Μαρινάκης στην Κ19: “Αν δεν αλλάξετε, δεν θα μείνει κανένας” [VIDEOS]

Άστραψε και βρόντηξε ο Βαγγέλης Μαρινάκης το απόγευμα της Τρίτης που βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη και μίλησε στους παίκτες της Κ19.

Μίλησε σε σκληρή γλώσσα τονίζοντας ότι η εικόνα της ομάδας είναι απαράδεκτη – «Είναι ντροπή, έχει ξεφτιλιστεί ο σύλλογος με τα αποτελέσματα που έχετε φέρει».

Από το καλοκαίρι μέχρι τώρα τα πράγματα στην ακαδημία δεν κύλησαν όπως θα ήθελαν οι «ερυθρόλευκοι». Δεν είναι τόσο τα αποτελέσματα που έχουν μέχρι τώρα οι μικροί σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά η εικόνα τους μέσα στο γήπεδο και γενικότερα η συμπεριφορά τους.

Εξωαγωνιστικοί λόγοι

Υπήρξαν κάποια περιστατικά μέχρι τώρα στους Νέους που έχουν να κάνουν περισσότερο με εξωαγωνιστικές συμπεριφορές των παιδιών. Περιστατικά τα οποία οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μάθει και φυσικά και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Για αυτό και αποφάσισε να μιλήσει σε σκληρή γλώσσα στους νεαρούς ποδοσφαιριστές, έτσι ώστε να συνετιστούν και να παρουσιάσουν μία καλύτερη συμπεριφορά από εδώ και πέρα. Κάτι το οποίο φυσικά και θα τους βοηθήσει και στην αγωνιστική τους παρουσία.

Ακαδημία Ολυμπιακού: Πολλές γκρίνιες

Όσο διάστημα ήταν ο Ρικάρντο Πέρες στην τεχνική ηγεσία των Νέων είχαν υπάρξει αρκετές μουρμούρες από τους πιτσιρικάδες ποδοσφαιριστές. Όχι τόσο για τη δουλειά του Πορτογάλου τεχνικού, όσο για το γεγονός ότι ορισμένοι εξ αυτών δεν αγωνίζονταν. Γι αυτό και είχαν υπάρξει γκρίνιες προς το πρόσωπο του Πορτογάλου. Γκρίνιες οι οποίες προερχόντουσαν από ένα σημείο και μετά και από άτομα εκτός Ρέντη.

Κάτι το οποίο είχε περάσει και στο κλίμα της ομάδας των Νέων και επηρέασε 100% το αγωνιστικό κομμάτι των «ερυθρόλευκων».

Θα προχωρήσει σε πράξεις

Σε περίπτωση που δεν αλλάξει εικόνα η ομάδα των Νέων στο μέλλον, τότε η διοίκηση του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα ο Βαγγέλης Μαρινάκης, θα προχωρήσουν σε πράξεις. Το προανήγγειλε άλλωστε και ο ισχυρός άντρας των «ερυθρόλευκων», πως αν δεν παρουσιάσει η ομάδα άλλη εικόνα απ’ αυτή που έχει μέχρι τώρα, τότε θα υπάρξουν αποδεσμεύσεις παικτών και ίσως όχι μόνο. Ήδη έγινε μία πρώτη κουβέντα για να γίνουν κάποιες κινήσεις, αλλά για την ώρα δεν θα υπάρξει κάποια εξέλιξη.

Οι σίγουροι πάντως που έχουν τη θέση τους στον Ολυμπιακό και δεν πρόκειται να αλλάξουν είναι οι Ελευθεριάδης, Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης, Πάντος.

Ακαδημία Ολυμπιακού: Δύο χρόνια χωρίς παίκτη

Ένα ακόμη στοιχείο το οποίο δεν άρεσε στον Ολυμπιακό για τη λειτουργία της ακαδημίας, είναι πως τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχει βγει ποδοσφαιριστής από την ακαδημία. Δεν έχει υπάρξει παίκτης ο οποίος ξεχώρισε στους Νέους και μπόρεσε να προωθηθεί στην πρώτη ομάδα. Υπήρξαν ποδοσφαιριστές οι οποίοι ακολούθησαν την προετοιμασία, αλλά μέχρι εκεί.

