Αγοραστός :Βελτίωση της γρήγορης σκέψης του ποδοσφαιριστή μέσα από ασκήσεις τεχνικής και τακτικής

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν τόσο οι προπονητές της Ακαδημίας ποδοσφαίρου του Προμηθέα Λάρισας, όσο και αρκετοί προπονητές ποδοσφαίρου του Νομού, την υποδειγματική προπόνηση με στόχο τη «Βελτίωση της γρήγορης σκέψης του ποδοσφαιριστή μέσα από ασκήσεις τεχνικής και τακτικής», που παρουσίασε ο Λαρισαίος προπονητής Αθανάσιος Αγοραστός, στο γήπεδο του Μελισσοχωρίου.

Ο κ. Αγοραστός, ο οποίος ζει στο Μόναχο και εργάζεται ως προπονητής-εκπαιδευτής στην Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία της Γερμανίας, όντας επικεφαλής των προπονητών στο κρατίδιο της Βαυαρίας, προσπάθησε να μεταφέρει μέσω της παρουσίασης-προπόνησης, τόσο στους προπονητές όσο και στους ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν, έναν διαφορετικό τρόπο προπόνησης, με βασικό στόχο την βελτίωση της γρήγορης σκέψης των παικτών.

Άλλωστε, ο δαιμονιώδης ρυθμός των παιχνιδιών στα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα του κόσμου απαιτεί γρήγορη σκέψη και αποφάσεις στον αγωνιστικό χώρο, αφού όλες οι ενέργειες του παιχνιδιού (τεχνικές και τακτικές) γίνονται κάτω από μεγάλη πίεση χρόνου και αντιπάλου και σε πολύ περιορισμένο χώρο.

Ενθουσιασμένοι όμως έμειναν και οι ποδοσφαιριστές του παιδικού τμήματος του Προμηθέα, που συμμετείχαν στην προπόνηση, αφού γνώρισαν έναν διαφορετικό τρόπο προπόνησης και συνέλεξαν σημαντικές εμπειρίες που, μαζί με τη σκληρή δουλειά που γίνεται από τους προπονητές της Ακαδημίας και τη φετινή χρονιά, θα τους βοηθήσουν να διακριθούν και στο πρωτάθλημα της Γ΄ τοπικής κατηγορίας, στο οποίο θα συμμετέχουν φέτος για πρώτη φορά.

Τέλος, η Ακαδημία ποδοσφαίρου του Προμηθέα Λάρισας θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον κ. Αθανάσιο Αγοραστό για την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση-προπόνηση και επιφυλάσσεται για συνέχιση της συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα, πάντα στα πλαίσια της προσπάθειας για συνεχή αγωνιστική βελτίωση των μικρών ποδοσφαιριστών της Ακαδημίας.

larisagoal.gr

Σχόλια