Νέα πορεία για τις Εθνικές Ομάδες

Οι Εθνικές Ομάδες οργανώνονται σε σύγχρονα πρότυπα σύμφωνα με το σχεδιασμό της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αξιοποιώντας την επιστημονική γνώση και τη συνεργασία μεταξύ των συντελεστών τους.

Αυτός ήταν ο στόχος δύο συσκέψεων που πραγματοποίησαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Γκιρτζίκης, ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών Μίκαελ Σκίμπε και ο καθηγητής Γιώργος Γκοδόλιας, ο οποίος έχει αναλάβει επικεφαλής του επιστημονικού δυναμικού των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων.

Στην πρώτη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα ξενοδοχείου της Αθήνας, συμμετείχαν οι γιατροί και φυσιοθεραπευτές των Εθνικών Ανδρών, Νέων, Γυναικών, Νεανίδων, Κορασίδων, Άμμου και Σάλας, ενώ στη δεύτερη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας συμμετείχαν οι προπονητές και οι  team managers. Παρέστησαν επίσης ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Ευάγγελος Τοπολιάτης, ο Αντιπρόεδρος Βαγγέλης Μαζαράκης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων Αργύρης Βούλγαρης και η Διευθύντρια των Εθνικών Ομάδων Αμαλία Θωμαΐδου, ενώ απουσίαζαν και από τις δύο συναντήσεις οι συνεργάτες της Εθνικής Παίδων, που έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις. Στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων έγινε εκτενής συζήτηση επί των προβλημάτων και των προτάσεων που ετέθησαν, καθώς και για τα επόμενα βήματα, που αφορούν και στη συνεργασία με τις ομάδες, που αγωνίζονται οι διεθνείς ποδοσφαιριστές.

Σχετικά με τον νέο σχεδιασμό της Ελληνικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τις Εθνικές Ομάδες, οι κ. Γκιρτζίκης, Σκίμπε, Γκοδόλιας προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:

Γιώργος Γκιρτζίκης:
«Όπως είχα πει όταν ξεκινήσαμε την αναζήτηση προπονητή, ο σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε στην Εθνική Ανδρών ένα επιτελείο αντάξιο αυτής της ομάδας και των προσδοκιών που έχουμε όλοι οι Έλληνες από αυτή. Έχουμε πλέον έναν καταξιωμένο προπονητή που εργάζεται σκληρά με τους συνεργάτες του προκειμένου η Εθνική μας να κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα. Επιπλέον τόσο ο κ. Σκίμπε, όσο και ο κ. Μεταξάς έχουν μεγάλη εμπειρία στη Γερμανία στις υποδομές και στην ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών, ενώ και ο κ. Τσάνας έχει εργαστεί στην Εθνική Νέων και Ελπίδων. Αξιοποιούμε αυτή την εμπειρία που διαθέτουν, όπως και την πολύτιμη επιστημονική γνώση του Καθηγητή Γκοδόλια, ο οποίος αφιλοκερδώς έχει αναλάβει επικεφαλής του επιστημονικού δυναμικού όλων των Εθνικών μας. Θέλουμε να υπάρχει μια ενιαία φιλοσοφία σε όλες τις Εθνικές μας Ομάδες και να λειτουργούν με την καλύτερη δυνατή οργάνωση και επαγγελματισμό σε όλα τα επίπεδα. Γι’ αυτό άλλωστε εργαζόμαστε για να αποκτήσουμε σύγχρονο και μόνιμο προπονητικό κέντρο. Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή για τις Εθνικές μας Ομάδες που θα λειτουργούν στο εξής με βάση τα σύγχρονα πρότυπα και πιστεύω ότι έτσι θα έρθουν σημαντικές επιτυχίες».

Μίκαελ Σκίμπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ο πρόεδρος και η Ομοσπονδία μας έδωσαν τη δυνατότητα να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι μαζί με τους γιατρούς και τους φυσιοθεραπευτές, καθώς επίσης με τους προπονητές και τους υπεύθυνους team managers για να αξιολογήσουμε τη μέχρι σήμερα λειτουργία μας και να συζητήσουμε όλοι μαζί τις σκέψεις μας για το μέλλον. Με αυτόν τον τρόπο, βασική μας επιδίωξη είναι να φτάσουμε, την επόμενη διετία, σε επιτυχέστερα αποτελέσματα σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια. Είμαι χαρούμενος, επίσης, από τη διάθεση και την ευρεία προσέλευση συνεργατών σε αυτές τις δύο συναντήσεις. Είχαμε πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις, τις οποίες σκοπεύουμε να επαναλάβουμε και στο μέλλον». 

Γιώργος Γκοδόλιας: «Με μεγάλη μου χαρά ανταποκρίθηκα τον Σεπτέμβριο στην πρόσκληση του Προέδρου και φίλου Γιώργου Γκιρτζίκη να συμβάλλω στο νέο ξεκίνημα των Εθνικών Ομάδων της πατρίδας μου, το οποίο πρέπει να βασίζεται σε γερά θεμέλια: στην επιστημονική γνώση, στην ενιαία φιλοσοφία από την Εθνική Παίδων μέχρι την Εθνική Ανδρών και το ομαδικό πνεύμα ανάμεσα σε όλους τους συντελεστές. Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε προπονητή τον Μίκαελ Σκίμπε, για τον οποίον όλοι στη Γερμανία γνωρίζουν ότι ήταν ο βασικός συντελεστής του τεχνικού επιτελείου, όταν η Γερμανία έφτασε μέχρι τον τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2002. Την Κυριακή είχα μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τους γιατρούς, τους φυσιοθεραπευτές και τους επιστημονικούς συνεργάτες των ομάδων μας και σήμερα συζητήσαμε με τους προπονητές και τους team managers. Και θα ακολουθήσουν κι άλλες συνεργασίες. Ο σκοπός μας είναι οι Εθνικές μας Ομάδες να λειτουργήσουν στα σύγχρονα πρότυπα των προηγμένων αθλητικά χωρών του εξωτερικού και με πρώτη την Εθνική Ανδρών να φθάσουν σε μεγάλες επιτυχίες».

Σχόλια