Πουρλιοτόπουλος: «Ο Ολυμπιακός έσπασε τον άγραφο νόμο των ακαδημιών»

Ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, υπεύθυνος ακαδημιών του ΠΑΟΚ, μίλησε στον Arena 89,4 και αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν τις ακαδημίες, καθώς και για το θέμα του Στρέντζου, δηλώνοντας πως ο Δικέφαλος έχει στείλει εξώδικο στον Ολυμπιακό!

Αναλυτικά τα όσα είπε

Για τις μεταγραφές που γίνονται:

«Είναι συλλογική δουλειά. Υπάρχει συγκεκριμένο τμήμα σκάουτινγκ. Ανάλογα με το κάθε παιδί το παρακολουθούμε και είμαστε τέσσερα άτομα που επιλέγουμε. Ο προπονητής της ηλικίας του ο προπονητής της επόμενης ομάδας, ο σκάουτερ και εγώ ο ίδιος. Επίσημα έχουμε δύο σκάουτερ αλλά σε όλη την Ελλάδα λειτουργούμε με ένα δίκτυο 40 συνεργατών. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις και την οικογένεια. Έχουμε την ευθύνη όχι μόνο να δημιουργήσουμε ποδοσφαιριστές αλλά και σωστούς χαρακτήρες»

Για τις έγραφες και τα στάδια που περνάνε οι ποδοσφαιριστές:

«Φέτος θα ξεκινήσουμε να γράφουμε παιδιά από το 2008. Έχουμε κάνει όλη την διαδικασία. Η ακαδημία είναι χωρισμένη στην σχολή ποδοσφαίρου που πάνε τα παιδιά από το 2005-08 και είναι καθαρά εκπαιδευτικό κομμάτι. Μετά είναι τα αγωνιστικά τμήματα όπου γίνεται καθαρή επιλογή των ποδοσφαιριστών που θα συνεχίσουν να αγωνίζονται»

Για την Κ11 που κέρδισε στην Ρωσία:

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η εκπαίδευση και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και συγχαρητήρια στα παιδιά και τους προπονητές του»

Για τον Σαββίδη:

«Σίγουρα χρειάζονται πολλά λεφτά. Τα πράγματα έχουν αλλάξει πάρα πολύ προς το καλύτερο. Μας έχει δοθεί η δυνατότητα να λύσουμε όλα τα λειτουργικά μας έξοδα. Ευχής έργον είναι το αθλητικό κέντρο αν γίνει, και τότε θα είναι ακόμη καλύτερα τα πράγματα. Αυτή την στιγμή οι εγκαταστάσεις είναι το μοναδικό που λείπει. Μόλις γίνει αυτό η ακαδημία θα περάσει σε άλλο επίπεδο»

Αν ο στόχος είναι να πηγαίνουν παιδιά στην ανδρική ομάδα:

«Αυτό ακριβώς. Αυτό που θα θυμόμαστε πάντα είναι παιδιά όπως ο Κάτσε, και όλα τα παιδιά που ανέβηκαν. Από το 2008 ξεκίνησε το όνειρο της διοίκησης να δημιουργήσει Έλληνες ποδοσφαιριστές. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει και πρέπει να επιμορφωνόμαστε και εμείς καθημερινά»

Για  την περίπτωση Στρέντζου:

«Υπάρχει ένας ηθικός άγραφος νόμος. Ποτέ καμία ομάδα δεν ενοχλεί παιδιά ακαδημιών από άλλη ομάδα. Εκτός και αν  θέλουν να φύγουν η δεν έχουν δελτίο. Εκτός από την περίπτωση Στρέντζου. Ο Ολυμπιακός έσπασε αυτόν τον άγραφο νόμο. Οι υπόλοιπες περιπτώσεις είναι παιδιά που δεν έχουν δελτία. Ο Στρέντζος είχε δελτίο και ιδιωτικό συμφωνητικό εμείς κάναμε την κίνηση να τον φωνάξουμε για επαγγελματικό συμβόλαιο αλλά αρνήθηκε. Υπάρχουν σαφείς κανόνες και νόμοι και γι’ αυτό στάλθηκε και το εξώδικο»

Για την περίπτωση Μίσκοβιτς:

«Ήταν ελεύθερος να επιλέξει. Δεν είχε δελτίο. Οι ομάδες τις Θεσσαλονίκης δεν έχουν ποτέ προβλήματα μεταξύ τους»

Για τα παιδιά που πάνε στην πρώτη ομάδα και φεύγουν δανεικοί:

«Σε όλες τις ποδοσφαιρικά ανεπτυγμένες χώρες υπάρχει ένα μεταβατικό στάδιο. Δεν είναι εύκολο για έναν 17χρονο να πάρει θέση στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Παίκτες όπως ο Κάτσε και ο Αθανασιάδης πήγαν δανεικοί, ψήθηκαν και τώρα έχουν θέση βασικού. Ένα μικρό ποσοστό σίγουρα μπορεί να παίξει και απευθείας αλλά έχει να κάνει και με την θέση»

 

Σχόλια