Με σχέδιο νόμου υποβαθμίζονται τα πρωταθλήματα των ακαδημιών στην Κύπρο

Αντιδράσεις προκαλεί το νέο σχέδιο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων των ακαδημιών στην Κύπρο. Βασικά η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, αποφάσισε όπως με εξαίρεση το εφηβικό πρωτάθλημα, πλέον καταργούνται τα πρωταθλήματα για ηλικίες  κάτω των 13, κάτω 15 και κάτω των 17 χρόνων για τις ομάδες Α’ κατηγορίας.

Αποφασίστηκε διεξαγωγή περιφερειακών πρωταθλημάτων γι’ αυτές  τις ηλικίες, όπου θα συμμετέχουν και ομάδες απο σωματεία των μικροτέρων κατηγοριών. Θα γίνονται αγώνες μέχρι τον Δεκέμβριο σε επαρχιακά επίπεδο και στη συνέχεια θα διοργανώνεται πρωτάθλημα επίλεκτων ομάδων.

Όπως τονίστηκε σε σημερινή συνέντευξη τύπου στη Λεμεσό, εναντίον των αλλαγών είναι όλα τα σωματεία Α’ κατηγορίας, καθώς και τα πλείστα της β’ κατηγορίας. Μιλώντας εκ μέρους όλων των σωματείων, ο εκπρόσωπος του Απόλλωνα, Ανδρόνικος Ανδρονίκου, είπε μεταξύ άλλων.

«Με τα νέα δεδομένα όπου θα παίζουν και ομάδες των μικροτέρων κατηγοριών, εκτός από τις ομάδες Α’ κατηγορίας θα επηρεαστούν και εθνικές ομάδες για τις παραπάνω ηλικίες. Όπως γνωρίζουμε ακόμα και προπονητές των μικρών εθνικών ομάδων, διαφώνησαν με τις αλλαγές αυτές…

Σκοπός μας δεν είναι να τα βάλουμε με την ΚΟΠ. Θα πρέπει η Ομοσπονδία να καλέσει τα σωματεία για να μας αναλύσει το σκεπτικό αυτών των αποφάσεων. Μ’ αυτό το σχέδιο θα δίδεται η δυνατότητα σε ιδιωτικές ακαδημίες να συνεργάζονται με σωματεία Γ’ και Δ’ κατηγορίας.

Επίσης δεν είναι σωστό κάποιες ομάδες, να μην υποχρεούνται να δηλώνουν ομάδες για όλα τα πρωταθλήματα, αλλά μόνο για ένα.
Θεωρούμε πως αυτό το σχέδιο θα είναι καταστροφικό για τις ομάδες. Ειδικά θα επηρεάσει το επίπεδο των ακαδημιών, συν το ότι παίκτες πολλών ομάδων θα μένουν σε αδράνεια μετά τον Δεκέμβριο».

Σύμφωνα με τον Ανδρόνικο Ανδρονίκου την Τρίτη θα έχουν συνάντηση με αξιωματούχους της ΚΟΠ, όπου θα τους μεταφέρουν τις σοβαρές τους διαφωνίες, επί του καινούργιου σχεδίου. Εκτός από την διευθυντή της ομοσπονδίας Ανθούλη Μυλωνά, τους λέχθηκε ότι ίσως είναι παρών και ο πρόεδρος Κωστάκης Κουτσοκούμνης στη συνάντηση αυτή…

Πηγή: protathlima.com

Σχόλια