Επενδύει στη Μασία η Μπαρτσελόνα – Σε εφαρμογή το πρότζεκτ «Masia 360»

Ρίχνει και πάλι το βάρος στην παραγωγή αστέρων η ομάδα της Καταλονίας

Η χρυσή γενιά της Μασία, αποτελούμενη από Τσάβι, Μέσι, Πουγιόλ, Ινιέστα, Μπουσκέτς και αρκετούς ακόμα, επανέφερε την Μπαρτσελόνα στην κορυφή της Ευρώπης και της χάρισε τα πιο επιτυχημένα χρόνια της σύγχρονης ιστορίας της.

Ωστόσο τις τελευταίες σεζόν η παραγωγή τοπ ποδοσφαιριστών από την ακαδημία των Καταλανών έχει μειωθεί και αυτό αναγκάζει τους «μπλαουγκράνα» να κάνουν μεταγραφές πολλών εκατομμυρίων, που αναπόφευκτα αλλοιώνουν τον παραδοσιακό χαρακτήρα του συλλόγου.

Ενδεικτικά από την ομάδα που κατέκτησε το Champions League του 2009 και του 2011, «προϊόντα» η Μασία ήταν επτά από τους έντεκα ποδοσφαιριστές και ο προπονητής. Το ποσοστό αυτό μειώθηκε αισθητά στην ομάδα του 2015, στην οποία οι προερχόμενοι από τις ακαδημίες είχαν μειωθεί σε πέντε.

Οι άνθρωποι, λοιπόν, της Μπάρτσα έθεσαν σε εφαρμογή το πρότζεκτ «Masia 360», που θα αυξήσει την οικονομική ενίσχυση της Μασία σε 2.950.000 ευρώ, από 1.250.000 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα. Στην αναβάθμιση των ακαδημιών συμπεριλαμβάνεται η πρόσληψη δεκαέξι καθηγητών, πέντε δασκάλων, δύο ψυχολόγων προκειμένου οι νεαροί ποδοσφαιριστές για μη μένουν πίσω στην εκπαίδευσή τους.

Παράλληλα οι αλλαγές στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα εναρμονίστηκαν με τους κανονισμούς της FIFA για τους ανήλικους παίκτες, που το 2014 την είχε τιμωρήσει με απαγόρευση εγγραφής νέων ποδοσφαιριστών.

gavros.gr

Σχόλια