ΛΑΟΣ: 14χρονος υπέγραψε συμβόλαιο, αλλά δεν εισέπραξε ποτέ τίποτα! – Κοιμόταν με άλλα 30 άτομα!

Καταγγελία από τον 14χρονο Κεσελί Καμαρά για κύκλωμα εκμετάλλευσης Αφρικανών εφήβων ποδοσφαιριστών στο Λάος. Βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση εμφανίζεται ο άλλοτε διεθνής Λιβεριανός ποδοσφαριστής Άλεξ Καρμό.

Κύκλωμα εκμετάλλευσης νεαρών Αφρικανών ποδοσφαιριστών στο Λάος αποκάλυψε ο 14χρονος Λιβεριανός Κεσελί Καμαρά, καταγγέλλοντας ότι μεταφέρθηκε στη χώρα της Ασίας με πολλές υποσχέσεις, υπέγραψε συμβόλαιο για μισθό και μπόνους, αλλά δεν εισέπραξε ποτέ τίποτα, ενώ κοιμόταν στο πάτωμα ενός κλειστού γυμναστηρίου (φωτο), με άλλα 30 άτομα στον ίδιο χώρο.

Σε έρευνα που πραγματοποίησε το BBC, εντόπισε έξι ανήλικους στην ομάδα Champasak United, οι οποίοι δεν θέλησαν να μιλήσουν, προφανώς από φόβο. Οι συγκεκριμένοι παίκτες, ηλικίας 14 και 15 ετών, μεταφέρθηκαν από τις χώρες της Δυτικής Αφρικής στο Λάος τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι κανονισμοί της FIFA αναφέρουν ρητώς πως απαγορεύεται η οποιαδήποτε μετακίνηση παικτών κάτω των 18 ετών, σε άλλο κράτος, είτε σε ομάδα, είτε σε ακαδημία. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει έρθει σε επαφή με τα μέλη της στις τοπικές ενώσεις, ώστε να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία και να αξιολογηθεί η υπόθεση.

Ωστόσο, η ομολογία του 14χρονου Κεσελί Καμαρά, ο οποίος υπέγραψε εξαετές συμβόλαιο πριν αγωνιστεί στη μεγάλη ομάδα, αποκαλύπτει την καλά οργανωμένη υπόθεση. Στο συμβόλαιό του προβλεπόταν μισθός και πληρωμένη διαμονή. Όμως ο ίδιος αποκαλύπτει πως δεν πληρώθηκε και πως κοιμόταν στο πάτωμα ενός κλειστού γυμναστηρίου, μαζί με άλλους νεαρούς παίκτες οι οποίοι ταξίδεψαν στην ίδια χώρα.

Ο Καμαρά επέστρεψε στη Λιβερία και προχώρησε στις συγκεκριμένες καταγγελίες λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ήταν πολύ άσχημα διότι είναι δύσκολο να κοιμάσαι στον ίδιο χώρο με άλλα τριάντα άτομα».

Όλοι όσοι ταξίδεψαν για να ενταχθούν στην «DSEA Champasak Asia African Football Academy», προσκλήθηκαν από τον άλλοτε διεθνή Λιβεριανό ποδοσφαιριστή Άλεξ Καρμό, ο οποίος ηγείται του κλαμπ.

Μετά τις πιέσεις που δέχθηκε, η Champasak United προχώρησε στην αποδέσμευση 17 παικτών ηλικίας κάτω των 18, πριν τρεις μήνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία, όλοι τους είχαν ως εκπρόσωπο τον Άλεξ Καρμό, ο οποίος παρουσιάζεται ως μάνατζερ στη Λιβερία. Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε ότι όλοι οι παίκτες έτρωγαν τρεις φορές την ημέρα και πληρώνονταν κάθε μήνα.

Τμήμα ειδήσεων football-academies.gr

Σχόλια