Μια ακαδημία που κάθε γονιός πρέπει να πάει το παιδί του! [VIDEOS]

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Τεράστιο έργο σε μικρό χρονικό διάστημα έχει επιτελέσει στο παιδικό ποδόσφαιρο της Κρήτης, η ακαδημία του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο.

Τέτοιο καιρό, τρία χρόνια πριν, το football-academies.gr είχε βρεθεί στην Κρήτη και είχαμε γνωρίσει δύο ανθρώπους τον Γιάννη Σχοιναράκη και τον Γιώργο Γενιτσαρίδη, που είχαν τη φιλοδοξία τότε, να δημιουργήσουν την καλύτερη ακαδημία στην Κρήτη.

Είδαμε λοιπόν τη δίψα των ανθρώπων αυτών να αλλάξουν τα πράγματα και να εφαρμόσουν το όραμά τους, που ήταν μια ακαδημία πρότυπο. Και τα κατάφεραν. Η Σχολή του Ολυμπιακού, ξεκίνησε δυναμικά στο Ηράκλειο της Κρήτης, και έκανε τη διαφορά, σε μια πόλη με τεράστια ποδοσφαιρική δυναμική και  παράδοση.

Τρία χρόνια μετά, οι δύο άντρες με τους συνεργάτες τους, όχι μόνο πραγματοποίησαν τους περισσότερους στόχους από αυτούς που είχαν θέσει, αλλά  έφθασαν την ακαδημία σε σημείο, να γίνει ένα εργοστάσιο παραγωγής ταλέντων στην Κρήτη.

Ο τρόπος δουλειάς και η όρεξη των ανθρώπων της ακαδημίας δεν άργησε να δώσει λοιπόν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.

Έτσι από τη δεύτερη χρονιά λειτουργίας τροφοδότησε με τρία παιδιά τις ομάδες της  Super League της Κρήτης και αυτό έδειχνε ότι θα υπάρχει συνέχεια. Εκτός από παίχτες τροφοδοτούσε και με προπονητές τα τμήματα υποδομών ομάδων της Super League.

Η τρίτη χρονιά, (περσινή σεζόν) ήταν ακόμα πιο παραγωγική. Η ακαδημία του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο τροφοδότησε με οκτώ παίχτες ομάδες Super League, οι οποίοι θα στελεχώσουν τμήματα υποδομών Κ15, Κ17 και Κ20.

Αυτό από μόνο του δείχνει, ότι κάτι σοβαρό γίνεται στην συγκεκριμένη ακαδημία. Άλλη μία επιβεβαίωση ήρθε από τον Ολυμπιακό Πειραιώς, με την μετακίνηση του Γιάννη Σχοιναράκη και την ένταξή του, στο προπονητικό τιμ της ακαδημίας των ερυθρολεύκων στο Ρέντη, κάτι που επιβράβευσε με τον καλύτερο τρόπο, τη δουλειά που έγινε στην Ακαδημία στο Ηράκλειο όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Ολυμπιακός έδειξε έμπρακτα, ότι στοχεύει στην αξιοποίηση όλων των στελεχών που βρίσκονται στις συνεργαζόμενος ακαδημίες της Πειραϊκής Π.Α.Ε.

Η μετακίνηση του Γιάννη Σχοιναράκη στον Ρέντη, δεν αλλάζει σε τίποτε στην λειτουργία της ακαδημίας. Η ακαδημία θα συνεχίσει στην ίδια φιλοσοφία με τον προπονητικό σχεδιασμό από τον Γιάννη Σχοιναράκη και την υλοποίηση του από τον επί τρία χρόνια συνεργάτη του Γιώργο Γενιτσαρίδη, καθώς και το προπονητικό τιμ, ώστε στο άμεσο μέλλον να περιμένουμε ακόμα περισσότερα επιτεύγματα.

Ο στόχος ο ίδιος. Τα παιδιά “δουλεύοντας” να χαίρονται το ποδόσφαιρο και να πετυχαίνουν τους στόχους τους, αλλά και οι γονείς να μένουν ικανοποιημένοι ότι έχουν τα παιδιά τους στην καλύτερη ακαδημία του Ηρακλείου, ακαδημία που εμπιστεύονται εδώ και τρία χρόνια.

Δείτε την εισαγωγική ομιλία του Γιάννη Σχοιναράκη κατά την έναρξη της ακαδημίας του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο Κρήτης τον Σεπτέμβριο του 2011

{youtube width=”615″ height=”400″}vpBj8q2RRYE{/youtube}

Δείτε παρακάτω το βίντεο – αφιέρωμα του football-academies.gr, στη σχολή του Ολυμπιακού Ηρακλείου, πριν την έναρξη της ακαδημίας.

{youtube width=”615″ height=”400″}46R2HCD_Qkc#t=144{/youtube}


Σχόλια