Δοκιμαστικό σε ομάδα του εξωτερικού – Γονείς μην παραμυθιάζεστε από ανίδεους!

Βλέπουμε συχνά – πυκνά τον τελευταίο καιρό, κάποιους “γνωστούς – άγνωστους” να δημιουργούν μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ και να παρέχουν ένα «επαγγελματικό» προφίλ ποδοσφαιριστή, για τον φιλόδοξο παίκτη, έναντι συνδρομής, με σκοπό την προβολή του (;) με βίντεο, φωτογραφίες και κάποιο βιογραφικό, και του υπόσχονται ότι το συγκεκριμένο site το βλέπουν πολλοί και θα πάρει έτσι μια μεταγραφή. Μεταγραφή “δια αλληλογραφίας” θα λέγαμε…

Έτσι για να αποκτήσουν περισσότερους συνδρομητές (και να λάβουν έτσι περισσότερα χρήματα, από τη συνδρομή) οι άνθρωποι αυτοί, υπόσχονται ότι το site τους το βλέπουν σκάουτερ, μάνατζερ, τεχνικοί διευθυντές, προπονητές, ξένες και ελληνικές ομάδες …και όποιος άλλος μπορείς να φανταστείς.

Ως δόλωμα ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας, καταφέρνει κάποιες φορές, με κάποιο «κονέ» που έχει με μια ομάδα του εξωτερικού, να πάει εκεί ένα παιδί, να το διαφημίσει για να του έρθουν περισσότεροι συνδρομητές.

Δεν ξέρουμε αν το συγκεκριμένο πρότζεκτ θα λειτουργήσει κάποτε στο μέλλον, θετικά για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Αυτό που βλέπουμε ωστόσο μέχρι στιγμής, είναι η πώληση μόνο ελπίδας και υποσχέσεων…

Οι τύπου Μάνατζερ

Πέραν αυτού τον τελευταίο καιρό, υπάρχουν και κάποιοι τύπου «σκάουτερ» που το “παίζουν” μάνατζερ ή λένε ότι συνεργάζονται με κάποιο μάνατζερ (υπήρχαν πάντα, αλλά τώρα γίνονται κάθε μέρα και ποιο πολλοί) και οι οποίοι υπόσχονται στους γονείς «λαγούς με πετραχήλια», χωρίς να έχουν καμία επαγγελματική ποδοσφαιρική ιδιότητα, παρά μόνον το “λέγειν”.

Και αυτοί αναλύουν τη θεωρία του τύπου, να στείλουμε το παιδί σε μια ομάδα του εξωτερικού, για να μην χαθεί στην Ελλάδα και να κάνει ένα δοκιμαστικό, έναντι φυσικά αδράς, “μαύρης” χωρίς αποδείξεις, αμοιβής. Σίγουρα το παιδί θα πάει για ένα «τουριστικό» δοκιμαστικό και φυσικά κανένας δεν θα σας πει ότι πρόκειται για κάτι τέτοιο.

Είναι πολύ σπάνιο, έναν μικρό σε ηλικία ποδοσφαιριστή (κάτω των 16 χρονών), να τον πάρει μια ομάδα του εξωτερικού. Υπάρχουν πολύ λίγες περιπτώσεις, που ομάδα του εξωτερικού πήρε ελληνόπουλο και η κάθε μια περίπτωση έχει τις ιδιαιτερότητές της.

Τι είναι το «τουριστικό» δοκιμαστικό;

Είναι ένα δοκιμαστικό σε μια ομάδα του εξωτερικού, που ο μικρός ποδοσφαιριστής, δοκιμάζεται μεν, αλλά ουσιαστικά κανένας από την ομάδα αυτή δεν του δίνει ιδιαίτερη σημασία, γιατί οι λόγοι της δοκιμής είναι μόνο τα χρήματα ή η εκπλήρωση κάποιων «υποχρεώσεων» της ομάδας, προς τον διαμεσολαβητή του δοκιμαστικού. Τις περισσότερες φορές, συμμετέχει σε ανοικτό δοκιμαστικό, με πάρα πολλά παιδιά.

