Μεταγραφή του Γιώργου Μπερνεάνου στην Αγγλία

Η νέα αγωνιστική περίοδος θα βρει τον  Γιώργο Μπερνεάνου στο Λονδίνο. O πολύ καλός προπονητής τερματοφυλάκων, αποχώρησε από τον Πλατανιά τον περασμένο Απρίλιο, μετά από μια διετία.

Ο 34χρονος απέκτησε το πτυχίο του προπονητή τερματοφυλάκων στην αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, στην οποία είναι εγγεγραμμένος και η νέα σεζόν θα τον βρει στην Stevenage, ομάδα της Ligue 2.

Ο άλλοτε προπονητής τερματοφυλάκων του Πλατανιά της Επισκοπής και του Κισσαμικού μίλησε στο football-academies.gr για τη νέα ζωή που τον περιμένει στο Νησί, για την προσαρμογή του, για το πώς προέκυψε η “μεταγραφή” του, ενώ περιγράφει όσα έχει βιώσει τις πρώτες μέρες που βρίσκεται στην Αγγλία.

Αναλυτικά:

Πως προέκυψε η μεταγραφή αυτή;

Η μετάβαση στην Αγγλία ήταν ο προσωπικός στόχος πενταετίας. Δεν συνέβη τυχαία. Ηταν κάτι που επεδίωξα από τότε που ξεκίνησα τα πτυχία προπονητή τερματοφυλάκων εκεί.

Πες μας δυο λόγια για το ποδόσφαιρο στην Αγγλία

” Η Αγγλία είναι η κορυφαία χώρα στο ποδόσφαιρο, σε μέγεθος, σε γνώση, σε ιστορία, σε οργάνωση.  Οι 5 επαγγελματικές κατηγορίες με 24 ομάδες η κάθε μία, αποτελούν τεράστιο έδαφος εξέλιξης και γνώσης.  Ταυτόχρονα όμως δεν θεωρείσαι ολοκληρωμένος προπονητής εάν δεν έχεις το εύρος της ικανότητας από την αναγνώριση του ταλέντου έως την συντήρηση της αγωνιστικής απόδοσης των κορυφαίων στον κόσμο αθλητών.  Η ειδίκευση των αθλητών ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία και οι ακαδημίες είναι στην ουσία προπαρασκευή επαγγελματιών.  Τα παιδιά είναι εκεί με υποτροφίες από την ηλικία των 14-16 και μοναδικός στόχος είναι η κορύφωση μέχρι τα 18.”

Ήταν δύσκολη η προσαρμογή σου;

Σίγουρα.  Πέρα από την γλώσσα, ο τρόπος δουλειάς είναι πολύ πιο συγκεκριμένος, καθορισμένος, εντατικός και στοχευμένος.  Ασχολούμαι με την ολοκλήρωση του κάθε τερματοφύλακα ξεχωριστά, με ευελιξία και προσαρμογή στις ανάγκες.  Αυτό είναι μια τεράστια πρόκληση για μένα άλλα και κάτι που πρέπει να έχω ως προπονητής για να προχωρήσω.

Επόμενος στόχος;

Πριν πάμε στο αύριο θα πρέπει να ευχαριστήσω το χτες, και συγκεκριμένα την ομάδα μου, τον Πλατανιά που μου προσέφερε την υποστήριξη για να προχωρήσω.  Η εμπειρία και η αυτοπεποίθηση μου οφείλονται σε μεγάλο μέρος στην ομάδα μου και θα την ευχαριστώ πάντα γι αυτό.  Το αύριο είναι η τεκμηρίωση της γνώσης μέσω των πτυχίων UEFA goalkeeping και outfield.  Το αύριο είναι στην Αγγλία που όλοι ζουν και αναπνέουν ποδόσφαιρο.

Ποιά είναι η συμβουλή σου για τους αυριανούς τερματοφύλακες;

Νομίζω το σημαντικότερο για την επιτυχία σε διεθνές επίπεδο είναι η επένδυση στην ολοκλήρωση του επαγγελματία μέχρι την ηλικία των 18.  Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και επανάπαυση.  Η εκπαίδευση ξεκινά από την πρώτη επαφή με την μπάλα και ολοκληρώνεται με την ωριμότητα του επαγγελματία στα 18.

Σχόλια