Μαυρίας-Φουρλάνος: «Ακολουθούν και άλλα παιδιά, που θα στελεχώσουν την πρώτη ομάδα»

Πέρυσι υπήρξαν συμπαίκτες στην ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού, αλλά φέτος τα πράγματα έχουν σοβαρέψει. Προπονούνται και αγωνίζονται στην πρώτη ομάδα, έχοντας ως στόχο αρχικά να βοηθήσουν για την κατάκτηση του τίτλου, πρώτου δικού τους, αλλά και στη συνέχεια η καθιέρωση. Ο λόγος για τους πιτσιρικάδες του Τριφυλλιού, Στέφανο Καπίνο, Χάρη Μαυρία και Σπύρο Φουρλάνο, που παρά το νεαρό της ηλικίας τους “μεγάλωσαν” απότομα και ζουν το όνειρό τους.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δείχνει εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά, που έρχονται από τα σπλάχνα της ομάδας και τα στηρίζει. Ο Καπίνο στα 17 του χρόνια μετράει ήδη εφτά συμμετοχές, έξι ως βασικός, ο επίσης 17χρονος Μαυρίας έχει παρουσιαστεί από πέρυσι και σταδιακά παίρνει όλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ενώ ο 18χρονος Φουρλάνος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του κόντρα στον ΟΦΗ.

Οι δύο τελευταίοι μίλησαν στο συνδρομητικό κανάλι για την εμπειρία τους αυτή, στάθηκαν στη διάθεση του Φερέιρα να προωθήσει και να βασιστεί στα νέα παιδιά και εκφράζουν την επιθυμία τους να κατακτήσουν το πρώτου τίτλο με τον Παναθηναϊκός.

Μαυρίας: Είναι σημαντικό να παίρνουμε ευκαιρίες

Πέρυσι ο Καπίνο, ο Φουρλάνος και εσύ ήσασταν στην ομάδα Νέων και φέτος παίζετε στην πρώτη ομάδα…

“Είναι κάτι πολύ ευχάριστο. Ο Παναθηναϊκός και ειδικά αυτός ο Παναθηναϊκός, ο οποίος παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, να βασίζεται σε μικρά παιδιά. Είναι σημαντικό να παίρνουμε τις ευκαιρίες μας και να αποδίδουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Και φυσικά να βοηθάμε την ομάδα”.

Είσαι ο πιο… έμπειρος από τους μικρούς. Το οφείλεις αυτό στον Φερέιρα, που τολμά να χρησιμοποιεί μικρούς;

“Στον προπονητή μας αρέσει να χρησιμοποιεί μικρά παιδιά στην πρώτη ομάδα και δεν είμαστε μόνο εμείς. Είναι και άλλοι, όπως ο Ζέκα. Είναι ευχάριστο να παίρνουμε χρόνο συμμετοχής και εμείς προσπαθούμε για το καλύτερο”.

Αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός πήρε τρεις βαθμούς, έστω και αν ήταν τόσο καλός όσο στα προηγούμενα παιχνίδια;

“Έγινε ένα ωραίο παιχνίδι. Αρχίσαμε πιο δυνατά και συγκεντρωμένα, προηγηθήκαμε και ελέγξαμε το ρυθμό. Στο δεύτερο μέρος αρχίσαμε πάλι δυνατά, μετά πέσαμε λίγο. Ήταν ένα παιχνίδι που δεν πήγε όπως θα θέλαμε, αλλά κρατάμε τα καλά”.

Είναι σημαντικό ότι σε μία μέρα που ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός, πήρε τους τρεις βαθμούς;

“Είναι πολύ σημαντικό. Ειδικά εν όψει των επόμενων αγώνων”.

Ο κόσμος σας ζητούσε τον τίτλο…

“Αυτό το θέλει ο κόσμος, το θέλουμε και εμείς. Για αυτό αγωνιζόμαστε και αυτό συνεχίζουμε να κάνουμε”.

Φουρλάνος: Αξέχαστο το ντεμπούτο μπροστά στον κόσμο μας

Σπύρο έζησες αυτό που ήθελες πάντα… Το όνειρο που είχες τόσα χρόνια στην Παιανία…

“Σίγουρα είναι ένα τρομερό συναίσθημα να παίξω μπροστά στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Θα μου μείνει αξέχαστο. Πέρα απ’ αυτό, συνεχίζω τη σκληρή δουλειά, για να μπορέσω να πάρω τις ευκαιρίες μου και να μπορέσω να καθιερωθώ”.

Αυτό που είδαμε σήμερα, δεν συνηθίζεται. Δύο 17χρονοι και ένας 18χρονος στον αγωνιστικό χώρο, προερχόμενοι από την ακαδημία του Παναθηναϊκού.

“Στον Παναθηναϊκό γίνεται πολύ καλή δουλειά στην ακαδημία. Αυτό φαίνεται από εμάς που παίρνουμε σταδιακά τις ευκαιρίες μας και από πίσω ακολουθούν και άλλα παιδιά, που θα στελεχώσουν την πρώτη ομάδα”.

Τι σου ζήτησε ο Φερέιρα στο ντεμπούτο σου;

“Να είμαι ήρεμος, να απολαύσω την εμπειρία και να ευχαριστηθώ τα λεπτά που απομένουν”.

Πλέον αρχίζει μία πρόκληση και για τη δική σου καριέρα;

“Εννοείται. Έχει αρχίσει από την προετοιμασία, αλλά τώρα έχω ένα έξτρα κίνητρο να δουλέψω σκληρότερα και να πάρω τις ευκαιρίες που μου αξίζουν”.

Συνδύασες το ντεμπούτο σου με νίκη του Παναθηναϊκού. Πως κρίνεις το τελικό αποτέλεσμα;

“Παρότι είχαμε τον έλεγχο, δεν ήμασταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Αλλά αυτό που μετράει είναι η νίκη και οι βαθμοί”.

Για άλλη μία φορά ο κόσμος προσήλθε μαζικά στο Ολυμπιακό Στάδιο και σας συμπαραστάθηκε…

“Ο κόσμος λειτουργεί ως ο 12ος παίκτης για την ομάδα. Πιστεύω ότι πρέπει να έρχονται κάθε Κυριακή γήπεδο, ώστε να μας υποστηρίζουν και να μας βοηθήσουν να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα”.

Ο Παναθηναϊκός παραμένει πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα. Πως βλέπεις τη συνέχεια;

“Αν εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανένα. Πιστεύω  ότι  στο τέλος θα κατακτήσουμε τον τίτλο”.

sport.gr

Σχόλια