Μπορώ να δοκιμαστώ στο εξωτερικό, ή σε μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα;

Ένα ερώτημα που αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές οι οποίοι νιώθουν ότι έχουν ικανότητες στο ποδόσφαιρο, τις περισσότερες φορές το έχουν αναπάντητο. Και φυσικά είναι δύσκολο ν’ απαντήσει ο οποιοσδήποτε.

Κατά καιρούς από το football-academies.gr έχουμε δώσει απαντήσεις στο ερώτημα αυτό. Ένας συνήθης τρόπος που κάποιο παιδί μεταβαίνει στο εξωτερικό, για να δοκιμάσει τις ικανότητές του, είναι μέσω των μάνατζερ. Ωστόσο οι καλοί ατζέντηδες, σπάνια ασχολούνται με παιδιά τα οποία δεν είναι σε μεγάλη ΠΑΕ και οι περισσότεροι απ’ αυτούς «ψάχνουν» να αναλάβουν παιδιά, μόνο μετά από κάποια κλήση τους στις μικρές εθνικές ομάδες.

Απ’ το μυαλό αρκετών παιδιών περνούν σκέψεις όπως: «Θέλω να με δουν, θέλω κάπου να δοκιμαστώ, θέλω να με δοκιμάσουν σε μεγαλύτερη ομάδα απ’ αυτή που είμαι τώρα, θέλω αν γίνεται να δοκιμαστώ στο εξωτερικό, πιστεύω ότι είμαι καλός ποδοσφαιριστής, πιστεύω ότι αξίζω, πιστεύω ότι θα τα καταφέρω να παίξω σε υψηλό επίπεδο, δεν θέλω να χαθώ…» κλπ

Αυτές οι σκέψεις ταλανίζουν τo μυαλό πάρα πολλών, είτε των νεαρών ποδοσφαιριστών, είτε των γονιών τους, που δικαιολογημένα, όταν βλέπουν οι δεύτεροι το παιδί τους να έχει κάποιο ταλέντο παραπάνω από τ’ άλλα παιδιά, θέλουν να το βοηθήσουν και ταυτόχρονα αρχίζουν να ονειρεύονται. Φυσικά και δεν απαγορεύονται τα όνειρα! Όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο! Και τα παιδιά, αλλά και οι γονείς τους!

Ερώτηση: Υπάρχει κάποιος τρόπος δοκιμαστικού στο εξωτερικό; Είναι διαφανής η διαδικασία; Και το σημαντικότερο, οι άνθρωποι που τον εφαρμόζουν, κοιτούν όλα τα παιδιά, χωρίς διακρίσεις, ανεξάρτητα σε ποια ομάδα αγωνίζονται; Μπορεί τελικά ένας νεαρός ποδοσφαιριστής να δοκιμαστεί σε μια ευρωπαϊκή ομάδα ή την Ακαδημία της; Πως μπορεί να γίνει αυτό; Πως γίνεται ένας ευρωπαϊκός σύλλογος, να δοκιμάσει και να παρακολουθεί κάποιο παιδί; Πως μπορεί ένα παιδί να δοκιμαστεί σε μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας;

Ιδού τα αποτελέσματα της έρευνάς μας:

Δοκιμαστικά σε Ακαδημίες Ποδοσφαίρου της Ευρώπης και της Ελλάδας

Sports Exelixis

H Sports Exelixis είναι μια ελληνική εταιρεία η οποία δημιουργήθηκε για να καλύψει πέραν των άλλων και το κενό των δοκιμαστικών, Ελλήνων ποδοσφαιριστών τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.

Η εταιρεία έχει ξεκινήσει επίσημα τις εργασίες της, από τις 11 Σεπτεμβρίου του 2017. Τα προγράμματα και οι υπηρεσίες της Sports Exelixis είναι πλήρως ελεγμένα, δεδομένου ότι το επιτελείο της εταιρείας εργάστηκε σκληρά, για περισσότερο από δύο χρόνια, εφαρμόζοντας πιλοτικά τα προγράμματα αυτά και ελέγχοντάς τα, διεξοδικά. Πλέον η εταιρεία κλείνοντας ένα χρόνο εργασιών έχει προσφέρει εκατοντάδες λύσεις σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, ώστε να βρεθούν πιο κοντά στην εκπλήρωση των στόχων τους.

