Οι ηλίθιοι είναι «καθαρή» φυλή!!!

Οι μελέτες της Εθνολογίας των τελευταίων αιώνων, μας έχουν δώσει κάποια χρήσιμα συμπεράσματα. Ξεκαθαρίζοντας ότι εκείνο που διαφοροποιεί έναν λαό, ένα έθνος ή μία φυλή από μία άλλη, είναι η κυριαρχία του πολιτισμού και της γλώσσας…

Υπάρχει όμως μία κατηγορία ανθρώπων που συναντάμε συνεχώς στη καθημερινότητά μας, οι ηλίθιοι, που μας βάζουν σε σκέψεις όσον αφορά τη συμπλήρωση αυτών των συμπερασμάτων.

Και θα πάρουμε το ρίσκο να το κάνουμε, γνωρίζοντας ότι ίσως κάπου γενικεύουμε: μήπως μέσα σε έναν λαό, μπορεί να δημιουργηθεί μία ξεχωριστή φυλή που έχει μεν τα κοινά χαρακτηριστικά της γλώσσας και του πολιτισμού, αλλά τα μέλη της έχουν και κάποια έξτρα κοινά στοιχεία; Όπως είναι, για παράδειγμα, η ηλιθιότητα.

Να θυμίσουμε πως ο Ιταλός ακαδημαϊκός Κάρλο Τσιπόλα, στο δοκίμιο με τίτλο «Οι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας», σχολιάζει ότι ηλίθιος ονομάζεται το άτομο που οι πράξεις του προκαλούν ζημιές σε έναν άνθρωπο ή σε μία ομάδα ανθρώπων, χωρίς ο ίδιος να αποκομίζει κέρδη. Ενώ, πιθανά, να υφίσταται ακόμα και ζημιές.

Στην ουσία, δηλαδή, αναφερόμαστε σε ανθρώπους που είναι δίπλα μας και ο συγχρωτισμός μαζί τους αποτελεί μεγάλο λάθος, αλλά είναι αναπόφευκτος.

Αυτοί οι ηλίθιοι υπάρχουν δυστυχώς και στον χώρο των ακαδημιών και τους πιο πολλούς τους συναντάς συχνά ως γονείς ποδοσφαιριστών. Γι αυτούς πρωταρχικός στόχος είναι να ξεστομίζουν τα μύρια όσα, για να πλήξουν τον συμπαίκτη του γιού τους, νομίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο ο δικός τους γιος θα ανέλθει…

Ηλίθιοι πραγματικά, τους αναγνωρίζεις αμέσως. Είναι οι μεγάλοι κριτές των πάντων και οι παντογνώστες…

Στο τέλος ίσως και να καταστρέψουν το δικό τους παιδί…

Απόσπασμα από το άρθρο του Γιώργου Κτενά, από το othersidefootball.com
Επιμέλεια Γιάννης Βαλμάς για το football-academies.gr

Σχόλια