Μάθημα fair play ενός 13χρονου, σε… επαγγελματίες παίκτες! [VIDEOS]

Αγώνας σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα στην Ιταλία έγινε “βασική είδηση” στη γειτονική χώρα, εξαιτίας της απόφασης ενός παίκτη να αστοχήσει επίτηδες σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος. Διαβάστε το story!

Μπορεί η Serie A να προσέφερε ένα απογοητευτικό… πιάτο στους Ιταλούς φιλάθλους το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, με πέντε από τους δέκα αγώνες να λήγουν ισόπαλοι χωρίς τέρματα (για πρώτη φορά από τότε που καθιερώθηκε το σύστημα βαθμολόγησης με τρεις πόντους για τη νίκη) και με 13 γκολ σύνολο, ωστόσο τα ευχάριστα νέα ήρθαν από… χαμηλότερη κατηγορία.

Συγκεκριμένα από τον ερασιτεχνικο αγώνα μεταξύ της ASD La Pelota Aprilia και της Connect Calcio a 5, με έναν παίκτη των γηπεδούχων, τον 13χρονο Νικολό, να προσφέρει ένα μοναδικό Fair Play.

Κέρδισε πέναλτι το οποίο όμως θεώρησε πως δεν υπήρχε και ανέλαβε την εκτέλεση, για να αστοχήσει επίτηδες και να γνωρίζει την αποθέωση από το κοινό για τη στάση του.

Αποθέωση γνώρισε και από την ομάδα του, η οποία ανέβασε το video με την επίμαχη φάση στην επίσημη ιστοσελίδα της στο Facebook και σχολίασε ως εξής:

“Καλημέρα σε όλους, ο Νικολό χθες ήταν πρωταγωνιστής μίας κίνησης που δεν πρέπει να περάσει σε δεύτερη μοίρα από ΚΑΝΕΝΑΝ, που κάνει το αποτέλεσμα ενός αγώνα να μην έχει αξία μπροστά σε μία χειρονομία.

Ο διαιτητής μας είχε δώσει ένα αμφισβητούμενο πέναλτι και εκείνος είχε πέσει θύμα της υποτιθέμενης παράβασης όμως όπως μπορείτε να δείτε στο video, πέταξε επίτηδες τη μπάλα άουτ θεωρώντας άδικη την απόφαση του διαιτητή, αν και μας ευνοούσε.

Ιδού: σε έναν κόσμο που κυριαρχεί ο εγωκεντρισμός, η αδιαφορία και η έλλειψη αξιών, ο Νικολό έστειλε ένα μήνυμα που πρέπει να φτάσει σε όλους μας, στις ανθρώπινες διαφορές σε σχέση με το να κερδίζεις ή να χάνεις ένα ματς. Η ομάδα μας, η Pelota, δουλεύει στο γήπεδο αλλά με σκοπό επίσης να βελτιώσει τα άτομα”.

Δείτε τα βίντεο


Σχόλια