Επιτροπάκης: «Είμαστε από τους πρωτεργάτες στις ακαδημίες»

Εκπληκτική παρουσία είχε ο Εργοτέλης στο διεθνές τουρνουά “Knossos Cup” που διοργανώθηκε στα γήπεδα του Ηρακλείου με τη συμμετοχή ομάδων από την χώρα μας αλλά και από το εξωτερικό.

Η κρητική ομάδα κατέκτησε την πρώτη θέση σε δύο Κατηγορίες και ο τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών του Εργοτέλη, Μιχάλης Επιτροπάκης, μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή “Αθλητικό Μεσημέρι” με τον Μανώλη Θέμελη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μιχάλης Επιτροπάκης:

Για την δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες της ομάδας

“Στον Εργοτέλη ρίχνουμε το βάρος μας στις ακαδημίες. Γίνεται δουλειά υψηλού επιπέδου και το διαπιστώσαμε και στο διεθνές τουρνουά “Knossos Cup”  με τις πρωτιές που πήραμε. Είχαμε μία εντυπωσιακή παρουσία κόντρα σε πολύ δυνατές ομάδες. Οι ακαδημίες μας βρίσκονται σε καλό δρόμο. Οι ακαδημίες είναι σημαντικές και είναι πλέον μονόδρομος για τις ομάδες να το καταλάβουν”.

Για την φιλοσοφία του Εργοτέλη

“Εμείς έχουμε την δική μας φιλοσοφία όλα αυτά τα χρόνια. Είμαστε από τους πρωτεργάτες στο θέμα των ακαδημιών. Αποτελεί για μας προτεραιότητα το να ρίξουμε το βάρος στις νέες ηλικίες. Τα τελευταία χρόνια εισπράττουμε το αποτέλεσμα της δουλείας μας τροφοδοτώντας με παίκτες την πρώτη ομάδα. Στόχος μας είναι κάθε χρόνο να κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός. Ο κ. Παπουτσάκης έχει ένα όραμα και έχει επενδύσει στα νέα παιδιά και δικαιώνεται”.

Για τις διαφορές με τις ομάδες του εξωτερικού στα θέματα των ακαδημιών

“Σε επίπεδο ταλέντου δεν έχουμε να στερήθουμε τίποτα από τις ομάδες του εξωτερικού. Η ψυχή, η διάθεση και το μεράκι μας αλλά και η όρεξη για δουλειά καλύπτουν τις αδυναμίες που υπάρχουν σε συνθήκες υλικοτεχνικής υποδομής, τεχνολογίας, ανθρώπινου δυναμικού που έχουμε στις ομάδες της χώρας μας”.

Σχόλια