Τσάνας: «Άξια νικήτρια η Γαλλία»

Έναν πλήρη απολογισμό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Νέων έκανε ο Κώστας Τσάνας, αναφερόμενος στη δική μας Εθνική, τις ομάδες που ξεχώρισαν και το επίπεδο της διοργάνωσης.

Λίγες μέρες μετά την λήξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Νέων, ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Κ-20, Κώστας Τσάνας, μίλησε στο epo.gr, σχολιάζοντας την κατάκτηση του τίτλου από τη Γαλλία. Επίσης, ο εκλέκτορας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μίλησε για το αγωνιστικό και ανταγωνιστικό επίπεδο της διοργάνωσης, τις ομάδες που κατά την άποψή του ξεχώρισαν, καθώς και για την παρουσία της ελληνικής ομάδας στο τουρνουά.

-Θα θέλαμε το σχόλιό σας για την κατάκτηση του Μουντιάλ από την Γαλλία. 
«Το γεγονός ότι η Γαλλία κατέκτησε του Παγκόσμιο Κύπελλο είναι απολύτως δίκαιο και άξιο εκ μέρους της. Κι αυτό γατί πρόκειται για μια ομάδα που διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν δουλευτεί σωστά. Αυτό αποδεικνύεται και από την παρουσία των Γάλλων παικτών στους συλλόγους που ανήκουν και από τη συνολική τους πορεία στο τουρνουά της Τουρκίας».

-Έχετε προσωπική άποψη για την Γαλλία, καθώς η Ελλάδα έπαιξε ένα φιλικό μαζί της πριν από το τουρνουά της Τουρκίας.
«Ναι, τους είχαμε αντιμετωπίσει σε ένα φιλικό και είχαμε παρακολουθήσει σε video τους προηγούμενους αγώνες που είχαν δώσει. Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η αγωνιστική σταθερότητα και το γεγονός πως ακόμα και όταν βρίσκονται σε κακή μέρα, διαθέτουν παίκτες με ποδοσφαιρική ποιότητα, οι οποίοι καταφέρνουν να οδηγούν την ομάδα στη νίκη».

-Σας έκανε κάτι εντύπωση από την έκβαση των αγώνων στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων;
«Εκτός ίσως από τον αποκλεισμό της Ισπανίας από την Ουρουγουάη, η πορεία των ομάδων στο τουρνουά ήταν η αναμενόμενη. Το Ιράκ, μέσω της εντυπωσιακής του παρουσίας, απέδειξε ότι διαθέτει ένα αξιόμαχο σύνολο και πολύ πάθος. Οι Ιρακινοί παίκτες το ήθελαν και είχαν την ικανότητα να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της διοργάνωσης. Επίσης, η Ουρουγουάη, αποκλείοντας την Ισπανία και στη συνέχεια το Ιράκ, κέρδισε επάξια μια θέση στον τελικό και την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο, έχοντας ίσες πιθανότητες με τους Γάλλους».

-Τι θα λέγατε, λοιπόν, για ό,τι συνέβη σε γενικές γραμμές στο τουρνουά;
«Συνολικά, το επίπεδο των ομάδων που συμμετείχαν στο τουρνουά ήταν πολύ υψηλό. Αυτό αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα των αγώνων, στους οποίους, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Αυτό που έχει εξέχουσα σημασία από πλευράς εμπειριών είναι ότι μας δόθηκε η ευκαιρία να γίνουμε μάρτυρες της διαφορετικότητας του ποδοσφαιρικού στυλ, ανά τις ηπείρους και να παρατηρήσουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε ομάδας, σε επίπεδο κουλτούρας και ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας».

-Για τη συμμετοχή της ελληνικής ομάδας, τι έχετε να πείτε σήμερα; 
«Πλέον, έχει περάσει κάποιο διάστημα ύστερα από την επιστροφή μας στην Ελλάδα. Οι σκέψεις συνεχίζονται. Όμως, αυτό που εξακολουθώ να επεξεργάζομαι είναι οι λόγοι για τους οποίους τα γεγονότα πήραν τη συγκεκριμένη τροπή και όχι τι θα μπορούσε να έχει γίνει διαφορετικά. Ψάχνω την αιτία πίσω από τα πράγματα, γιατί πιστεύω πως αυτή ανοίγει το δρόμο που οδηγεί στο μέλλον. Το παρελθόν δεν αλλάζει, αλλά μπορούμε να μάθουμε πολλά από αυτό και να βγούμε κερδισμένοι. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που οι ποδοσφαιριστές έζησαν αυτήν την εμπειρία, με όλη την γκάμα των συναισθημάτων που τη συνόδευσε. Είμαι σίγουρος πως θα την κρατήσουν για πάντα στο μυαλό τους και στην καρδιά τους ως πολύτιμο εφόδιο».

Σχόλια