Λεωνίδας Βόκολος : ΝΕΑ εθνική ομάδα η Κ15, από του χρόνου, με 97άρηδες…

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ομάδας των Νέων, μας παραχώρησε συνέντευξη στο περιθώριο του 8ου «Ευγένιος Gerard Soccer Camp» στο οποίο έδωσε το «παρών» ως προπονητής των μικρών παιδιών που συμμετείχαν στο camp.

Μίλησε στο footballacademies.gr για το σχέδιο Σάντος και τις νέες Εθνικές ομάδες που είναι υπό δημιουργία καθώς και πως πρέπει να είναι η συμπεριφορά των γονέων προς τους ποδοσφαιριστές.

Κύριε Βόκολε, πείτε μας δυο λόγια σ’ ότι αφορά τη διοργάνωση  που βρισκόμαστε, το Gerards soccer camp.

Είναι χαρά μου μεγάλη όταν βρίσκομαι σ’ αυτά τα camp. Για μένα είναι πολύ σημαντικό το ότι παρευρίσκομαι εδώ. Είναι αδυναμία μου μεγάλη να είμαι με μικρά παιδιά και ν’ ασχολούμαι μ’ αυτά.

Θεωρώ επίσης ότι και οι δυο οι άνθρωποι που διοργανώνουν το  camp, είναι σημαντικοί. Και ο κ. Παπαδάκης και ο κ. Γκέραρντ. Για τον κ. Γκέραρντ, τι να πω; Και μόνο τ’ όνομά του τα λέει όλα. Αλλά και το Μανώλη, ο οποίος είναι ένα νέο παιδί με όρεξη και με διάθεση και πιστεύω ότι το μέλλον του ανήκει. Είναι πολύ καλός στη δουλειά του. Άρα λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό για μένα και είναι μεγάλη μου τιμή που βρέθηκα εδώ.

Ως ομοσπονδιακός τεχνικός της ομάδας των νέων, θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε τι γίνεται με το σχέδιο Santos, που έχουμε ακούσει ότι έχει προταθεί και εγκριθεί. Κατά πόσο υλοποιείται.

Έχει ξεκινήσει σιγά σιγά αυτή η δουλειά. Νομίζω όπως καταλαβαίνετε ένα σχέδιο για να υλοποιηθεί, χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα αρκετά μεγάλο, για να μπορέσει να μπει σε εφαρμογή στο απόλυτό του. Πιστεύω ότι έχουν γίνει κάποια βήματα, έχουμε ξεκινήσει και σιγά σιγά  θα βρούμε το δρόμο μας. Όταν ολοκληρωθεί, θα είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η κατώτερη ηλικία που θα συγκροτηθεί εθνική ομάδα, ποια είναι;

Θα υπάρχει η Κ15, η οποία δεν ξέρω πόσο σύντομα θα συγκροτηθεί … Υπάρχει όμως στα πλάνα η δημιουργία της ως καίρια ομάδα.

Η Κ15 για φέτος, θα είναι από τους γεννηθέντες το ΄96;

Ναι. Δεν θα ξεκινήσει άμεσα αυτό  όμως. Θα ξεκινήσει από την επόμενη χρονιά, οπότε θα πάμε στους ΄97, του χρόνου.

Οι καινούργιες εθνικές ομάδες, θα είναι η Κ15 και η Κ23 και θα υπάρχουν παράλληλα μ’ αυτές,  που ήδη υφίστανται σήμερα.

Από κει και πέρα υπάρχει ένα ολόκληρο πλάνο, για το πώς η κάθε ομάδα θα δουλεύει . Θα υπάρχει συγκεκριμένη φιλοσοφία. Υπάρχουν αρκετά πράγματα τα οποία ξεκινάνε και τα οποία θέλουν το χρόνο τους, για ν’ αναπτυχθούν.

Οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί θ’ αλλάξουν , ή θα μείνουν οι ίδιοι;

Αυτό δεν το ξέρω, είναι θέμα της ομοσπονδίας. Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό.

Θεωρείτε πως υπάρχει ταλέντο στην Ελλάδα;

Πάρα πολύ. Είμαι ευτυχής και βρίσκομαι αυτή την περίοδο στην Εθνική ομάδα και μπορώ και βλέπω επιλεγμένα παιδιά από όλη την Ελλάδα και να τα συγκρίνω με παιδιά του εξωτερικού και δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα. Απλά εμείς χαλάμε τη δουλειά και τη «συνταγή» από τα 19 και μετά που πλέον αρχίζει το πρόβλημα και γίνεται πιο εμφανές στην Ελλάδα από θέμα οργάνωσης και Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Δεν δίνουμε χώρο στους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Πρέπει να δοθεί περισσότερο γιατί το αξίζουν.

Τι χρειάζονται τελικά τα παιδιά για να διακριθούν και τι ρόλο παίζουν οι γονείς σ’ αυτό;

Oι γονείς, ειδικά στις μικρές ηλικίες, αποτελούν  πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι γενικά. Εγώ πάντα αυτό που λέω και αυτό που πιστεύω απόλυτα, είναι ότι τα παιδιά πρέπει ν’ ασχοληθούν με τον αθλητισμό και οι γονείς πρέπει να μάθουν να λειτουργούν έτσι ώστε να είναι  «κοντά, αλλά και μακριά». Αυτό, νομίζω τα λέει όλα.

Να μην επεμβαίνουν δηλαδή ποδοσφαιρικά ;

Να είναι κοντά και μακριά. Να τα παρακινούν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο κι όχι μόνο με το ποδόσφαιρο, αλλά με τον αθλητισμό γενικά, αλλά την κατάλληλη στιγμή πρέπει να’ ναι μακριά, να μην εμπλέκονται στη δουλειά του προπονητή. Του γονιού η δουλειά είναι να πάρει το παιδί και να το πάει στο γήπεδο και να το αφήσει εκεί.

 

 

Σχόλια