Τερεζόπουλος: «Η U20 του Πανιώνιου διαθέτει ποιότητα – Υπάρχουν παίκτες για την πρώτη ομάδα»

Στο football-academies.gr μίλησε ο προπονητής της ομάδας Κ20 του Πανιωνίου Δημήτρης Τερεζόπουλος.

Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στη φιλοσοφία και τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα, στους άμεσους συνεργάτες του, στο πως έχει δει την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, στους στόχους για το μέλλον, και στους παίκτες της Κ20 που μπορούν κάποιοι απ’ αυτούς να πάρουν ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Τερεζόπουλος στο football-academies.gr:

Η φιλοσοφία και ο στόχος

“Σε κάθε ακαδημία που ανήκει κυρίως στη Super League ο στόχος που πρέπει να υπάρχει, είναι να μπορεί να παράγει ποδοσφαιριστές για υψηλό επίπεδο, που όταν φτάνουν στην πρώτη ομάδα να είναι έτοιμοι, όσο γίνεται, να ανταποκριθούν και επίσης γιατί όχι, να μπορούν μετά από κάποιο εύλογο διάστημα να πουληθούν, εξοικονομώντας χρήματα, τα οποία θα πρέπει να επενδύονται γι αυτό το σκοπό.

Αυτή τη φιλοσοφία κατά την ταπεινή προσωπική μου άποψη, θα πρέπει να έχει κάθε ακαδημία. Εμείς στον Πανιώνιο παρότι υπάρχουν αρκετά προβλήματα, κυρίως οικονομικά, προσπαθούμε να κινηθούμε όσο γίνεται με βάση αυτό το σκεπτικό.

Ο Πανιώνιος ανέκαθεν παρήγαγε ποδοσφαιριστές, οι οποίοι διέπρεψαν σε μεγάλες ομάδες, είτε στην Ελλάδα, είτε ακόμη και στο εξωτερικό. Άρα απ’ ότι φαίνεται αυτή η ομάδα έχει στο DNA της κάτι ενδεχομένως ανεξήγητο και μπορεί και αναδεικνύει μεγάλους ποδοσφαιριστές”.

Οι συνεργάτες

“Στην U-20, έχω την βοήθεια του Γιάννη Παυλόπουλου που είναι ο τεχνικός Δ/της για τις U-20 και U-17, ο οποίος μου έχει δώσει την ομάδα εν λευκώ, για δύο λόγους. Πρώτον πιστεύει στην δουλειά μου και δεύτερον έχουμε την ίδια φιλοσοφία. Έχω όλο το έδαφος να δουλέψω όπως εγώ πιστεύω χωρίς να παρέμβει ποτέ. Ο Γιάννης Παυλόπουλος έχει πράξει σπουδαίο και σημαντικό ρόλο όλα αυτά τα χρόνια στην ακαδημία, ανιχνεύοντας πολλά ταλέντα, που κάποια απ’ αυτά έπαιξαν και παίζουν στην πρώτη ομάδα και κάποιοι άλλοι έχουν φύγει σε μεγάλους συλλόγους.

Εγώ προσωπικά από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα, αφιερώνω πάρα πολύ χρόνο, πάνω απ’ όλα γιατί λατρεύω αυτό που κάνω, σε αυτή την ομάδα, με άμεσο συνεργάτη μου τον Πιέρρο Θωμάκο, που είχαμε συνεργαστεί κατά το παρελθόν, για να μπορέσουμε να ετοιμάσουμε τους ποδοσφαιριστές μας σε αυτή την δύσκολη μετάβαση, από τους Νέους στην πρώτη ομάδα”.

Στόχος η εκπαίδευση

“Προσωπική μου άποψη είναι ότι σε αυτή την ηλικία ο στόχος δεν είναι το αποτέλεσμα, αλλά θα πρέπει να είναι η εκπαίδευση αυτών των παιδιών μέσα από τακτικές, για να παίζουν ορθολογικό ποδόσφαιρο, που θα έχει αρχή και τέλος και πάνω απ’ όλα να προσφέρουν θέαμα, γιατί πρώτα απ’ όλα θα το χαίρονται οι ίδιοι και κατ’ επέκταση αυτοί οι οποίοι θα το παρακολουθούν. Όπως καταλαβαίνετε, αν αυτό μπορέσει και γίνει μεθοδικά, θα έρθει αναγκαστικά και το αποτέλεσμα”.

Να χαίρονται οι παίκτες το κάθε παιχνίδι

“Εμείς στην U-20 διαθέτουμε καταπληκτικούς χαρακτήρες αλλά και πάρα πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές, που αφομοίωσαν πολύ γρήγορα τον τρόπο παιχνιδιού που δουλεύουμε και πάνω απ’ όλα πιστεύουμε και θεωρώ ότι προσπαθούμε να παίξουμε όπως προανέφερα, παίζοντας πάντα από πίσω, έχοντας ηρεμία στο παιχνίδι μας, ακόμα και όταν δεχόμαστε πίεση, με σκοπό να έχουμε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού και όχι να αμυνόμαστε συνέχεια, ώστε έτσι, να χαίρονται οι παίκτες μας το κάθε παιχνίδι.

Όπως καταλαβαίνεται, στην ομάδα μας, με αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού, έχουν όλοι οι παίκτες ρόλο, όταν ξεκινάει μια επίθεση και κυρίως ο τερματοφύλακας, ο οποίος παίζει καθοριστικό παράγοντα σε αυτό το στυλ παιχνιδιού”.

Η πορεία στο πρωτάθλημα

“Σε ότι αφορά τώρα στην πορεία μας στο πρωτάθλημα, θα έλεγα ότι θα μπορούσαμε να είμαστε βαθμολογικά πιο ψηλά, αν σε κάποια παιχνίδια που είχαμε απώλειες βαθμολογικές, τα διεκδικούσαμε όπως θα έπρεπε. Βέβαια θα πρέπει να σταθώ στο γεγονός ότι σε αυτές τις ηλικίες, δεν υπάρχει η ανάλογη εμπειρία για να μπορέσουν οι παίκτες να διαχειριστούν ένα αποτέλεσμα”.

Τα ιδεώδη – Η ομάδα διαθέτει ποιότητα

“Πάντως είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τους παίκτες μου, γιατί δουλεύουν καθημερινά με ζήλο και πάνω απ’ όλα είναι ποδοσφαιριστές που προσπαθούν για το καλύτερο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, σεβόμενοι τον κάθε αντίπαλο ξεχωριστά, αλλά και την κάθε ομάδα.

Αυτά θα πρέπει να είναι τα ιδεώδη, που θα καλλιεργούμε στα παιδιά καθημερινά, για να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην χώρα μας, διότι υπάρχουν αρκετά ταλέντα, αλλά χάνονται στην πορεία λόγω έλλειψης παιδείας.

Στην ομάδα μας είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, να προωθηθούν κάποιοι παίκτες στην πρώτη ομάδα, γιατί διαθέτει ποιότητα, όπως γινόταν και κατά το παρελθόν, για να μπορέσει και ο σύλλογος να ανασάνει οικονομικά, αλλά να πάρουν και οι παίκτες μας αυτή την ευκαιρία”.

Σχόλια