Καμπ Άγιαξ – Ντένις Ντε Χάαν : «Εστιάζουμε στην τεχνική, τη διορατικότητα, την προσωπικότητα και την ταχύτητα του παίκτη» (VIDEO)

Ο Ντένις Ντε Χάαν είναι από τους εμπειρότερους τεχνικούς της ακαδημίας του Άγιαξ, με θητεία 15 ετών στην ομάδα. Αυτή τη στιγμή είναι προπονητής στην ομάδα F1 του Άγιαξ, την οποία και οδήγησε φέτος στον τίτλο.

Από τα χέρια του έχουν περάσει σχεδόν όλα τα μεγάλα ταλέντα που έχει αναδείξει ο Αίαντας και έχει συμβάλλει κι αυτός σημαντικά στην εξέλιξή τους.

Ο κ. Ντε Χάαν στα πλαίσια του καμπ του Άγιαξ στην Αθήνα μίλησε στο football-academies.gr

Κύριε Ντένις Ντε Χαν καλώς ήρθατε στην Ελλάδα. Είστε 14 χρόνια προπονητής στην ακαδημία του Άγιαξ στην Ολλανδία. Πέστε μας τι εντυπώσεις αποκομίσατε από τις τρεις πρώτες ημέρες του καμπ.

Αυτό που έχω δει μέχρι σήμερα, είναι ότι κατ’ αρχήν τα παιδιά το ευχαριστιούνται, το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό και αυτό που κάνουμε είναι να δουλεύουμε πάνω σε τεχνικές επιδεξιότητες, έτσι ώστε να βελτιώσουμε την τεχνική τους, το οποίο είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι ειδικά για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Είδατε να υπάρχουν ταλέντα;

Ναι έχω δει ότι υπάρχουν μερικοί καλοί παίκτες.

Μπορεί κάποιο από αυτά τα ταλέντα να κάνει καριέρα στον Άγιαξ;

Εμείς όπως λέμε στον Άγιαξ (ειδικεύεται στους Κ9 για πολλά χρόνια) από την μικρή ηλικία, μέχρι να φτάσεις σε υψηλό επίπεδο, σίγουρα ο δρόμος είναι μακρύς και σίγουρα πολλά μπορούν να συμβούν, κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού.

Δουλεύω και ειδικεύομαι στα παιδιά κάτω των 9 ετών και στα πολλά χρόνια που βρίσκομαι στην ακαδημία του Άγιαξ, μου έχουν έρθει παίκτες τους οποίους όταν είδα για πρώτη φορά θεώρησα ότι έχουν πολλές πιθανότητες να φθάσουν ψηλά. Τα περισσότερα παιδιά δεν έφθασαν και μερικά παιδιά που ήταν τότε μέτρια, μερικά έφτασαν να παίξουν σε υψηλό επίπεδο. Οπότε δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος.

Τις περισσότερες φορές μπορείς να δεις κάποιον από τη μικρή ηλικία και να τον παρατηρείς να βελτιώνεται όσο μεγαλώνει, αλλά συμβαίνει και μερικές φορές, κάποιο παιδί 9 χρονών να είναι μέτριο στην αρχή και στη συνέχεια να μπορέσει με τη δουλειά, την υπομονή και τον καλό του χαρακτήρα να φτάσει να παίξει στην πρώτη ομάδα.

Γιατί νομίζετε ότι συμβαίνει αυτό;

Μεγάλο ρόλο παίζει ο χαρακτήρας κάθε παίκτη, η νοοτροπία καλύτερα. Πάνω απ’ όλα και πρώτα απ’ όλα, βλέπουμε τις τεχνικές επιδεξιότητες, αλλά και η νοοτροπία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Οπότε ένας πολύ καλός παίκτης με καλή τεχνική και όχι τη σωστή νοοτροπία, πολλές φορές δεν φθάνει σε υψηλό επίπεδο. Και το αντίθετο μπορεί να συμβεί, δηλαδή ένας μέτριος παίκτης μπορεί με τη δουλειά να βελτιωθεί και έχοντας τη σωστή νοοτροπία να φτάσει στην πρώτη ομάδα.

Στον Άγιαξ, στην Ολλανδία ψάχνουμε για τέσσερα βασικά πράγματα. Το τεχνικό κομμάτι, τις τεχνικές επιδεξιότητες, τη διορατικότητα, την προσωπικότητα και την ταχύτητα. Αυτά είναι τα τέσσερα ποιο σημαντικά πράγματα, που πρέπει να έχει ένας παίκτης.

Για να φτάσουμε σε υψηλό επίπεδο, στην πρώτη ομάδα, πρέπει και από τα τέσσερα αυτά στοιχεία να έχουμε πολύ υψηλά νούμερα.

Δείτε όλη τη συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο:

{youtube width=”610″ height=”340″}GNOkVwZ1wGo{/youtube}

Για όσους επιθυμούν να πάρουν μέρος στο καμπ, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μόνο για το δεύτερο πενθήμερο (6-10 /7).

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ

Σχόλια