«Είναι τώρα η ευκαιρία να δώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, ευκαιρίες σε νεαρά παιδιά να αναδειχτούν»

Δραματική είναι η οικονομική κατάσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ελληνικών ομάδων με συνέπεια να μην μπορούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, όπως δήλωσε ο μάνατζερ Γιάννης Ευαγγελόπουλος μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή Insiders. «Οι ομάδες έχουν τεράστιες οφειλές και αποτελούν εξαίρεση όσες είναι τυπικές στις υποχρεώσεις τους», τόνισε. 

Αναλυτικά, ο Γιάννης Ευαγγελόπουλος μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για:

-τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης:

«Είναι δύσκολη η χρονιά και λόγω κρίσης, αλλά και λόγω όσων έχουν προηγηθεί με τα στημένα ματς και τα προβλήματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Υπάρχουν τεράστια προβλήματα, οι ομάδες έχουν τεράστιες οφειλές και αποτελούν εξαίρεση όσες είναι τυπικές στις υποχρεώσεις τους. Σαφώς υπάρχουν ομάδες που είναι αξιόπιστες κι έχουν καλό όνομα στο εξωτερικό, αλλά η κρίση και η γενικότερη κατάσταση στην Ελλάδα προκαλεί προβλήματα και σε μας, αλλά και στις ομάδες». 

-τη στάση των ποδοσφαιριστών απέναντι στην κρίση:

«Εμείς ενημερώνουμε τους πελάτες μας στο εξωτερικό για την κατάσταση που θα βρουν σε ορισμένες ομάδες. Είναι η πρώτη χρονιά που οι Έλληνες παίκτες βίωσαν την κρίση. Φέτος όλοι κατάλαβαν πως πρέπει να αλλάξουμε λίγο τις προσδοκίες μας, τουλάχιστον στις οικονομικές απαιτήσεις. Πρέπει να προσαρμοστούμε στις συνθήκες. Κανείς δεν ξέρει πόσο θα κρατήσει η κρίση και αν θα δούμε καλύτερες ή χειρότερες μέρες σύντομα. Είναι μία απορία που έχουν όλοι οι Έλληνες σήμερα». 

-τις ευκαιρίες που δημιουργεί η κρίση:

«Είναι εξαιρέσεις οι ομάδες που έχουν προωθήσει μαζικά νεαρούς παίκτες στην πρώτη ομάδα. Είναι, ωστόσο, ευκαιρία να δώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο ευκαιρίες σε νεαρά παιδιά να αναδειχτούν. Οι διαφορές μας με τα μεγάλα πρωταθλήματα ήταν τεράστιες και πριν την κρίση, καθώς και τότε μπορούσαμε να φέρουμε λιγότερο καλούς παίκτες, ενώ τώρα οι διαφορές είναι ακόμη μεγαλύτερες. Θα πρέπει να έχουμε μία στρατηγική κατεύθυνση προς την παραγωγή ποδοσφαιριστών. Η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες και ευελπιστώ πως θα το κάνουν περισσότερες από δύο ομάδες». 

-το αν η κρίση θα φέρει κύμα φυγής Ελλήνων παικτών στο εξωτερικό:

«Πάντα οι Έλληνες παίκτες όταν είχαν την ευκαιρία να φύγουν, το έκαναν. Αυτό είναι απόλυτα θεμιτό. Ποδοσφαιριστές υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Πιστεύω πως θα φύγουν κι άλλοι το καλοκαίρι για το εξωτερικό κι ελπίζω να συνεχίσουν να διαφημίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο εκτός συνόρων».

Σχόλια