Φερέιρα: «Είναι σημαντικό οι μεγάλες ομάδες να φτιάχνονται από παίκτες οι οποίοι έρχονται από τις ακαδημίες…»

Μετά το νικηφόροι αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ ο προπονητής του Παναθηναϊκού  Ζεσουάλδο Φερέιρα, αναφέρθηκε και στις ακαδημίες.

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις του:

«Τρεις παίκτες από τις ακαδημίες έπαιξαν σήμερα! Η δουλειά μας είναι να προσπαθούμε καθημερινά να βελτιώνουμε τους παίκτες μας. Οι νέοι πρέπει να δουλέψουν μαζί μας, να βελτιωθούν και να δείξουν την ποιότητά τους.

Χρειάζεται μια καλή ομάδα για να τους υποστηρίξει. Ο χρόνος, ο οποίος παίζουν είναι σημαντικός ώστε να βελτιώνονται και να δείχνουν τις ικανότητές τους και κάθε φορά που υπάρχει δυνατότητα και τα πράγματα πηγαίνουν καλά θα συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί στο μέλλον, δεν μπορούμε να το προβλέψουμε και είναι σημαντικό να μπορούμε να έχουμε όλους τους παίκτες, όσο μπορούμε.

Είναι σημαντικό οι μεγάλες ομάδες να φτιάχνονται από παίκτες οι οποίοι έρχονται από τις ακαδημίες…

Θα ήθελα να ξεκινήσω με τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, ευχαριστώντας τους με τον τρόπο που συνόδευσαν την ομάδα και ήταν συνεχώς δίπλα μας, είναι η πρώτη φορά που είμαι στην Ελλάδα με τους οπαδούς να συνοδεύουν τόσο καλά και συνεχώς την ομάδα μας και χωρίς καπνογόνα και φωτοβολίδες δυσκολεύοντας την ατμόσφαιρα στο παιχνίδι. Ήταν ένας υγιής τρόπος και δεν εξεπλάγη, ήταν μια ατμόσφαιρα που μας άρεσε πάρα πολύ….

Ο ΟΦΗ έκλεισε πολύ τον άξονα και αναγκαστήκαμε να παίζουμε περισσότερο από τα άκρα. Να έχουμε αρκετή υπομονή στο παιχνίδι μας. Και ενώ πετύχαμε τρία γκολ δεν σημαίνει ότι ήμασταν τόσο ισχυροί όσο είμαστε.

Όλες οι ομάδες όταν αντιμετωπίζουν έναν τέτοιο αντίπαλο κοιτούν πως θα τον εξουδετερώσουν. Και υπήρχαν στιγμές που ενώ παίζαμε από τα άκρα δεν εξουδετερώσαμε τον αντίπαλο. Ο αγώνας δεν είχε την ροή που θα είχε σε άλλες περιστάσεις. Και είναι σημαντικό να πω, πως μετά από τρεις εβδομάδες που είχαμε συγκεντρωθεί σε ντέρμπι ο επόμενος αγώνας είναι πάντα επικίνδυνος και το είχα διατυπώσει σε δηλώσεις μου.

Επίσης μετά απ΄ αυτή την σειρά αγώνων ντέρμπι που έχουν μεγάλη συγκέντρωση επηρεάζει την ένταση των παικτών, λογικό φαινόμενο, αλλά παρόλο αυτά κερδίσαμε, είμαστε πρώτοι και κοιτάμε τους επόμενους αγώνες. Τελειώνοντας θα ήθελα να πω πως αξίζαμε την νίκη και τα γκολ επιτεύχθηκαν από διάφορους παίκτες με τον Λέτο να είναι πρώτος στον πίνακα των σκόρερ. Και θα έλεγα πως η ομάδα που παίζει και κερδίζει αποτελείται από τους παίκτες που είναι ικανοί να συμμετέχουν στην ομάδα.»

Σχόλια