Μιχαηλίδης: Η επόμενη περήφανη πώληση του ΠΑΟΚ – Ο νέος Τζόλης/Γιαννούλης

Ο Λουτσέσκου άναψε κόκκινο στην απόκτηση αριστερού στόπερ, χαρακτήρισε στον Ιβάν “μεγάλο πρότζεκτ” τον Γιάννη Μιχαηλίδη και η Πανδώρα αποκαλύπτει τις συζητήσεις τις διοίκησης με τον διεθνή αμυντικό για νέο συμβόλαιο 20 μήνες από την λήξη του τωρινού, με στόχο και την δημιουργία υπεραξίας. Προς διαπραγμάτευση το μπάι αουτ.

Η Πανδώρα συχνά, πυκνά ασχολείται με τον ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου. Και παρότι γνωρίζει πολύ καλά πως μεσούσης της σεζόν και με το χειμερινό μεταγραφικό παράθυρο να αργεί ακόμη δυο μήνες, ο Ρουμάνος “στρατηγός” σιχαίνεται, δεν γουστάρει με τίποτα, να μπαίνει η μεταγραφολογία στα αποδυτήρια…

Αυτός βέβαια κάνει την δουλειά του και εμείς την δική μας. Έγραψα τις προάλλες πως ο “δικέφαλος” θα κάνει σίγουρα μια (“δεκάρι”, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά) και από εκεί και πέρα δυο (και μπακ) ως τέσσερις χειμερινές προσθήκες στο ρόστερ του. Συνδυάζοντας ποιοτική αναβάθμιση, συμπλήρωση του rotation και επένδυση…

Σήμερα είναι η ώρα για μια ακόμη αποκάλυψη: με τις ευλογίες του Λουτσέσκου, που τον έχει χαρακτηρίσει “μεγάλο πρότζεκτ” και στον Ιβάν Σαββίδη (κάτι που έκανε χαρούμενο το αφεντικό), η Γκοντσάρεβα είναι σε συζητήσεις με την Rogon για την επέκταση συμβολαίου (λήγει το 2023), με αναπροσαρμογή αποδοχών αλλά και του μπάι άουτ (το τωρινό είναι 6.000.000 ευρώ), στον Γιάννη Μιχαηλίδη!

Ο 21χρονος αριστεροπόδαρος στόπερ έχει παρουσιάσει τέτοια αγωνιστική βελτίωση που στην ιεραρχία των στόπερ στο γκρουπ του Ρουμάνου κόουτς έχει ανεβεί και υπολογίζεται πλέον στο βασικό δίδυμο. Εκμεταλλευόμενος βέβαια ο Μιχαηλίδης και τους τραυματισμούς των Ινγκανσον, Κρέσπο αλλά η ουσία είναι πως άρπαξε τις ευκαιρίες και κέρδισε την “εμπιστοσύνη” του Ραζβάν.

Είναι χαρακτηριστικό πως στις αρχικές συζητήσεις για τον μεταγραφικό προγραμματισμό της χειμερινής περιόδου, μεταξύ Λουτσέσκου και του τμήματος σκάουτινγκ του ΠΑΟΚ, ο Ρουμάνος παρότι του προτάθηκαν δυο συγκεκριμένα ονόματα έμπειρων και γνωστών στόπερ, υποστήριξε πως με βάση τα τωρινά δεδομένα δεν χρειάζεται και δεν θέλει προσθήκη κεντρικού αμυντικού! Τόσο ξεκάθαρα!

Ο Λουτσέσκου προφανώς και θέλει να προστατέψει το γκρουπ του, θεωρεί όμως και τον Μιχαηλίδη “μεγάλο πρότζεκτ” για το κλάμπ. Εκτιμάει, λοιπόν, πως δεν πρέπει να έρθει παίκτης που θα σταθεί εμπόδιο στην ανάδειξή του, πόσο μάλλον αριστερός! Κι ενώ υπάρχουν ήδη στο ρόστερ στόπερ έμπειροι που μπορούν να τον “υποστηρίξουν”!

Να επισημάνω εδώ την τωρινή χρηματιστηριακή αξία του Μιχαηλίδη (2.500.000 ευρώ) αλλά και το ότι στις δυο προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους στις βολιδοσκοπήσεις από πλευράς του ατζέντη του προς τον ΠΑΟΚ, αν θα τον παραχωρούσαν με μια πρόταση που δεν θα ξεπερνούσε τα 3.000.000, ο Ιβάν Σαββίδης ήταν κάθετος, πως για να έφευγε θα έπρεπε να πληρωθεί η ρήτρα του (6.000.000 ευρώ)

Πάμε τώρα και στις λεπτομέρειες της είδησης που δώσαμε παραπάνω: έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις με την μανατζερική πλευρά του Μιχαηλίδη (Πολ Κουτσολιάκο), για να φτιάξουν το νέο του συμβόλαιο κι ας λήγει το τρέχον σε 20 μήνες. Η επέκταση θα είναι μάλλον ως το 2025, με γενναία αναπροσαρμογή των ετήσιων αποδοχών του (οι τωρινές φτάνουν σε 6ψηφιο νούμερο λόγω των καλών μπόνους συμμετοχών που υπάρχουν και όχι μόνο από τις φιξ αποδοχές του), ενώ προς διαπραγμάτευση είναι και το αν θα αυξηθεί το τωρινό μπάι άουτ ή θα φύγει τελείως.

Θυμίζω πως οι πωλήσεις των Τζόλη, Γιαννούλη – δυο παιδιών από την Ακαδημία του- στην Νόργουιτς πήγαν στο Ταμείο του ΠΑΟΚ 19.500.000 ευρώ (11.000.000 + 8.500.000)!

Φυσιολογικό, λοιπόν, οι “ασπρόμαυροι” να βλέπουν στον 21χρονο Γιάννη Μιχαηλίδη την επόμενη υπερήφανη πώληση τους, από την στιγμή που σιγοντάρει και ο Λουτσέσκου χαρακτηρίζοντάς τον “μεγάλο πρότζεκτ”.

Και επειδή πλέον στην Τούμπα έχουν αποκτήσει και την …τεχνογνωσία αλλά και εμπεδώσει πως “κτίζεις” υπεραξία σε ένα ποδοσφαιρικό σου προϊόν, συνεργάζονται για να την δημιουργήσουν…

Πηγή Πανδώρα overfm

Σχόλια