Λαγός: «Βελτιώθηκα στην Εθνική Νέων»

Συνέντευξη του Τάσου Λαγού δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων (EURO U-19 2015), ενόψει της τελικής φάσης που θα φιλοξενηθεί το καλοκαίρι στην Ελλάδα.

Ο αμυντικός μέσος του Παναθηναϊκού, στέλεχος από το ξεκίνημα της σταδιοδρομίας του σε όλες τις «μικρές» Εθνικές ομάδες και αρχηγός της Ελπίδων, ενώ έχει κληθεί και στην Ανδρών, υπήρξε μέλος της Εθνικής Νέων στα τελικά του 2011, στη Ρουμανία.

Όπως δήλωσε λοιπόν στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: «Μου έχει αποτυπωθεί ο τρόπος με τον οποίο ήταν όλα άριστα οργανωμένα σε όλους τους αγώνες της τελικής φάσης, η παρουσία και συμμετοχή του κόσμου σε όλα τα παιχνίδια και η στήριξη σε όλους τους ποδοσφαιριστές, αλλά κυρίως το γεγονός της δικής μας παρουσίας ως ομάδα στη διοργάνωση και η συμμετοχή σε ένα τόσο μεγάλο και σημαντικό τουρνουά».

Ως ιδιαίτερη στιγμή σε εκείνη τη διοργάνωση ο Λαγός θυμάται: «Περισσότερο απ’ όλα το δεύτερο ματς στη διοργάνωση, στο οποίο έπρεπε να νικήσουμε οπωσδήποτε για να έχουμε ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση και τα καταφέραμε, αλλά δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε την επιτυχία μας στο τρίτο παιχνίδι».

Η συμμετοχή σε εκείνη τη διοργάνωση βοήθησε αρκετά τον νεαρό ποδοσφαιριστή, αφού, όπως υπογραμμίζει: «Απέκτησα εμπειρίες που δεν είναι εύκολο να πάρεις, αν δεν παίζεις σε τέτοιο επίπεδο με τις Εθνικές ομάδες. Βελτιώθηκα ως ποδοσφαιριστής, είδα και βίωσα από κοντά κάποια πράγματα που δεν θα τα ζούσα, αν δεν ήμουν μέλος της ομάδας».

Όσο για το κίνητρο που θα έχουν το καλοκαίρι οι φίλαθλοι για να παρακολουθήσουν τους αγώνες; «Είναι η καλύτερη ευκαιρία για τους φιλάθλους να δουν από κοντά τα ταλέντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και τους παίκτες που θα αποτελέσουν την επόμενη ημέρα στο άθλημα. Δεν νομίζω ότι οι φίλαθλοι αρκούνται στο να βλέπουν μόνο τους ήδη καταξιωμένους ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται. Θέλουν να μάθουν, να δουν πως θα είναι το ποδοσφαιρικό μέλλον».

 

Σχόλια