«Αρπαξε» 16χρονο η Μάντσεστερ Σίτι – Καταγγελία στη FIFA από την ομάδα του «μικρού»

Σε καταγγελία στη FIFA προχώρησε η Βελέζ  Σάρσφιλντ υποστηρίζοντας πως η Μάντσεστερ Σίτι… άρπαξε 16χρονο ποδοσφαιριστή. Η ομάδα του Μάντσεστερ κινδυνεύει με απαγόρευση μεταγραφών

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Telegraph, ο νεαρός Αργεντινός Μπενχαμίν Γκαρέ εντάχθηκε στη Μάντσεστερ Σίτι στις 16 Ιουλίου. Η Βελέζ υποστηρίζει πως η ομάδα του Μάντσεστερ επιχείρησε να… κλέψει τον Γκαρέ από την ηλικία των 15 ετών, παραβιάζοντας τους κανονισμούς της FIFA.

Όπως υποστηρίζει η ομάδα από την Αργεντινή, η Μάντσεστερ Σίτι προσέγγισε τον ποδοσφαιριστή αρχικά τον Ιούλιο με τον διευθυντή ποδοσφαίρου, Τσίκι Μπεγκιριστάιν να καταθέτει πρόταση ύψους 50.000 ευρώ όταν ο ποδοσφαιριστής θα πραγματοποιούσε επαγγελματικό ντεμπούτο και πληρωμή μέχρι 1.050.000 ευρώ που θα σχετιζόταν με τον αριθμό συμμετοχών του.

Η πρόταση απορρίφθηκε από τη Βελέζ Σάρσφιλντ που υποστήριξε πως η πρόταση της Μάντσεστερ Σίτι ήταν αντίθετη “στην καλή πίστη, τη συναδελφικότητα, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό στους κανονισμούς στους οποίους υπόκειται το άθλημα, χαρακτηριστικά κάθε συλλόγου με διακρίσεις και πρεστίζ όπως στην προκειμένη περίπτωση η Μάντσεστερ”.

Ο Γκαρέ, ο οποίος είναι διεθνής με την εθνική Αργεντινής Κ-15, αγωνιζόταν για τις μικρές ομάδες της Βέλες από τα 11 του και όπως υποστηρίζουν οι Αργεντινοί, η μετακίνησή του στην Αγγλία μακριά από τους γονείς του δεν είναι προς όφελός του. “Ποτέ δεν έχω βιώσει τέτοια ανήθικη πράξη. Προσέφεραν χρήματα για να πάρουν ένα 15χρονο παιδί, που βρίσκεται στο μέσο της ανάπτυξής του. Δεν γνωρίζουμε τι προσέφεραν στον πατέρα και στο παιδί για να τους πείσουν”, δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, Ραούλ Γκάμεθ.

“Στη Βέλες, υπεραμυνόμαστε τις αξίες και λειτουργούμε καλή τη πίστη. Δεν ενδιαφερόμαστε να βγάλουμε 50.000 ή 1.000.000, εάν η πράξη είναι απαγορευμένη και ίσως επηρεάσει τον ποδοσφαιριστή”, πρόσθεσε μεταξύ άλλων και υποσχέθηκε ότι θα φτάσει μέχρι το CAS.

Η Σίτι από την πλευρά της αρνείται κάθε παράβαση, υποστηρίζοντας ότι ο ποδοσφαιριστής διαθέτει ιταλικό διαβατήριο και κατά συνέπεια διατηρεί το δικαίωμα να ενταχθεί στην ομάδα με τη συμπλήρωση 16 ετών. Μάλιστα, από την ομάδα υποστηρίζουν ότι η FIFA έδωσε το “ΟΚ” το καλοκαίρι για τη μεταγραφή.

Σε ανακοίνωσή της πάντως, η Βέλες αναμένεται τιμωρία στη Σίτι ανάλογη με αυτήν που επέβαλε η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA σε Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι τρεις ισπανικοί “κολοσσοί” τιμωρήθηκαν με απαγόρευση εγγραφής νέων ποδοσφαιριστών για ένα έτος για το ίδιο παράπτωμα, με την ποινή των δύο Μαδριλένων να αφορά στο 2017.

Σύμφωνα με το άρθρο 19 του κανονισμού μεταγραφών της FIFA, διεθνείς μετακινήσεις ποδοσφαιριστών επιτρέπονται μόνο εάν ο παίκτης είναι άνω των 18, πλην τριών περιπτώσεων. Η πρώτη αφορά όταν η μεταγραφή προκαλείται από τη μετακόμιση των γονιών του παίκτη λόγω εύρεσης εργασίας. Η δεύτερη, όταν η μεταγραφή αφορά σε σύλλογο εντός πενήντα χιλιομέτρων από τα σύνορα της χώρας. Η τρίτη όταν η μεταγραφή λαμβάνει χώρα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ποδοσφαιριστή άνω των 16.

Σχόλια