Μundial 2014: Τι είναι τεχνολογία γραμμής τερμάτων, και τι αλλαγές φέρνει [VIDEO]

Για πρώτη φορά στη Βραζιλία θα χρησιμοποιηθεί σε Παγκόσμιο Κύπελλο η τεχνολογία γραμμής τέρματος φέρνοντας αρκετές αλλαγές στο Μουντιάλ.

Η… δοκιμή ήταν πετυχημένη στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών και τώρα στόχος στη Βραζιλία είναι να χρησιμοποιηθεί η Goal Line Technology για να βοηθήσει τους διαιτητές να παίρνουν σωστές αποφάσεις για το αν η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή τέρματος.

Μετά από διαβουλεύσεις πολλών ετών, αποφασίστηκε η έγκριση της χρησιμοποίησης της τεχνολογίας γραμμής σε μεγάλες διοργανώσεις και με τη χρήση της τεχνολογίας θα διαλευκαίνονται πλέον φάσεις στις οποίες δεν είναι σαφές με «γυμνό» μάτι αν η μπάλα έχει περάσει την τελική γραμμή της εστίας.

Η Goal Line Technology θα εγκατασταθεί σε όλα τα στάδια και θα δοκιμάζεται από τους διαιτητές πριν την έναρξη του κάθε αγώνα. Η FIFA επιβεβαίωσε ότι η GoalControl GmbH θα είναι ο επίσημος χορηγός της τεχνολογίας γραμμής τέρματος για το Mundial 2014 και οι διαιτητές θα χρησιμοποιούν το σύστημα της γερμανικής εταιρείας, για πρώτη φορά στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου, θέλει να περιοριστούν τα λάθη των διαιτητών στη σημαντικότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση, μετά τα όσα έχουν συμβεί τελευταία και η εγκατάσταση της τεχνολογίας γραμμής στα 12 γήπεδα του Μουντιάλ της Βραζιλίας, έχει ήδη ξεκινήσει.

«Έχουμε επτά κάμερες για κάθε τέρμα που τις έχουμε τοποθετήσει στην οροφή σε διάφορες θέσεις. Υπάρχουν κάμερες πίσω από το τέρμα, μπροστά από αυτό και να καλύπτουν σε 360 μοίρες το τέρμα, ώστε να μην χαθεί κανένα γκολ και να βλέπουμε πεντακάθαρα τη μπάλα», τόνισε ο διευθυντής της Goalcontrol, Γιούργκεν Φίλιπς,

Το σύστημα χρησιμοποιεί συνολικά 14 κάμερες ώστε να ελέγχει με ακρίβεια αν ολόκληρη η μπάλα πέρασε τη γραμμή. Μέσα σε ένα δευτερόλεπτο στέλνει σήμα στο ρολόι του διαιτητή, ειδοποιώντας τον πως υπάρχει γκολ.

Έτσι δεν θα υπάρχει αμφισβήτηση για το αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή του τέρματος σε κάποια φάση.

{youtube width=”615″ height=”400″}v-YrhySY2RM{/youtube}

gazzetta.gr

Σχόλια