόνηση στην Ακαδημία της Μπενφίκα, με προπονητές της Ακαδημίας της Μπενφίκα.
 • 2η ημέρα – Γεύμα στην Ακαδημία της Μπενφίκα
 • 2η ημέρα – Φιλικός αγώνας με ομάδα της Ακαδημίας της Μπενφίκα (αντίστοιχο ηλικιακό γκρουπ)
 • 2η ημέρα – Επιστροφή στο Hotel Amazónia Jamor
 • 2η ημέρα – Δείπνο στο ξενοδοχείο.
 • 3η ημέρα – Πρωινό στο ξενοδοχείο.
 • 3η ημέρα – Επίσκεψη στο γήπεδο DA LUZ και στο Μουσείο της Μπενφίκα (Μόνο αν το επιτρέψει η ώρα αναχώρησης του αεροσκάφους για Αθήνα)
 • 3η ημέρα – Αναχώρηση από το Hotel Amazónia Jamor, για το αεροδρόμιο Lisboa Airport – Αναχώρηση για Αθήνα
 • 3η ημέρα – Άφιξη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας.

 

SL BENFICA

Μπενφίκα

Η Μπενφίκα (πορτογαλικά: Benfica) είναι ένας από τους μεγαλύτερους αθλητικούς συλλόγους της Πορτογαλίας. Ιδρύθηκε το 1904 κι έχει χρώματα κόκκινο και άσπρο. Εδρεύει στη Λισσαβόνα. Έμβλημα έχει τον αετό, από τον οποίο προέκυψε και το παρατσούκλι: “Αετοί της Λισσαβόνας” (As Águias). Άλλα παρατσούκλια είναι: “Οι Κόκκινοι” (Encarnados), “Η Ένδοξη” (O Glorioso) και “Κόκκινοι Διάβολοι”» (Diabos Vermelhos).

Το μότο του συλλόγου είναι “E Pluribus Unum”, δηλαδή “Από το πλήθος ο ένας“. Γήπεδό της είναι το Στάδιο Ντα Λουθ (Estádio da Luz ή Estádio do Sport Lisboa e Benfica), χωρητικότητας 65.647 θεατών.

Πριν από κάθε αγώνα ένας αετός, που ονομάζεται Νίκη (Vitória) πετά από το ένα πέταλο του σταδίου στο άλλο. Τον επίσημο ύμνο της ομάδας τραγουδάει ένας τενόρος, ο Luís Piçarra, κάτι ίσως μοναδικό παγκοσμίως, ενώ για την επέτειο των 100 ετών του συλλόγου ο μουσικός Antonio Vitorino d’Almeida συνέθεσε μια συμφωνία.

Η Μπενφίκα αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος της Πορτογαλικής Ένωσης (LPFP), το 1933 μαζί με την Πόρτο και την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ από την ανώτερη κατηγορία (Primeira Divisão) και είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα της χώρας με ένα σύνολο 36 πρωταθλημάτων Λιγκας, 26 κυπέλλων, 2 Κυπέλλων Πρωταθλητριών και άλλων τίτλων. Η ομάδα έχει τους περισσότερους οπαδούς, όχι μόνο στη χώρα αλλά παγκοσμίως.

Οι υποστηρικτές της υπολογίζονται σε 14 εκατομμύρια. Είναι η ομάδα με τα περισσότερη μέλη παγκοσμίως. Το Νοέμβριο του 2006 αριθμούσε 160.398 μέλη, που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ για σύλλογο καταγραμμένο στο βιβλίο Γκίνες.

Την κόκκινη φανέλλα των «Αετών» έχουν φορέσει σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, όπως οι: Εουσέμπιο, Ζοζέ Άγκουας, Νενέ, Μάριο Κολούνα, Ζοζέ Αουγκούστο, Νούνιο Γκόμεζ, Σιμάο, Σαβιόλα, Ζεοβάνι, Πάμπλο Αϊμάρ, Φάμπιο Κοεντράο, Ντι Μαρία, Ραμίρες και Οσκαρ Καρντόζο.

