«Υπάρχουν παιδιά που μπορούν να στελεχώσουν τον Παναθηναϊκό»

Στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ φιλοξενήθηκε ο Κώστας Ταράσης εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως οι ακαδημίες του Παναθηναϊκού θα αναδείξουν αρκετούς παίκτες που θα στελεχώσουν την πρώτη ομάδα.

Ο προπονητής της ομάδας Παίδων Κ15 της ακαδημιας του Παναθηναϊκού, μίλησε για τη σημαντικότητα των υποδομών στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Ακόμη, απάντησε στις ερωτήσεις των σπουδαστών, αναλύοντας την ελληνική ποδοσφαιρική κατάσταση.

Διαβάστε τα όσα δήλωσε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ:

Για το αν η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ έχει δημιουργήσει πρόβλημα στις ακαδημίες
«Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πρώτη ομάδα δεν έχουν επηρεάσει καθόλου τις ακαδημίες. Το μπάτζετ βγαίνει από την αρχή της σεζόν και σε εμάς αυτό δεν έχει αλλάξει, ούτε έχει μειωθεί». 

Για τον τρόπο που δουλεύουν οι ακαδημίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν
«Οι ακαδημίες και η δουλειά που γίνεται εκεί χρειάζεται υπομονή, κάτι που δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Η Μπαρτσελόνα χρειάστηκε 20 χρόνια για να φτάσει στο επίπεδο που παίζει τώρα. Στην Ελλάδα αν δουλεύεις με ένα μοντέλο, το οποίο δεν σου αποφέρει άμεσα καλά αποτελέσματα, τότε αυτομάτως ακυρώνεται. Στο εξωτερικό τα πράγματα δεν είναι έτσι. Αρχικά, υπάρχει ένας άνθρωπος -ειδικός- που θα εξετάσει το μοντέλο και στη συνέχεια η ομάδα θα δουλέψει πάνω σε αυτό σε βάθος χρόνου». 

Για τον αν υπάρχουν παιδιά στις ακαδημίες που άμεσα μπορούν να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού
«Υπάρχουν παιδιά που μπορούν να παίξουν στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, πέρα από τις αγωνιστικές τους ικανότητες χρειάζεται και στήριξη. Δεν είναι εύκολο να αγωνιστείς στην πρώτη ομάδα σε τέτοιο επίπεδο. Παράδειγμα αποτελεί η ΑΕΚ. Δεν μπορείς να βάλεις 11 νέα παιδιά σε μια ομάδα του βεληνεκούς του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ».

Δείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ το σχετικό βίντεο

Σχόλια