Κολέτ : «Εμείς φτιάχνουμε ταλέντα και αυτοί μας τα κλέβουν…»

Οργισμένος ο πρόεδρος της Εσπανιόλ, Ζοάν Κολέτ, καταγγέλλει την Μπαρτσελόνα πως με αθέμιτους τρόπους της «κλέβει» νεαρούς ποδοσφαιριστές

Μπορεί οι ακαδημίες της Μπαρτσελόνα να θεωρούνται οι κορυφαίες του κόσμου σε παραγωγή ταλέντων, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι «μπλαουγκράνα» δεν ρίχνουν… κλεφτές ματιές ακόμη και στους γείτονες για να βρουν ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί.

Πολλές φορές μάλιστα –όπως καταγγέλλει η Εσπανιόλ– δεν αρκούνται στις ματιές, αλλά βάζουν… χέρι κανονικά και με το νόμο, αφού τις προηγούμενες ημέρες πέντε νεαροί ποδοσφαιριστές της αποφάσισαν να αλλάξουν στρατόπεδο.

Και μπορεί η περίφημη ακαδημία της Μπάρτσα, η περήφανη Μασία να είναι μια από τις καλύτερες στον κόσμο ωστόσο και αυτή της Εσπανιόλ θεωρείται μια από τις καλύτερες στην Ισπανία.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της ομάδας, Ζοάν Κολέτ, τόνισε πως ο καταλανικός σύλλογος καυτηρίασε τις τακτικές της Μπαρτσελόνα και ζήτησε προστασία από την ισπανική λίγκα.

«Δεν είμαστε εδώ για να παράγουμε ποδοσφαιριστές για λογαριασμό άλλων ομάδων. Από εδώ κι εμπρός οι εκπρόσωποι άλλων συλλόγων θα μπορούν να παρακολουθούν προπονήσεις των ακαδημιών μόνο εφόσον έχουν εξασφαλίσει ειδική άδεια. Παράλληλα, όλοι οι παίκτες μας θα υπογράφουν ειδικά συμβόλαια για όσο διάστημα θα προπονούνται στην ομάδα. Πρέπει η λίγκα να λάβει μέτρα για να μην συμβεί κάτι ανάλογο», τόνισε ο Κολέτ.

Σχόλια