«Όλοι γήπεδο με Βοσνία και να δείξουμε τον πολιτισμό μας»

Κάλεσμα στον φίλαθλο κόσμο να σταθεί για μία ακόμα φορά στο πλευρό της Εθνικής μας ομάδας απηύθυνε μέσω συνέντευξής του στο galanolefkofaros.gr ο πρόεδρος του «Γαλανόλευκου Φάρου», Νίκος Φλέκκας, κάνοντας παράλληλα έκκληση για πολιτισμένη συμπεριφορά δίχως ακρότητες. Επιπλέον, μίλησε για την «γαλανόλευκη» εκδρομή που ετοιμάζεται ενόψει Σλοβακίας ενώ επανέλαβε πως το «νεοσύστατο» κοινό της Εθνικής είναι καθαρά αιτία της αγωνιστικής συνέπειας και των επιτυχιών των Ελλήνων παικτών της τελευταίας δεκαετίας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Φλέκκα στον Δημήτρη Κωτσέλη:

-Είναι γεγονός ότι ο κόσμος γυρνάει σιγά-σιγά την πλάτη του στους συλλόγους και προτιμάει να πάει στο γήπεδο να δει την Εθνική ομάδα. Που πιστεύετε ότι οφείλετε αυτό και πώς θα καταφέρει η Εθνική να διατηρήσει τον κόσμο δίπλα της;

Όντως αυτό συμβαίνει, και το μεγάλο στοίχημα είναι να διατηρήσουμε το νέο αυτό κόσμο, τις οικογένειες και τα νέα παιδιά δίπλα στην ομάδα. Είναι ένας νέος κόσμος, που έχει βρεθεί στο πλευρό της Εθνικής λόγω των τεράστιων και συνεχιζόμενων επιτυχιών της την τελευταία δεκαετία και φυσικά αυτό οφείλεται στους διεθνείς. Η μεγάλη αγάπη που δείχνουν για το εθνόσημο και η σημασία που δίνουν στα ματς της ομάδας δεν περνάνε απαρατήρητα από τον κόσμο ο οποίος και επιβραβεύει την προσπάθειά τους. Σίγουρα, η τάση αυτή δεν μοιάζει με εκείνη του 2004 όπου μία ξαφνική επιτυχία έφερε τόσο κόσμο στο γήπεδο. Πλέον, πρόκειται για τη δημιουργία μίας νέας βάσης φιλάθλων για την Εθνική η οποία ελπίζουμε πως μέσα από τις διαρκείς χαρές που προσφέρει η ομάδα θα αυξάνεται συνεχώς.

-Πλέον η προσοχή στρέφεται στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Βοσνία όπου η Ελλάδα θα προσπαθήσει να κάνει το «3 στα 3». Αναμένουμε γεμάτο γήπεδο; Επιπλέον τι μήνυμα στέλνει ο Γαλανόλευκος Φάρος στον κόσμο που θέλει να έρθει στο «Καραϊσκάκη»;

Είμαστε πεπεισμένοι πως το γήπεδο θα είναι κατάμεστο. Η κερκίδα του Φάρου θα είναι στο κέντρο του γηπέδου και θα παλέψουμε για να δώσουμε παλμό με τις φωνές μας αλλά και να παραδειγματίσουμε όλους τους φίλους της ομάδας. Θέλω να τονίσω πως το βασικότερο είναι να έχουμε όλοι κόσμια συμπεριφορά και αυτό είναι που μας διαχωρίζει από το οπαδικό κοινό. Λέμε «όχι» στα βεγγαλικά και τις ύβρεις αλλά «ναι» στα τραγούδια και τις φωνές! Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει η παραμικρή ακρότητα στην κερκίδα. Οφείλουμε να σεβαστούμε τον αντίπαλο καθώς με τη Βοσνία – όπως και με κάθε άλλη χώρα – δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Πρέπει να χειροκροτήσουμε τον ύμνο της αντίπαλης ομάδας και να δείξουμε έτσι τον πολιτισμό μας. Φοβόμαστε την πιθανότητα να υπάρχουν προκλήσεις προς τους αντιπάλους μας και για αυτό θέλοντας να προλάβουμε τα γεγονότα επαναλαμβάνουμε πως θα πρέπει να είμαστε σωστοί και να βοηθάμε την Εθνική δίχως να τη θέτουμε σε κίνδυνο με την απερίσκεπτη συμπεριφορά μας.

-Από τη μεριά της η ΕΠΟ, τι άλλο μπορεί να κάνει για να φέρει περισσότερο κόσμο στο γήπεδο;

Σίγουρα, είναι εξαιρετικά σημαντική η κίνηση να δίνει δωρεάν εισιτήρια στα παιδιά των σχολείων. Έτσι, δημιουργούμε τους Έλληνες φιλάθλους του αύριο. Είναι πολύ όμορφο να έρχονται νέα παιδιά και οικογένειες στο γήπεδο και να δημιουργούμε μία ζεστή ατμόσφαιρα για την Εθνική. Από εκεί και έπειτα, θα μπορούσε ίσως να κάνει κάποιες εκδηλώσεις πριν τον αγώνα ή τις προηγούμενες ημέρες. Αλλά, το θέμα δεν είναι μόνο στο χέρι της ΕΠΟ. Βασικός παράγοντας είναι τα ΜΜΕ της χώρας να ασχολούνται όσο περισσότερο γίνεται με την Εθνική. Όταν τα κανάλια παίζουν συχνά Εθνική ομάδα είναι λογικό και το ενδιαφέρον του κόσμου να αυξάνεται με συνέπεια να έρχεται κοντά στην ομάδα.

-Μετά τη Βοσνία, ακολουθεί αμέσως το εκτός έδρας παιχνίδι με Σλοβακία. Εκεί πόσοι Έλληνες φίλαθλοι θα πάνε στη Μπρατισλάβα και τι ετοιμάζει γενικότερα ο «Γαλανόλευκος Φάρος»;

Θα είναι μία σπουδαία εκδρομή που θα έχουμε πολλούς Έλληνες στο πλευρό της ομάδας. Ως Φάρος θα πάμε με 100 άτομα από Ελλάδα, ενώ πτήσεις θα φύγουν από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη. Επιπλέον, πολλές εκατοντάδες θα είναι και οι φοιτητές από γειτονικές πόλεις που θα έρθουν στο γήπεδο. Ετσι, ετοιμάζουμε μία σημαντική υποστήριξη που θυμίζει αγώνες όπως με τη Νορβηγία, τη Δανία αλλά και την Ουγγαρία όπου είχαμε «σηκώσει» δύο αεροπλάνα από τα Χανιά! Με μία τεράστια σημαία ελληνική, τύμπανα και τρομπέτες θα κάνουμε πάλι… μπλε μία ακόμα ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με ελπίδα για τη νίκη. Εξάλλου, αυτά τα παιδιά που αγωνίζονται στην Εθνική μας, υπό τις οδηγίες του κυρίου Σάντος, αποδεικνύουν την τεράστια αγάπη τους για το εθνόσημο και τους είμαστε ευγνώμονες για αυτό. Για μας είναι πανέμορφο να ακολουθείς την Εθνική σε κάθε γωνιά της γης και να ακους τον ύμνο της χώρας σου και σε εκτός έδρας αγώνες…»

Σχόλια