Σέντρα στο Πρωτάθλημα «Φούρνοι Ζορπάς» στην Κύπρο

Με τη συμμετοχή 149 ομάδων και πάνω από 2.000 παιδιών, 6-14 χρόνων, ξεκινάει το Σάββατο, 3 Νοεμβρίου το Πρωτάθλημα ακαδημιών «Φούρνοι Ζορπά», το μεγαλύτερο πρωτάθλημα ακαδημιών της Κύπρου.

Η δράση θα εξελίσσεται σχεδόν σε όλα τα γήπεδα της Λευκωσίας, από τους Εργάτες μέχρι τη Νήσου.

Λεπτομέρειες της διοργάνωσης δόθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής σε συνέντευξη Τύπου, με παρόντες, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, τους Κώστα Ευθυμιάδη, Άντρο Κουλουμπρή και Κούλλη Παυλίδη παρουσια του διευφτυνον συμβουλου της εταιριας κ. Κωστας ζορπάς και την διευθυντριας μαρκετινγ γεωρίας μπέλλας και εκπροσωπου της εταιρίας puma.

Το Πρωτάθλημα ακαδημιών «Φούρνοι Ζορπά» χωρίζεται σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, θα διεξαχθεί η διοργάνωση δύο γύρων, με τις ομάδες να σκοράρουν βαθμούς, ενώ στη δεύτερη φάση θα διεξαχθούν αγώνες νοκ άουτ, ώστε ένα προκύψουν οι νικητές κάθε κατηγορίας, δύο εβδομάδες πριν το Πάσχα του 2013 (μέσα Απριλίου).

Υπάρχουν οκτώ ηλικιακές κατηγορίες, για παιδιά γεννηθέντα το 1998-99, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005 και 2006.

Όλους τους αγώνες θα διευθύνουν διπλωματούχοι διαιτητές ενώ σε κάθε γήπεδο θα υπάρχει άτομο με δίπλωμα πρώτων βοηθειών.

Την περασμένη εβδομάδα οι προπονητές των ομάδων που λαμβάνουν μέρος, διοικητικά στελέχη των ακαδημιών και  των διοργανωτών, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σεμινάριο αθλητικού μάνατζμεντ, με εισηγητή τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ. Νίκο Καρτακούλλη.

Μία καινοτομία του πρωταθλήματος επιτρέπει στην ομάδα που ηττάται με διαφορά τεσσάρων ή περισσότερων τερμάτων, να βάλει στο παιχνίδι επιπλέον ποδοσφαιριστή, που θα αποσύρεται μόλις η διαφορά πέσει κάτω από τα τέσσερα γκολ.

Μέγας χορηγός είναι οι Φούρνοι Ζορπά, κύριος χορηγος η Ιδιωτική Σχολή Φόρουμ στη Νήσου, χορηγός αθλητικού υλικού η αθλητική εταιρεία Puma , ενώ τη διοργάνωση υποστηρίζουν η Vandex, τα βιβλιοπωλεία Πάργα και η M&M Printings. Χωρίς τη στήριξη των χορηγών, που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία σε περίοδο κρίσης, η διοργάνωση του πρωταθλήματος θα ήταν σαφέστατα πολύ πιο δύσκολη υπόθεση. Την οργάνωση του πρωταθλήματος ανέλαβαι η εταιρία ASC SPORTS INNOVATION LTD.

Σχόλια