Στο τέλος των δοκιμαστικών ο γονιός του μικρού θα λάβει την απάντηση από τους υπεύθυνους της ομάδας που δοκιμάστηκε:

«Κύριε Γιώργο, ο γιός σας είναι καλός και μας ενδιαφέρει, βέβαια πρέπει να βελτιώσει κάποια πράγματα στην τεχνική, στο κοντρόλ και την μεταβίβαση. Η ομάδα μας θα τον παρακολουθεί και θα σας ειδοποιήσουμε για κάποιο νέο δοκιμαστικό» ή «Eίναι μεγάλο ταλέντο, σίγουρα θα κάνει μεγάλη καριέρα στο ποδόσφαιρο, θα τον παρακολουθούμε και θα σας ειδοποιήσουμε για κάποιο νέο δοκιμαστικό» ή «Ο γιός σας σίγουρα θα παίξει ποδόσφαιρο, αυτή τη στιγμή όμως δεν ενδιαφερόμαστε για κάποιον για τη θέση (;) που αγωνίζεται ο μικρός. Όταν θα προκύψει ανάλογη ανάγκη θα σας ειδοποιήσουμε»

Προσέξτε τα «αρπακτικά» …χωρίς ελληνικό ΑΦΜ, χωρίς έδρα, χωρίς γραφεία

Σίγουρα οι προσδοκίες των γονιών για ένα καλύτερο αύριο των παιδιών τους, έχουν δημιουργήσει τα πολλά «αρπακτικά», που εκμεταλλεύονται τη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία και το αβέβαιο μέλλον των παιδιών μας, για να αντλήσουν από τους γονείς όσα χρήματα δεν τους έχει πάρει ακόμη το κράτος. Σημεία των καιρών.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι όταν μια ομάδα του εξωτερικού ενδιαφέρετε για ένα ποδοσφαιριστή, οποιασδήποτε ηλικίας, τότε στέλνει fax ή mail στην ομάδα του ποδοσφαιριστή, με το οποίο ζητά επίσημα την δοκιμή του.

Γονείς μην παραμυθιάζεστε! Μην «τρώτε» υποσχέσεις από ανίδεους και ανίκανους, οι οποίοι δεν έχουν ούτε εταιρικό ΑΦΜ, ούτε ένα δωμάτιο για γραφείο.

Συνεργαστείτε μόνο με εταιρείες με πραγματική ελληνική έδρα, γραφεία και ελληνικό εταιρικό ΑΦΜ

Ο γιός σας, το μικρό σας ταλέντο, αν είναι να παίξει μπάλα, θα γίνει. Μην αφήνετε να σας εκμεταλλεύονται. Αν είναι να παίξει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο, να είστε σίγουροι ότι θα παίξει. Το ταλέντο όταν δουλεύεται σωστά δεν χάνεται.

Απλά βρείτε επιστήμονες να δουλευτεί σωστά και σοβαρούς ανθρώπους με εταιρικό ΑΦΜ οι οποίοι θα βοηθήσουν πραγματικά και όχι στα λόγια το παιδί σας.

Αν έχετε να διαθέσετε κάποια χρήματα γι αυτό, απευθυνθείτε σε ανθρώπους και εταιρείες, που είναι αναγνωρισμένοι για τη δουλειά τους και οι οποίοι θα δουλέψουν σοβαρά και υπεύθυνα για το παιδί σας.

Συνεργαστείτε μόνο με εταιρείες με ελληνική έδρα, γραφεία και ελληνικό εταιρικό ΑΦΜ, οι οποίες έχουν επενδύσει στη σοβαρότητα και στον επαγγελματισμό.

Απευθυνθείτε σε μία συμβουλευτική αθλητική εταιρεία ή σε έναν αναγνωρισμένο Fifa Agent (μάνατζερ), για να σας συμβουλέψει για το μέλλον του.

 

Σύντομα θα ξανά-προσεγγίσουμε το θέμα, το οποίο λόγω της οικονομικής συγκυρίας, γιγαντώνεται με μεγάλη ταχύτητα.

Γιάννης Βαλμάς

Σχόλια