O Ανδρέας Σάμαρης

Οι ‘Ελληνες της Μπενφίκα

Σε επτά αριθμούνται οι Έλληνες ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τη φανέλα της Μπενφίκα.

Πρώτος άνοιξε το χορό ο Τριαντάφυλλος Μαχαιρίδης (1999–2000) τον Δεκέμβριο του 1999. Στη συνέχεια υπέγραψε στους Αετούς της Λισσαβόνας τον Δεκέμβριο του 2003 ο Τάκης Φύσσας (2003-2005). Το καλοκαίρι του 2005 πήγε στη Μπενφίκα ο  Γιώργος Καραγκούνης (2005-2007), ενώ τον Ιούνιο του 2006, ο Κώστας Κατσουράνης (2006-2009). Ο Ανδρέας Σάμαρης ήταν ο πέμπτος ποδοσφαιριστής που φόρεσε τη φανέλα της Μπενφίκα τον Αύγουστο του 2014. Ένα χρόνο μετά τον Αύγουστο του 2015 υπέγραψε ο Κώστας Μήτρογλου (2015-2017), ενώ ο έβδομος ποδοσφαιριστής που κλείνει ως τώρα τον κύκλο των μετακινούμενων ποδοσφαιριστών από την Ελλάδα στην ομάδα της Λισσαβόνας είναι ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, ο οποίος υπέγραψε τον Ιανουάριο του 2018 και μετακινήθηκε τον Ιούνιο του 2018.

Οι Ανδρέας Σάμαρης (φώτο πάνω-αριστερά) και Οδυσσέας Βλαχοδήμος, βρίσκονται και τη φετινή αγωνιστική σεζόν (2018-2019) στο ρόστερ των “Αετών της Λισσαβόνας”

Ο Κώστας Κατσουράνης μεταφέροντας τις εντυπώσεις του από την τριετή θητεία του στη Λισαβώνα, έσταζε μέλι… Είχε πει ο παλαίμαχος διεθνής Έλληνας ποδοσφαιριστής: «Νιώθω ευλογημένος που είχα την τύχη να αγωνιστώ για τρία χρόνια σε αυτή την τεράστια ομάδα. Το διαπίστωσα σε κάθε χώρα της Ευρώπης: όπου ταξιδέψαμε μας υποδέχονταν με τεράστια διαχυτικότητα, έως και με δέος κάποιες φορές. Τέτοια είναι η αίγλη της Μπενφίκα, τέτοιο είναι το επίπεδό της και έτσι αντιμετωπίζεται από όλους, εντός και εκτός Πορτογαλίας».

Ο παλαίμαχος αριστερός μπακ και νυν Υπεύθυνος της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού Τάκης Φύσσας, είχε δηλώσει για το διετές πέρασμά του από την Μπενφίκα: «Τη μεγαλοσύνη που χαρακτηρίζει τη Μπενφίκα την αντιλαμβάνεσαι όταν φοράς τη φανέλα της και αγωνίζεσαι για εκείνη. Είναι ένα τεράστιο κλαμπ, από τα μεγαλύτερα του κόσμου, ένας σύλλογος που πλημμυρίζει από εικόνες και παράγει ατμόσφαιρα».

Στην παραπάνω φωτογραφία από την επίσημη ιστοσελίδα της Μπενφίκα αναγράφει στα πορτογαλικά: «Υπάρχει μία θέση που σε περιμένει, στην καλύτερη ομάδα του κόσμου». Μπορείς να είσαι εσύ ο επόμενος;

Το στάδιο Ντα Λους

Το Στάδιο Ντα Λουζ (Estádio da Luz) σημαίνει “Στάδιο του Φωτός”. Επίσημα ονομάζεται: Estádio do Sport Lisboa e Benfica. Είναι ποδοσφαιρικό γήπεδο οι οπαδοί της ομάδας το αποκαλούν “Ναό” (A Catedral). Η ονομασία “Luz”, δηλαδή φως, έχει εκκλησιαστική προέλευση και οφείλεται στο ναό της “Κυρίας του Φωτός” (Igreja de Nossa Senhora da Luz), δηλαδή της Παναγίας.