Τεχνικός σύμβουλος της Sports Exelixis είναι ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής, κ. Πέτρος Μίχος.  Η εταιρεία διαθέτει πλειάδα τεχνικού προσωπικού που απαρτίζεται από Προπονητές Ποδοσφαίρου, Προπονητές Τερματοφυλάκων, Γυμναστές Ποδοσφαίρου, Αναλυτή Ποδοσφαίρου, Σκάουτερ, καθώς και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, όπως Αθλητική Ψυχολόγο, Παιδοψυχολόγο, Αθλητική Διαιτολόγο, Εργοφυσιολόγο και Βιοχημικο της Άσκησης, Εργομέτρη, Ιατρούς, Χειροπράκτη, Φυσικοθεραπευτη, Αθλητικο Μασέρ, Ποδολόγο. Επίσης η εταιρεία συνεργάζεται με Τεχνοκράτες διαφόρων ειδικοτήτων και Ανθρώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Οι συνεργάτες της Sports Exelixis είναι οι καλύτεροι στον τομέα τους στην Ελλάδα.

Αξιολόγηση

Το επιτελείο της Sports Exelixis αξιολογεί Έλληνες παίκτες ηλικίας από 8 έως 32 ετών σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο ποδοσφαιριστής που θα απευθυνθεί στην Sports Exelixis μετά από μια συνέντευξη γνωριμίας και ανάλυσης των προσωπικών του στόχων και φιλοδοξιών, θα μπει στο μικροσκόπιο των ειδικών σε μια διεξοδική αξιολόγηση.

Αυτή η αξιολόγηση αφορά: τόσο τον αγωνιστικό τομέα, όσο και επιμέρους τομείς, όπως η αθλητική του κατάσταση με όλες τις παραμέτρους που αυτή περιλαμβάνει, οι ιδιαίτερες τεχνικές και τακτικές ικανότητες για το άθλημα, αλλά και το ψυχολογικό προφίλ, η προσωπικότητα, οι διατροφικές συνήθειες, η ανάλυση αιματολογικών εξετάσεων κτλ.

Τα τελικά αποτελέσματα των αξιολογήσεων και των μετρήσεων καταγράφονται και αναλύονται διεξοδικά στον ποδοσφαιριστή, από τους ειδικούς της Sports Exelixis, εντοπίζονται αδυναμίες, αναγνωρίζονται οι ικανότητες, αποσαφηνίζονται οι ορθές και οι λανθασμένες πρακτικές, εντοπίζονται δυνατά σημεία και εξάγονται συμπεράσματα.

Βελτίωση – Εξέλιξη

Μετά τα συμπεράσματα, ακολουθεί αναλόγως της «εικόνας» της κατάστασης του αθλητή, η εκπόνηση ενός μεθοδικού προγράμματος, με στρατηγική και χρονοδιάγραμμα, από έμπειρους επαγγελματίες προπονητές και γυμναστές του ποδοσφαίρου, αλλά και άλλους επιστήμονες του αθλητισμού, ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα, ο ποδοσφαιριστής να βελτιώσει τις τεχνικές και τακτικές αδυναμίες και ατέλειες, να μεγιστοποιήσει τη φυσική του κατάστασηνα ενισχύσει τα δυνατά του χαρακτηριστικά και να αποκτήσει τα στοιχεία που δεν διαθέτει.

Οι υπηρεσίες αυτές είναι πλήρως εξατομικευμένες και τηρείται το απόρρητο του φακέλου του κάθε αθλητή.

Προώθηση

Δοκιμαστικά στην Ευρώπη

Από τους αξιολογημένους ποδοσφαιριστές της Sports Exelixis, επιλέγονται οι παίκτες που διαθέτουν τα στοιχεία να μεταβούν στο εξωτερικό, για να δοκιμαστούν, σε ευρωπαϊκή ομάδα ή Ακαδημία.

