Με εννέα ομάδες το πρωτάθλημα Κ15 της Super League – Τι γίνεται με Κ17 και Κ19

Με εννέα ομάδες θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα Κ15 της Super League, για τη σεζόν 2021/22, δεδομένου ότι οι συμμετοχές οριστικοποιήθηκαν και το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε ένα ενιαίο όμιλο. Εκτός διοργάνωσης τέθηκαν οι Πανιώνιος, Απόλλων, Παναιτωλικός.

Η διεξαγωγή του πρωταθλήματος σε ενιαίο όμιλο με τις μετακινήσεις που συνεπάγεται, είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση των συγκεκριμένων ΠΑΕ. Παραμένει η Ξάνθη ενώ δεν θα κατεβάσει ομάδα ο νεοφώτιστος Ιωνικός. Θυμίζουμε ότι στο πρωτάθλημα Κ15 η συμμετοχή είναι προαιρετική.

Από πλευράς λίγκας έγιναν προσπάθειες να βρεθεί η χρυσή τομή και να «σπάσουν» σε δύο οι όμιλοι (βόρειος και νότιος) ώστε να μειωθεί το κόστος. Όμως από τη στιγμή που στο βορρά δεν συμπληρώθηκε το μίνιμουμ όριο των πέντε ομάδων, κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο.

Με τον ΠΑΟΚ, τον Άρη και την Ξάνθη δεν μπορούσε να διεξαχθεί σεζόν με τις ομάδες να παίζουν συνεχώς μεταξύ τους ώστε να συμπληρωθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός αγωνιστικών ημερών.

Τελικά οι τρεις της βόρειας Ελλάδας, μαζί με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, τον Ατρόμητο, τον ΟΦΗ και τον Αστέρα Τρίπολης συγκροτούν τον ενιαίο όμιλο για τη σεζόν 2021/22.

Μέχρι να ψηφιστεί στο ΔΣ της Λίγκας η προκήρυξη του πρωταθλήματος, ο Πανιώνιος, ο Απόλλων και οι υπόλοιπες ΠΑΕ έχουν τη δυνατότητα να αναθεωρήσουν τη στάση τους, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαντάζει ιδιαίτερα πιθανό.

Κ17

Οσον αφορά την Κ17 όπου διασφαλίστηκε η διεξαγωγή σε δύο ομίλους, θα συμμετάσχουν και οι 14 ομάδες της Super League συν τον Πανιώνιο και την Ξάνθη. Έτσι οι δύο όμιλοι διαμορφώνονται ως εξής:

Α’ (Νότιος): Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Πανιώνιος, Απόλλων Σμύρνης, ΟΦΗ και Ιωνικός

Β΄ (Βόρειος): ΠΑΟΚ, Άρης, Παναιτωλικός, Ξάνθη, ΠΑΣ Γιάννινα, Βόλος και Λαμία

Κ19

Όσον αφορά την Κ19, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα συμμετάσχουν οι 13 από τις 14 ομάδες της Super League. Ο τρόπος διεξαγωγής δεν αλλάζει, οι νέοι θα ακολουθούν το πρόγραμμα της Α΄ ομάδας ενώ θα υπάρχει ρεπό για τον σύλλογο που θα αντιμετώπιζε την ΑΕΚ, η οποία αποφάσισε να διαλύσει την Κ19.

Με πληροφορίες από το gazzetta.gr – Γιώργος Μανταίος

Σχόλια