Επί της ουσίας παραγωγή παικτών έχει να υπάρξει από τη «φουρνιά» των Ρέτσου, Μανθάτη, Ανδρούτσου, Νικολάου, την τελευταία σεζόν που πήρε και ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στους παίκτες της Κ19:

«Ήθελα να έρθω να μιλήσω από πέρυσι σε ορισμένους από εσάς. Δεν το έκανα γιατί είχαν συμβεί διάφορα. Και ειδικότερα για να μιλήσω για την απόδοσή σας και το πόσο πολύ έχει ξεφτιλιστεί ο σύλλογος με τα αποτελέσματα που έχετε φέρει. Είναι ντροπή!

Ο κύριος Νικοπολίδης είναι ένα παιδί, που έχει αποδείξει πάρα πολλά στον Ολυμπιακό και στην Εθνική ομάδα. Και είναι στην οικογένεια του Ολυμπιακού, όπως ο κύριος Μαυρογενίδης, ο κύριος Πάντος και ο κύριος Ελευθεριάδης με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί με μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν.

Εγώ σας λέω ένα πράγμα και το λέω εδώ μπροστά σας γιατί δεν το έχω συζητήσει μαζί τους μέχρι τώρα. Σε δύο μήνες, όταν θα έρθω να κάνω ποδαρικό πρώτη Γενάρη, αν αυτό το πράγμα συνεχιστεί, δεν θέλω να βρω ούτε τη σκιά σας εδώ μέσα. Αυτό το έκανα με την επαγγελματική ομάδα πριν από δύο χρόνια.

Έχουμε δει παραδείγματα παιδιών όπως είναι ο Ρέτσος, ο Νικολάου, ο Ανδρούτσος, ο Μανθάτης, παιδιά που σέβονται. Που παίζουν σε μεγάλες ομάδες, που έχουν αποδείξει πέντε πράγματα και είναι με το κεφάλι κάτω. Εσείς δεν έχετε κάνει τίποτα στη ζωή σας.

Εγώ ήρθα να σας πω ότι σε δύο μήνες αν δεν αλλάξει δραστικά η συμπεριφορά σας, δεν θα είναι εδώ κανείς από εσάς. Αυτό ισχύει για όλους σας μηδενός εξαιρουμένου. Είναι ντροπή.

Έχετε μια νοοτροπία άσχημη. Σας τα προσφέρουμε όλα, ξοδεύουμε πολλά περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην Ελλάδα. Αυτές οι εγκαταστάσεις δεν υπάρχουν ούτε στην Ευρώπη και δεν έχετε εκτιμήσει τίποτα.

Να βάλετε κάτω το κεφάλι σας, να προσγειωθείτε και να προπονηθείτε. Αν δεν αλλάξετε, δε θα μείνει κανένας. Έπρεπε να παρακαλάτε για να είστε εδώ μέσα και να φοράτε την ερυθρόλευκη φανέλα και το σήμα του Ολυμπιακού. Δεν έχετε εκτιμήσει τίποτα.

Επαναλαμβάνω σε όλο το προπονητικό τιμ και σε όλους εσάς. Ότι και να γίνει οι προπονητές σας δε θα φύγουν. Εσείς θα φύγετε αν δεν αλλάξετε δραστικά.

Αυτά έχω να σας πω. Είναι λυπηρό να τα λέω για παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά εννοώ 100% ότι λέω. Έχω αποδείξει στο παρελθόν πως ότι έχω πει το έχω πράξει με το παραπάνω.

Τίποτα άλλο. Νομίζω ότι καταλάβαμε. Είναι ντροπή σας όλη αυτή η συμπεριφορά και αυτά τα αποτελέσματα».

Σχόλια