«Έχετε παίκτες που κάνουν τη διαφορά»

Ο προπονητής της Εθνικής Γαλλίας Κ-20, αντιπάλου της Ελλάδας στη φιλική αναμέτρηση της 11ης Ιουνίου στο Ρομοραντίν, Πιέρ Μανκοφσκί, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ για την προετοιμασία και τους στόχους της ομάδας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων της Τουρκίας, ενώ αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Με ποιον τρόπο προετοιμάζεστε για το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων; Κάνετε κάποια ειδική προετοιμασία καθώς θα αντιμετωπίσετε ομάδες με διαφορετικά στιλ ποδοσφαίρου;

Οι 21 παίκτες και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής συγκεντρώθηκαν στις αρχές Ιουνίου στο Clairefontaine. Την πρώτη εβδομάδα πραγματοποιήσαμε προπονήσεις σε καθημερινή βάση και στη συνέχεια προγραμματίσαμε δύο φιλικά ματς με την Ελλάδα και την Κολομβία. Επικεντρώνουμε την προσοχή μας στη δική μας προετοιμασία, στο δικό μας παιχνίδι και δεν προσαρμοζόμαστε σε αυτό των αντιπάλων.

Αυτή θα είναι η πέμπτη συμμετοχή της Γαλλίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων, χωρίς να το έχει κατακτήσει έως τώρα. Πιστεύετε ότι αυτό το καλοκαίρι έχετε περισσότερες πιθανότητες για να φτάσετε στην κορυφή;

Είναι επίσης η πρώτη φορά που η ομάδα κάτω των 20 της Γαλλίας συμμετέχει σε δύο συνεχόμενα Παγκόσμια Κύπελλα. Το 2011 στην Κολομβία κατακτήσαμε την 4η θέση.  Ελπίζουμε στην Τουρκία να πετύχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Ποια θεωρείτε ότι αποτελούν τα φαβορί για τον τίτλο;

Είναι πάντα δύσκολο να χρίζουμε φαβορί σε διεθνή ποδοσφαιρικά τουρνουά νέων, γιατί δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εκ των προτέρων την πραγματική κατάσταση και τις πραγματικές δυνατότητες κάθε ομάδας. Η πρώτη έκπληξη για όλους ήταν η απουσία της Βραζιλίας και της Αργεντινής από το τουρνουά. Ομάδες της Λατινικής Αμερικής βρίσκονται πάντα στην κορυφαία τετράδα, όπως επίσης η Ισπανία. Αλλά και τις αφρικανικές ομάδες είναι δύσκολο να τις αντιμετωπίσεις. Πιστεύω ότι αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι πιο ανοιχτό και θα προκύψουν πολλές εκπλήξεις κατά τη διάρκειά του.

Ποια είναι η γνώμη σας για την ελληνική ομάδα;

Η Εθνική σας είναι μια καλή ομάδα και δύσκολα χάνει το ρυθμό της. Διαθέτει πολύ καλή αμυντική λειτουργία και παίκτες που κάνουν τη διαφορά. Η δεύτερη θέση της στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων δεν ήταν έκπληξη για μένα και θεωρώ ότι έχει τις δυνατότητες να κάνει ένα καλό τουρνουά στην Τουρκία.

Γενικά, τι μπορούν να περιμένουν οι φίλοι του ποδοσφαίρου από αυτό το τουρνουά;

Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο αποτελεί πάντα ένα εξαιρετικό γεγονός. Για τους παίκτες, για τα μέλη των αποστολών και τους φιλάθλους. Θα είναι μια όμορφη περιπέτεια τόσο σε αθλητικό επίπεδο όσο και σε προσωπικό για τον καθένα που θα βρεθεί εκεί.

 

Σχόλια