Ήδη οι πρώτοι 36 νεαροί ποδοσφαιριστές θα μεταβούν στα τέλη Οκτωβρίου για ένα τριήμερο στο προπονητικό κέντρο της Μπενφίκα όπου θα λάβουν μέρος στο “SL BENFICA EXPERIENCE – Scouting and Evaluation”, σε μια άνευ προηγουμένου διοργάνωση. Τους ποδοσφαιριστές θα συνοδέψουν και 12 γονείς, καθώς και το τεχνικό και διοικητικό επιτελείο της Sports Exelixis.

Επόμενος προγραμματισμένος σταθμός είναι η Ιταλία και ομάδα της Serie A (A’ Εθνικής Ιταλίας), όπου πρόσφατα συζητήθηκε το ταξίδι αυτό, μετά από επίσκεψη του επιτελείου της Sports Exelixis σε ομάδες της Βόρειας Ιταλίας. Προγραμματίζεται να διεξαχθεί στα τέλη Ιανουαρίου 2019, για ηλικιακές κατηγορίες ποδοσφαιριστών γεννημένων τα έτη από 2009 έως 1999. Οι λεπτομέρειες του ταξιδιού αυτού, θα κοινοποιηθούν από τη Sports Exelixis μέσα στο επόμενο διάστημα.

Οι ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στις αποστολές που διοργανώνει η Sports Exelixis, πέραν της εμπειρίας, έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν, να αγωνιστούν, να αξιολογηθούν και να επιλεγούν από προπονητές και σκάουτερ (Experience – Scouting and Evaluation) υψηλού επιπέδου ομάδων του εξωτερικού.

Δοκιμαστικά στην Ελλάδα

Από τους αξιολογημένους ποδοσφαιριστές της Sports Exelixis, επιλέγονται οι παίκτες που διαθέτουν τα στοιχεία, να δοκιμαστούν και να ενταχθούν σε Ελληνική Ομάδα ή Ακαδημία, πιο υψηλού επίπεδου απ’ αυτή που αγωνίζονταν έως τώρα.

Ήδη πολλοί ποδοσφαιριστές, που έχουν εμπιστευθεί τη Sports Exelixis, έχουν δοκιμαστεί, και αρκετοί απ’ αυτούς έχουν ενταχθεί σε Ομάδα ή Ακαδημία, πιο υψηλού επίπεδου απ’ αυτή που αγωνίζονταν έως τώρα.

Αθλητικές υποτροφίες σε Κολέγια της Αμερικής

Θέλετε να διεκδικήσετε μια πλήρη υποτροφία σε κολέγιο στην Αμερική; Ενημερωθείτε σήμερα, για την δομή του προγράμματος, των αθλητικών υποτροφιών στις ΗΠΑ, που εφαρμόζει η Sports Exelixis.

Ενημερωθείτε για τις Συνεδρίες μεταξύ μαθητή-αθλητή και Συμβούλου ακαδημαϊκού προσανατολισμού, καθώς και το τι απαιτείται, ώστε να λάβετε την ευκαιρία, για μια αθλητική υποτροφία έως 100% σε Αμερικανικό Πανεπιστήμιο.

Μετεγγραφές

Δεκάδες ποδοσφαιριστές έχουν εισέλθει στην οικογένεια της Sports Exelixis και εξελίσσονται με τα εξατομικευμένα προγράμματά της. Κάποιοι απ’ αυτούς θα κάνουν το επόμενο βήμα σε μεγαλύτερη ομάδα, τη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα.

Στοιχεία Επικοινωνίας Sports Exelixis

Διεύθυνση: Λεωφόρος Παναγή Τσαλδάρη 79, Περιστέρι 12134
Τηλ.: 210 57 210 59
Mob.:  697 03 34 111
Email: info@sportsexelixis.gr,  sportsexelixis@gmail.com
Facebook: Sports Exelixis
Instagram: sportsexelixis
Twitter: Sports Exelixis
Youtube: sports exelixis
Website: www.sportsexelixis.grwww.sportsexelixis.com (English version) 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες αναρτήσεις της εταιρείας Sports Exelixis, στη σελίδα της στο Facebook κάντε like (Μου αρέσει), , Sports Exelixis (κλικ εδώ)

Γιάννης Βαλμάς, για το FootballAcademies.gr

Σχόλια