Κώστας Τσάνας: «Μας έμεινε μια πίκρα»

Απογοητευμένος, αλλά και περήφανος εμφανίστηκε ο Κώστας Τσάνας, μετά τη λήξη του τελικού του EURO ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ισπανία που βρήκε τους Ισπανούς νικητές και πρωταθλητές Ευρώπης.

«Όταν φτάνεις τόσο κοντά στο να γίνεις πρωταθλητής Ευρώπης φυσικά υπάρχει η πίκρα μετά την ήττα», ήταν τα πρώτα λόγια του τεχνικού του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος που συνέχισε λέγοντας:

«Ήμασταν μια πολύ καλή ομάδα από τα προκριματικά μέχρι και τα παιχνίδια του τελικού τουρνουά και πραγματικά πιστέψαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Προσπαθήσαμε, όμως δεν είχαμε τόσο καλή κυκλοφορία της μπάλας και δεν πιέσαμε όπως θα θέλαμε τον αντίπαλο. Δεχτήκαμε το γκολ στο κρισιμότερο σημείο του ματς και δυστυχώς στη συνέχεια δεν καταφέραμε να αντιδράσουμε».

Και ο ομοσπονδιακός προπονητής κατέληξε, λέγοντας ότι… «παίζαμε απέναντι σε μια καταπληκτική ομάδα, αλλά κι εμείς ήμασταν ένας άξιος αντίπαλος. Αυτό που κρατάω είναι τα όμορφα συναισθήματα που ένιωσα τόσον καιρό δίπλα σ’ αυτά τα παιδιά και είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτούς».

Οι παίκτες

Από την πλευρά των παικτών, δηλώσεις έκαναν ο Κώστας Σταφυλίδης, ο Δημήτρης Διαμαντάκος και ο Σπύρος Φουρλάνος που έδειξαν ότι έχουν ανάμικτα συναισθήματα.

Κώστας Σταφυλίδης: «Σήμερα διεκδικήσαμε κάτι καλό για εμάς, αλλά τα πράγματα δεν μας βγήκαν όπως θέλαμε. Για να πω την αλήθεια ακόμη και τώρα που τελείωσε ο αγώνας δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι βρεθήκαμε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Τα συναισθήματα είναι μπερδεμένα. Δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι στενοχωρημένος, αλλά και πάλι παίξαμε στον τελικό. Αυτό που κρατάω και θα κρατάω για πάντα μέσα μου είναι οι σχέσεις μου με τους συμπαίκτες μου».

Δημήτρης Διαμαντάκος: «Κάναμε μια καλή προσπάθεια. Βρεθήκαμε απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα, η οποία ήταν σε καλή ημέρα σε αντίθεση με εμάς. Τα δώσαμε όλα, αλλά δεν φτάσαμε στο στόχο μας.

Φυσικά είναι σημαντική η συμμετοχή στον τελικό ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αλλά παράλληλα υπάρχει στεναχώρια γιατί θέλαμε να πάρουμε τον τίτλο. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. Κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει»

Σπύρος Φουρλάνος: «Ξεκινήσαμε συγκεντρωμένοι, προσπαθήσαμε να παίξουμε κλειστά, αλλά οι Ισπανοί είχαν τον έλεγχο και αυτό μας κούρασε. Προσπαθήσαμε να απειλήσουμε με αντεπιθέσεις, αλλά δυστυχώς δεν μας βγήκαν.

Στο δεύτερο ημίχρονο αφήσαμε κάποια κενά τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι αντίπαλοί μας και έφτασαν μέχρι την επίτευξη του γκολ, που τους έδωσε στο τέλος τη νίκη.

Σίγουρα υπάρχει στεναχώρια για την ήττα, αφού στον τελικό δεν κατεβήκαμε για να χάσουμε, αλλά από την προκριματική φάση μέχρι και σήμερα δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και πρέπει όλοι οι συμπαίκτες μου να νιώθουν υπερήφανοι για τους εαυτούς τους».

Σχόλια