Μια ΑΕΚ που ενθουσιάζει τα νέα παιδιά της

Η «Ένωση» καλύπτει τις φιλοδοξίες των ποδοσφαιριστών που έχουν φιλοδοξίες.

Την ώρα που ο Δημήτρης Γροντής μοιραζόταν, χθες το απόγευμα, με τους ακροατές του NOVAΣΠΟΡ FM 94.6 την εμπειρία του, ως αγωνιζόμενος στη Γ’ Εθνική με την ΑΕΚ,  ο ήχος της φωνής του πρόδιδε ενθουσιασμό.

Ένα παιδί 19 ετών, με φιλοδοξίες για να κάνει μεγάλη καριέρα, καλύπτεται από την ΑΕΚ της Γ’ Εθνικής περισσότερο από όσο καλυπτόταν πέρυσι από την ΑΕΚ της Α’ Εθνικής.

Κι είναι φυσιολογικό. Δουλεύει σε μια πιο οργανωμένη ΑΕΚ, βλέπει τους πάντες να πληρώνονται, παρατηρεί τα προβλήματα να λύνονται, και παίζει μπροστά σε περισσότερο κόσμο από αυτόν που συγκεντρώνουν τα περισσότερα από τα παιχνίδια της Α Εθνικής. Και την ίδια στιγμή αντιλαμβάνεται ότι η ΑΕΚ χτίζει. Σχεδιάζει. Και εξελίσσει το σχέδιό της ώστε να επιστρέψει με φόρα στη Super League.

Στην πραγματικότητα αυτά είναι τα σημαντικά νέα για την ΑΕΚ. Ότι καλύπτει τις φιλοδοξίες των ποδοσφαιριστών που έχουν φιλοδοξίες. Ότι εμπνέει και παρακινεί ποδοσφαιριστές με όνειρα και όχι μόνο παίκτες που έχουν φτάσει στο ταβάνι τους, ή που έχουν αφήσει πίσω τα καλά χρόνια της καριέρας τους.

Αυτή η δουλειά, δηλαδή η ανάδειξη παιδιών σαν τον Γροντή είναι το επόμενο στοίχημα της ΑΕΚ. Δεν μπορούσε να το κάνει πριν. Μπορεί να το κάνει όλο και περισσότερο στο εξής, όσο απαλλάσσεται από το άγχος των νικών και των βαθμών της ταχείας επιστροφής στην πρώτη κατηγορία.

Μπορεί να το κάνει επειδή δημιουργεί κατάλληλο περιβάλλον, δηλαδή έναν κορμό από πιο έμπειρους παίκτες, που μπορούν να βοηθήσουν τους νεότερους να μπουν, να δείξουν, να εξελιχθούν, να υποστηριχθούν, λειτουργώντας ως μέλη μιας οργανωμένης ομάδας, δίχως την απαίτηση να είναι αυτοί που θα βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.

Πηγή: SportDay (Βασίλης Σαμπράκος)

Σχόλια