Κώστας Τσάνας: «Πιστεύω στην ομάδα και τους παίκτες μου και στο τέλος θα επιτύχουμε το στόχο μας»

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Τσάνας μετά τη λήξη του αγώνα της Εθνικής Κ-20 με το Μάλι για την τελική φάση του Μουντιάλ Νέων 2013, δήλωσε:

«Ξέραμε ότι το παιχνίδι με το Μάλι θα είναι δύσκολο. Κι αυτό αποδείχθηκε περίτρανα αφού το Μάλι έχει όλα τα χαρακτηριστικά που ξέραμε ότι έχει.

Δεν είμαστε τόσο χαρούμενοι με την εμφάνιση και το αποτέλεσμα. Κι αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο μετά το παιχνίδι αυτό είναι να βγάζουμε μέσα στο γήπεδο το αγωνιστικό αποτέλεσμα που θέλουμε, αλλά που φάνηκε καθαρά ότι δεν μπορούσαμε σε κάποιες στιγμές του παιχνιδιού.

Πρέπει να βελτιωθούμε για τα επόμενα ματς, για να βγάλουμε τα πράγματα που μπορούμε στους αγώνες. Βλέποντας τα αποτελέσματα γενικότερα στον όμιλό μας, όλοι διαπιστώνουμε ότι είναι ένας ισορροπημένος όμιλος και με διαφορές ελάχιστες μεταξύ των ομάδων.

Αυτό που θα επιδιώξουμε άμεσα είναι να βρούμε τις δυνάμεις ώστε με την Παραγουάη να κάνουμε αυτό που μπορούμε καλύτερα και να σφραγίσουμε το εισιτήριο της πρόκρισης.

Πιστεύω στην ομάδα και τους παίκτες μου και στο τέλος θα επιτύχουμε το στόχο μας».

Δηλώσεις διεθνών

Οι Δημήτρης Διαμαντάκος, Αντώνης Ράνος, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος και Παναγιώτης Μπάλλας μετά τη λήξη του αγώνα με το Μάλι μίλησαν για την περαιτέρω πορεία της Εθνικής Κ-20 στην τελική φάση του Μουντιάλ Νέων 2013:

Δημήτρης Διαμαντάκος: Παίξαμε απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, που έχει ποδοσφαιριστές με πλούσια αθλητικά προσόντα. Στόχος μας ήταν η νίκη ώστε να εξασφαλίσουμε μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου, όμως, παιχνίδι που δεν μπορείς να το κερδίσεις καλύτερα είναι να μην το χάσεις. Μπορούμε και με τους τέσσερις βαθμούς να προκριθούμε στους «16», όμως, δεν θα μείνουμε σε αυτό και θα πάμε στο τελευταίο ματς για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα και να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Αντώνης Ράνος: Δεν κάναμε την εμφάνιση που θέλαμε και μπορούσαμε. Δεν παίζαμε μόνοι μας, είχαμε απέναντί μας μια εξαιρετική ομάδα. Το αποτέλεσμα μας φέρνει ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση και θα πρέπει να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη σοβαρότητα και πειθαρχία και εναντίον της Παραγουάης για να προκριθούμε.

Κώστας Τριανταφυλλόπουλος: Αν δει κανείς τα αποτελέσματα του ομίλου στις δύο πρώτες αγωνιστικές θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικά δύσκολο και ισορροπημένο όμιλο και με όλα τα αποτελέσματα ανοιχτά. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την εμφάνιση που κάναμε, όμως, είναι θετικό που πήραμε την ισοπαλία, αποτέλεσμα που μας οδηγεί πιο κοντά στον πρωταρχικό μας στόχο, δηλαδή την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Παναγιώτης Μπάλλας: Είχαμε σήμερα μια τεράστια ευκαιρία να πάρουμε και μαθηματικά την πρόκριση στους «16», αλλά δεν καταφέραμε αυτόν τον στόχο. Πάμε στο επόμενο ματς συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι όπως και στα δύο πρώτα παιχνίδια για να κλειδώσουμε την πρόκριση και την επίτευξη του βασικού μας στόχου. Ο αντίπαλός μας ήταν δύσκολος, έπαιξε όπως παίζουμε κι εμείς, με πρέσινγκ διαρκές σε όλους τους χώρους και προσπάθεια να βγάλει γρήγορες αντεπιθέσεις. Ο ρυθμός για εμάς ήταν δύσκολος, αλλά τα καταφέραμε και δεν δώσαμε ευκαιρίες στους αντιπάλους. Μας έλειψε και η τύχη ειδικά στη φάση του Αντρέα (Μπουχαλάκη).

Σχόλια