Μπαίνουν στα γήπεδα η Γ’ Εθνική και η Α’ Εθνική Γυναικών – Η λίστα με τα αθλήματα που επιστρέφουν στη δράση

Με επίσημη απόφαση της Πολιτείας οι ομάδες της Γ’ Εθνικής και Α’ Εθνικής γυναικών ποδοσφαίρου επιστρέφουν ξανά σε ρυθμούς προπονήσεων.

Την εξέλιξη αυτή είχε προαναγγείλει ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς πριν λίγες μέρες σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ3.

Πλέον, και με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής λοιμοξιολόγων, η Γ’ Εθνική και η Α’ Εθνική γυναικών ποδοσφαίρου, μαζί με την πρώτη κατηγορία του ποδοσφαίρου Σάλας και την Α2 μπάσκετ των Ανδρών, επιστρέφουν στους αγωνιστικούς χώρους για ομαδικές προπονήσεις.

Δείτε αναλυτικά στην παρακάτω ανακοίνωση ποια αθλήματα επιστρέφουν σε κανονικούς ρυθμούς:

«H Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες εισηγήθηκε θετικά, αναφορικά με αιτήματα του Υφυπουργείου Αθλητισμού για την έναρξη αγώνων πρωταθλημάτων και προπονήσεων και η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 ενέκρινε ομόφωνα:

Την έναρξη των ΑΓΩΝΩΝ, το αργότερο στις 27-28/02/2021, των πρωταθλημάτων:

– μπάσκετ Γυναικών,

– χάντμπολ Ανδρών και Γυναικών

– Α1 πόλο Γυναικών και Ανδρών πόλο

με βάση τα ισχύοντα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και με την επισήμανση της επιστροφής των ομάδων στην έδρα τους αυθημερόν, όταν συμμετέχουν στην διεξαγωγή αγώνων εκτός νομού.

Την έναρξη των ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ στα πρωταθλήματα:

– Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου Γυναικών,

– Γ’ Εθνικής ποδοσφαίρου Ανδρών,

– Α2 μπάσκετ Ανδρών

– Α’ Εθνικής Ποδοσφαίρου Σάλας Ανδρών,

με τις προϋποθέσεις διενέργειας εβδομαδιαίων τεστ.

Ανοίγουν κολυμβητήρια και χιονοδρομικά κέντρα

Ακόμη, ενέκρινε

Την έναρξη των προπονήσεων και στα κλειστά κολυμβητήρια για:

– αθλητές σωματείων σε αγωνιστικό επίπεδο,

– υποψηφίους των ΣΕΦΑΑ και των Στρατιωτικών Σχολών,

– άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (θεραπευτική κολύμβηση), υπό τους όρους τήρησης των αποστάσεων (ένα άτομο ανά 30 τ.μ. κολυμβητικής δεξαμενής), με κλειστά αποδυτήρια και διενέργειας εβδομαδιαίων τεστ.

Την έναρξη λειτουργίας επτά χιονοδρομικών κέντρων (χωρίς τη λειτουργία των σαλέ) για την προπόνηση των αθλητών που ανήκουν σε σωματεία χιονοδρομίας (με λίστες επικυρωμένες από την Ομοσπονδία), ώστε να καταστεί εφικτή η διεξαγωγή του πρωταθλήματος τον Μάρτιο, με τις προϋποθέσεις της χρήσης των lift από ένα άτομο, της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας και διενέργειας τεστ.»

Σχόλια