«Δεν είναι κακό να μην πετυχαίνεις το όνειρό σου. Κακό είναι να μην προσπαθείς»

Μια μέρα μετά την επιστροφή της Εθνικής Ομάδας Νέων από την Εσθονία, όπου κατέκτησε τη 2η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2012, οι πρωταγωνιστές της μεγάλης αυτής επιτυχίας του ελληνικού ποδοσφαίρου απάντησαν σε μια κοινή ερώτηση, που τους έθεσε το epo.gr:

«Ο διαιτητής έχει σφυρίξει τη λήξη του τελικού με την Ισπανία και ανεβαίνεις στο βάθρο για να σου απονείμουν το ασημένιο μετάλλιο. Τι σκεφτόσουν κατά τη διάρκεια της απονομής;».

Κώστας Τσάνας: Σκεφτόμουν πως το χρώμα του μεταλλίου θα μπορούσε να είναι διαφορετικό. Όμως, πέρασε απ’ το μυαλό μου όλη η πορεία που κάναμε από τα προκριματικά στην Αρμενία μέχρι τα παιχνίδια της τελικής φάσης. Είχαμε φτάσει στον τελικό με το όνειρο να κατακτήσουμε το κύπελλο. Δεν τα καταφέραμε, αλλά ξέρω πως δεν είναι κακό να μην πετυχαίνεις το όνειρό σου. Κακό είναι να μην προσπαθείς κι εμείς προσπαθήσαμε. 

Στέφανος Καπίνο: Δε σκεφτόμουν τίποτα. Ήμουν λυπημένος που δεν ήμασταν εμείς στη θέση των Ισπανών. 

Σωκράτης Διούδης: Αυτό που σκεφτόμουν ήταν ότι φτάσαμε τόσο κοντά στην πρωτιά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ότι μπορούσαμε να είχαμε δώσει κάτι παραπάνω. 

Παναγιώτης Τσιντώτας: Τη στιγμή της απονομής δε σκεφτόμουν τίποτα. Ήμουν στεναχωρημένος γιατί δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε το στόχο μας, δηλαδή την κορυφή της Ευρώπης.

Μαυρουδής Μπουγαΐδης: Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πως θα ήθελα να μου περάσουν στο λαιμό μου το χρυσό μετάλλιο. 

Μπάμπης Λυκογιάννης: Σκεφτόμουν πως δεν είχαμε δώσει το καλύτερο που μπορούσαμε στον αγώνα. Πως θα ήθελα να φέρουμε το τρόπαιο στην Ελλάδα. 

Δημήτρης Κουρμπέλης: Εκείνη τη στιγμή τα συναισθήματα υπερκάλυπταν τη σκέψη μου. Ήμουν πολύ λυπημένος και πικραμένος, γιατί φτάσαμε τόσο κοντά αλλά δεν καταφέραμε να στεφθούμε Πρωταθλητές Ευρώπης. 

Νίκος Μαρινάκης: Κατά τη διάρκεια τη απονομής το μυαλό μου ήταν άδειο. Υπήρχε πίκρα και δυστυχώς δε μπορούσα να χαρώ την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. 

Κώστας Ρουγκάλας: Προσωπικά, παρόλη την ήττα, ήμουν χαρούμενος και ικανοποιημένος για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Σκεφτόμουν ότι θα μπορούσαμε να ήμασταν στη θέση της Ισπανίας αλλά ήξερα πως και αυτό που είχαμε καταφέρει ήταν σπουδαίο. 

Κώστας Σταφυλίδης: Την ώρα της απονομής, η μόνη σκέψη που βασάνιζε το μυαλό μου ήταν γιατί δε νικήσαμε. Ότι το θέλαμε πάρα πολύ αλλά δεν τα καταφέραμε. 

Ανδρέας Μπουχαλάκης: Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν γιατί να μην είμαι εγώ στη θέση των Ισπανών και να περιμένω να πάρω το χρυσό μετάλλιο. 

Βασίλης Μπούζας: Σκεφτόμουν πόσο κοντά έφτασα να στεφθώ πρωταθλητής Ευρώπης και ότι θα μπορούσαμε να το είχαμε καταφέρει. 

Κώστας Τριανταφυλλόπουλος: Σκεφτόμουν ότι θα ήθελα πάρα πολύ να ανέβω στο βάθρο λίγα λεπτά αργότερα και να πάρω το χρυσό μετάλλιο. Προσπαθούσα όμως να υπερνικήσω τη στεναχώρια μου και να χαρώ την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

Σπύρος Φουρλάνος: Σκεφτόμουν ότι απογοήτευσα όσους μας πίστεψαν και μας στήριξαν. Ήμουν στεναχωρημένος που δεν κάναμε την υπέρβαση. 

Παναγιώτης Μπάλας: Τη στιγμή της απονομής το μυαλό που ήταν άδειο. Ήμουν σα χαμένος, γεμάτος συναισθήματα λύπης και απογοήτευσης. Δε μπορούσα να σκεφτώ το παραμικρό.

Γιώργος Κατίδης: Δεν ήταν εύκολο μπροστά στην ομάδα που σε νίκησε να παίρνεις το ασημένιο μετάλλιο. Αυτό που σκεφτόμουν ήταν ότι θα έδινα τα πάντα για να αρχίσει απ’ την αρχή το παιχνίδι.

Γιάννης Γιαννιώτας: Σκέφτηκα πόσο λάθος αντιμετώπιζα το ματς. Γιατί, πριν ακόμα αρχίσει, εγώ είχα στο μυαλό μου το πως θα πανηγύριζα με τα παιδιά την κατάκτηση του τροπαίου. Τη στιγμή της απονομής ήρθα αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα. 

Τάσος Μπακασέτας: Σκεφτόμουν ότι θα ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα με το χρυσό και όχι με το ασημένιο μετάλλιο. 

Δημήτρης Διαμαντάκος: Εκείνη τη στιγμή ήμουν πολύ λυπημένος Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πως θα ήθελα όσο τίποτα να ανέβω στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Χάρης Μαυρίας: Εκείνη την ώρα το μυαλό μου ήταν ακόμα θολό και ήμουν πραγματικά πολύ στεναχωρημένος που χάσαμε την πρωτιά. Όμως, όταν ηρέμησα συνειδητοποίησα πόσο σπουδαίο ήταν αυτό που είχαμε καταφέρει. Κοιτώντας του Ισπανούς να παίρνουν το χρυσό, ζήλευα που δεν ήμουν στη θέση τους.

Σχόλια