Λατρεύω μπαμπά ΧονδροκούκηΗ δήλωση ότι «δεν θέλω οι πολιτικοί να έρθουν και να βγάλουν φωτογραφία με το παιδί μου» που έκανε ο πατέρας του Δημήτρη Χονδροκούκη, Κυριάκος Χονδροκούκης θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως μία έκφραση λαϊκισμού η οποία έγινε από τον πατέρα και προπονητή του παγκόσμιου πρωταθλητή με εμφανή σκοπό να προκαλέσει τα καλά σχόλια του κόσμου.

Ο καθένας θα μπορούσε να πιστέψει ότι αυτή η δήλωση έγινε γιατί είναι της μόδας να τα χώνεις στους πολιτικούς και ότι ο Κυριάκος Χονδροκούκης δεν έκανε τίποτα άλλο από το να πάει με το ρεύμα να πει αυτό που όλοι θέλουν να ακούσουν.

Ποτέ όμως μην κρίνεις από μία αποσπασματική δήλωση. Και εγώ λοιπόν όταν διάβασα την δήλωση στάθηκα με σκεπτικισμό. Ωσπου άκουσα τον ίδιο τον αθλητή και τον πατέρα του χθες το βράδυ σε τηλεοπτική συνέντευξη. Του βγάζω το καπέλο λοιπόν αυτού του κυρίου. Και δεν το κάνω μόνο για τις απαντήσεις τους για τους πολιτικούς και για την ερμηνεία που έδωσε σε αυτή την δήλωση του, ότι δηλαδή δεν έχει κανένα πρόβλημα να συγχαρεί και να υποδεχτεί ο οποιοσδήποτε τον γιό του, αλλά για να τονίσει ότι αυτή η φωτογραφία δίπλα στο «χρυσό μετάλλιο» δεν ανήκει σε κανέναν και δεν μπορεί να την μοιραστεί με κανέναν και ιδίως πολιτικό. Και κυρίως να μεταφέρει με ένα συμβολικό τρόπο τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που οι πολιτικοί χάραξαν το μέλλον των σημερινών νέων παιδιών.

Αυτή όμως ήταν η λιγότερο εντυπωσιακή απάντηση στα μάτια μου. Η καλύτερη ήταν όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν τώρα τα πράγματα γίνονται δύσκολα επειδή οι απαιτήσεις θα είναι πλέον μεγάλες και όλοι θα περιμένουν Ολυμπιακό μετάλλιο. Ο μπαμπάς Χονδροκούκης απάντησε με ένα ύφος του τύπου πόσο λίγο μας ξέρετε… «Στον αθλητισμό ποτέ δεν είναι δύσκολα τα πράγματα για εμάς. Διότι εμείς κάνουμε αθλητισμό και όχι πρωταθλητισμό. Μας αρέσει αυτό που κάνουμε και δεν το κάνουμε για τις νίκες, αλλά γιατί μας αρέσει και περνάμε καλά. Οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ούτε κανένα ζήτημα άγχους για τις απαιτήσεις που θα υπάρχουν»… Είπατε κάτι;

Μιχάλης Τσόχος από το theinsiders.gr

Σχόλια