Estádio da Luz

Το γήπεδο φιλοξένησε ορισμένα ματς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2004, μεταξύ των οποίων και τον τελικό που νικήτρια ανακυρήχθηκε η Ελλάδα. Το αρχικό γήπεδο Ντα Λουζ είχε χωρητικότητα 120.000 ορθίων θεατών και ήταν από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως. Το νέο στάδιο που χτίστηκε για το 2004 έχει 65.400 θέσεις καθήμενων.
Η Μπενφίκα έχει το μεγαλύτερο μέσο όρο θεατών μεταξύ των πορτογαλικών ομάδων, που ξεπερνά τις 39.000 άτομα ανά αγώνα.

Estádio da Luz

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ

Οι θέσεις SL BENFICA EXPERIENCE – Scouting and Evaluation που διοργανώνει η New Sports Exelixis, είναι περιορισμένες και είναι σύμφωνες με τις σχετικές προτάσεις για συμμετοχή, του τεχνικού συμβούλου της εταιρείας κ. Πέτρου Μίχου.

Για να κατοχυρώσει ο συμμετέχων τη θέση του, θα πρέπει να κάνει την εγγραφή του ηλεκτρονικά (κλικ εδώ) ή και με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο και έως 27 Αυγούστου 2018 να καταθέσει προκαταβολή 120 ευρώ με αποστολή εμβάσματος (κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας) ή με μετρητά ή με κάρτα (πιστωτική ή χρεωστική) στην έδρα της εταιρείας Νew Sports Exelixis.

Σε περίπτωση κατάθεσης και εμβάσματος, ο συμμετέχων πρέπει να αναγράφει στην αιτιολογία της κατάθεσης τη λέξη ΠΟΡΤΟ και το Ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα ποδοσφαιριστή και να αποστείλει το απόκομμα της συναλλαγής με την τράπεζα, στο email της εταιρείας info@sportsexelixis.gr ή με Viber, ή με WhatsApp στο 6970334111

Το υπόλοιπο ποσό, μπορεί να εξοφληθεί ολόκληρο έως 5 Σεπτεμβρίου 2018 ή σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση έως 5 Σεπτεμβρίου 2018, και η δεύτερη δόση έως 5 Οκτωβρίου 2018. Όλα τα καταβληθέντα ποσά από τους συμμετέχοντες, θα πρέπει να καταβληθούν στην εταιρεία, με ένα από τους δύο επόμενους τρόπους:

α) Με αποστολή εμβάσματος (κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας), ή

β) με μετρητά ή με κάρτα (πιστωτική ή χρεωστική), στα γραφεία της Νew Sports Exelixis.

Σε περίπτωση εμβάσματος, ο συμμετέχων πρέπει να αναγράφει στην αιτιολογία της κατάθεσης τη λέξη ΠΟΡΤΟ και το Ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα ποδοσφαιριστή και να αποστείλει το απόκομμα της συναλλαγής με την τράπεζα, στο email της εταιρείας info@sportsexelixis.gr ή με Viberή με WhatsApp στο 6970334111

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Αρ. Λογαριασμού: 5041086493167 New Sports Exelixis, ΒΑΛΜΑΣ Κ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ

Για ηλεκτρονική κατάθεση: IBAN: GR 97 0172 0410 0050 4108 6493 167  SWIFT-BIC: PIRBGRAA, New Sports Exelixis, ΒΑΛΜΑΣ Κ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ

Σε κάθε περίπτωση κατάθεσης να αναγράφεται στην Αιτιολογία: Η λέξη ΠΟΡΤΟ και το ονοματεπώνυμο του παίκτη.

Μετά την κατάθεση, στείλτε μας το αποδεικτικό κατάθεσης (με μια φωτογραφία) στο mail της εταιρείας info@sportsexelixis.gr ή με Viber, ή με WhatsApp στο 6970334111.

Να γνωρίζεις πάντα ότι…
η SPORTS EXELIXIS πραγματοποιεί ότι υπόσχεται!

 

Σχόλια