Μπατίστα: «Δεν είμαι ούτε ουρανοκατέβατος, ούτε ζητιάνος»

Την έντονη δυσαρέσκεια του για δημοσιεύματα του Τύπου, που άσκησαν σκληρή κριτική για το πέρασμα του από τις ακαδημίες της ΑΕΚ, εξέφρασε μέσω επιστολής του ο Ντανιέλ Μπατίστα.

Ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ Κ-20 τόνισε ότι παρά το ότι τον τελευταίο χρόνο εργαζόταν απλήρωτος, άφησε έργο στην ομάδα, αφού κατά την διάρκεια της θητείας του πολλοί παίκτες ανέβηκαν στην πρώτη ομάδα και μερικοί από αυτούς έφεραν χρήματα στον σύλλογο.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει κεφτεδολόγους αυτούς που του ρίχνουν λάσπη, ενώ επισημαίνει ότι το ελάχιστο που απαιτεί είναι σεβασμός στο πρόσωπο του.

Αναλυτικά η επιστολή του Μπατίστα:

«Επιστολή προς τα ΜΜΕ

Είναι πραγματικά λυπηρό, να υπάρχουν δημοσιεύματα στον Τύπο, τα οποία προσπαθούν να σπιλώσουν το όνομά μου, με κατηγορίες τύπου, «δεν ήξερα τη δουλειά μου». Πρόκειται για κείμενα μίσους, που υπογράφονται από ανθρώπους, οι οποίοι ήταν πάντοτε καλοί στο “γλύψιμο” προσώπων που έκαναν κουμάντο στην ομάδα. Το ίδιο προσπαθούν να κάνουν τώρα με τον Μελισσανίδη, τον οποίο είχαν ξεχάσει κάποια χρόνια πριν, όταν ήθελε να μπει στην ΑΕΚ και τον άδειασαν.

Ήμουν στην ΑΕΚ τα τελευταία τρία χρόνια, στα οποία πολλοί παίκτες ανέβηκαν από τους Νέους στην πρώτη ομάδα, όπως οι Κλωναρίδης, Φούντας, Παπαδημητρίου, Σέρτζιο, Νικόλτσης, Γροντής, Νικολιάς, Ντούμπερετ, Μάλτσι κ.α.. Μερικοί από αυτούς έφεραν χρήματα στην ομάδα, λόγω μεταγραφών τους στο εξωτερικό (βλέπε Κλωναρίδης, Παπαδημητρίου). Τον τελευταίο χρόνο εργαζόμουν απλήρωτος. Παρ’ όλα αυτά προσπαθούσα να είμαι σωστός στις υποχρεώσεις μου. Δούλευα πολύ με τους παίκτες και επειδή με μερικούς υπήρχε αδυναμία στη μετακίνησή τους, τους διευκόλυνα εγώ με το αυτοκίνητό μου, ξοδεύοντας βενζίνη. Συνεπώς, άφησα έργο στην ομάδα, παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες.

Δεν φτάνει λοιπόν που απομακρύνθηκα από την ΑΕΚ, χωρίς να με καλέσει ούτε ένας άνθρωπος και να μου εξηγήσει αντρίκια, «δεν σε θέλουμε για τους εξής λόγους», έρχονται και ορισμένοι… κεφτεδολόγοι για να μου ρίξουν λάσπη.

Ο κόσμος πρέπει να μάθει. Ξέρω πολύ καλά τη δουλειά μου, δεν είμαι ούτε ουρανοκατέβατος, ούτε ζητιάνος για να ζητήσω σύνταξη από την ΑΕΚ. Υπηρέτησα την ομάδα ως ποδοσφαιριστής της και ως προπονητής των Ακαδημιών της. Το ελάχιστο που απαιτώ, είναι σεβασμός στο πρόσωπό μου».

Σχόλια